Social Media

Mijn Favoriete Parfums
Vandaag ga ik het hebben over mijn favoriete parfums. Ik heb namelijk drie parfums waar ik echt dol op ben, en ik die ook bijna elke dag draag. Misschien kennen jullie ze al wel, maar voor degenen die ze nog niet kennen: misschien komen jullie wel op het idee om ze ook uit te proberen!


 Alien van Thierry Mugler. Wie kent dit parfum niet? Het is een super populair parfum, en met een goede reden. Hij ruikt namelijk heerlijk! Alien is een bloemig-ori├źntaalse geur met noten van mandarijn, vanille, oranjebloesem, jasmijn en witte amber. Het is wel een redelijk zware en aanwezige geur, dus je moet er wel van houden. Hoewel het veel bloemige noten bevat, is het niet een typisch zoet parfum. Ik vind de geur ook wel neigen naar kruidig.

Het flesje vind ik ook erg bijzonder. Dit zie je namelijk niet zo vaak bij parfumflacons. Ik vind het wel mooi, een keer wat anders.

Jammer genoeg is mijn flacon van Alien al bijna leeg. Ik heb 'm dan ook al een jaartje. Ik heb het non-refillable flacon, dus hij is niet navulbaar. Ik heb wel van plan om dit parfum opnieuw aan te schaffen, omdat ik 'm zo lekker vind. Wel is 'ie best prijzig, dus ik zal er nog even voor moeten sparen...

Alien van Thierry Mugler is onder andere te koop bij Douglas of Ici Paris XL voor €59,40 voor 30 ml (non-refillable).

Dan ELIE SAAB Le Parfum. Dit is een hele vrouwelijke geur. De topnoot bevat sinaasappelbloesem, de hartnoot is jasmijn gecombineerd met patchouli en de basis is cederhout. Het is een bloemig, maar ook houtachtig parfum. De geur is niet zoet, maar wel vrouwelijk.Het flacon van het parfum vind ik prachtig. Heel elegant en sierlijk. Niet erg bijzonder, maar wel mooi om op een kastje uit te stallen.

Ik weet niet of ik dit parfum nog een keer zou aanschaffen. Ik vind de geur erg lekker, maar ik denk dat er andere parfums zijn die beter bij mij passen. Maar als ik genoeg geld had, zou ik 'm wel in mijn collectie willen hebben.

ELIE SAAB Le Parfum is onder andere te koop bij Douglas en Ici Paris XL voor €46,20 voor 30 ml.

Dan het laatste parfum, en misschien ook wel het minst bekend. Dit parfum heet Barfly en is van de winkel Scotch & Soda. Dit parfum is echt heerlijk! Ik moet toegeven dat dit waarschijnlijk mijn nummer 1 is, hoewel ik Alien ook erg lekker vind. Dit parfum is erg mannelijk, en is misschien zelfs een mannengeur (of uniseks, ik ben er nog niet uit). De hoofdtoon bevat citroenkruid, de middentonen lavendel en jasmijn en het parfum bevat ook noten van sandelhout, muskus en Madagaskar-vanille. Als je van mannelijke geuren houdt, moet je deze maar eens proberen! Deze geur is trouwens ook de geur die altijd in de winkels van Scotch & Soda verspreid wordt. Als ik die winkel eenmaal binnenloop, zou ik er het liefst te hele dag willen blijven, zo lekker ruikt het!


Het flacon is simpel en ook wel mannelijk, aangezien het een mannelijke (uniseks) geur is. Niet bijzonder, maar op zich wel mooi. Op de dop is een afbeelding van een vlieg te zien.

Helaas is mijn flacon alweer voor de helft leeg. Als ik deze op heb gemaakt, ga ik zeker weten een nieuwe aanschaffen! De prijs is namelijk ook nog wel toe doen naar mijn mening.

De geur is er trouwens ook nog in de vorm van een kaars. Ik zou deze graag op mijn kamer willen hebben staan, maar hij is wel prijzig, namelijk €32,50. Hij brandt wel ongeveer 40 uur, maar toch vind ik het wel veel geld.

Barfly van Scotch & Soda is te koop bij Scotch & Soda winkels of online voor €39,- voor 50 ml.

Kennen jullie deze geuren al, en wat vinden jullie ervan?

2 comments

  1. Barfly heb ik gisteren voor het eerst geroken. Heerlijk!! Doet me denken aan Terre d'Herm├Ęs, ook zo'n verrukkelijke unisexgeur.

    ReplyDelete
  2. Trouwens, op dit moment is Barfly bij Wehkamp € 5 goedkoper!

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD