Social Media

Huidboek van Dr. Jetske Ultee


Hoi lieve mensen!

Een tijdje terug kreeg ik van mijn moeder het Huidboek van Dr. Jetske Ultee. Ik begin me steeds meer te verdiepen in huidverzorging, dus ik vond dit boek wel een goede start. Maar om heel eerlijk te zijn: ik ben totaal niet goed in vakken als biologie. Ik vond het vroeger wel altijd erg interessant, maar ik ben meer een talenmens. Gelukkig is dit boek niet té gedetailleerd, en is alles eigenlijk wel heel goed te volgen en te snappen! Ikzelf ben erg blij met dit boek, dus wil ik jullie graag laten lezen waarom!

Eerst iets over de schrijfster, wat wel fijn is om te weten. Het is natuurlijk niet erg betrouwbaar als een willekeurig iemand over huidverzorging gaat schrijven, maar dat is gelukkig ook niet het geval!

Dr. Jetske Ultee heeft de artsenopleiding gevolgd aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Daarna werkte zij als arts-assistent en onderzoeker bij de afdeling plastische en reconstructie chirurgie van het Erasmus MC. Jetske Ultee is sinds 2004 werkzaam als arts-onderzoeker cosmetische dermatologie. In 2009 lanceerde zij haar skincare-blog www.jetskeultee.nl (aan te raden!) en in 2010 haar verzorgende cosmeticalijn Uncover Skincare.Het boek bestaat uit 11 hoofdstukken, namelijk:
1. Je huid is als een jas
2. Je huidtype
3. Musthave-top 5
4. Wat zit er in dat potje?
5. Acne kan je leven verzieken
6. Pigmentvlekken maken je ouder dan je bent
7. Boven de veertig
8. Je zal het maar hebben: een gevoelige huid
9. Uit de zon jij
10. Het babyhuidje
11. Eng spul, prima spul

In elk hoofdstuk wordt het onderwerp goed en duidelijk uitgelegd. Zelf heb ik nog niet het hele boek gelezen, omdat ook niet alle hoofdstukken voor mij van belang zijn. Bijvoorbeeld hoofdstuk 7 en 9: ik ben nog niet boven de 40 en ik heb ook nog geen baby. Wel heb ik hier doorheen gebladerd en stukjes gelezen, maar heb het nog niet uitgebreid bestudeerd.

Het boek biedt oplossingen voor allerlei problemen, of tenminste wat je ertegen kan doen. Mee-eters, gerstekorrels, puistjes, rosacea, gevoelige huid, noem maar op. Dit is natuurlijk super handig, want de meeste mensen hebben wel ergens last van. Ikzelf heb ik bijvoorbeeld redelijk wat mee-eters op mijn neus, en heb ik ook weleens last van puistjes.


Ook vertelt Dr. Jetske Ultee over welke producten je moet kopen, en welke producten je beter kunt laten liggen. Dit gaat bijvoorbeeld over de prijs, de verpakking en de ingrediënten. Er worden in het boek goede ingrediënten vermeld, maar ook slechte die je dus beter kunt vermijden. Een aantal hiervan zijn bijvoorbeeld parfum, alcohol denat, linalool en 'frisse' 'scherpe' ingrediënten zoals mint, eucalyptus en lavendel. Deze laten je huid fris voelen, maar zijn dus eigenlijk niet goed voor je huid.


Zoals je hierboven kunt lezen, kun je ook beter crèmes in potjes laten staan. Helaas is het nog best ingewikkeld om een moisturizer te vinden die niet in een potje zit, want dat is dus meestal wel het geval. Het ziet er natuurlijk mooi en luxe uit, maar de werking van de crème verminderd wel.
Ook zweert Jetske Ultee bij zonnebrandcrème. De UV-straling van de zon zorgt namelijk voor 90% van alle huidveroudering, bizar hè? Ongeacht of het winter, zomer, herfst of winter is, eigenlijk zou je dus altijd zonnebrandcrème moet smeren.Ik raad het Huidboek zeker aan! Als je geïnteresseerd bent in huid en de verzorging hiervan, is het zeker de moeite waard om te lezen! Ook als je dus niet zo'n wonder bent in bijvoorbeeld biologie, is het zeker nog goed te lezen. En natuurlijk ook als je echt problemen met je huid hebt is het handig om te lezen, want wie weet staat er in dit boek een goede oplossing voor jou!

Ook vind ik www.jetskeultee.nl een hele goede bron voor informatie over huidverzorging. Ik lees hier regelmatig artikelen op, vooral over producten die Jetske Ultee aanraad. Het is toch wel handig om producten te zien die bijna alleen maar goede ingrediënten bevatten. En als je een brandende vraag hebt, kun je ze ook aan Jetske Ultee zelf stellen op haar site! Daarnaast is er ook nog een soort testje op haar site, waaruit komt wat voor soort huid je hebt. Super handig natuurlijk, want zo weet je welke producten je het beste kan kopen!

Het Huidboek van Dr. Jetske Utlee is onder andere te koop op bol.com voor €24,95 (paperback).

Zouden jullie dit boek aanschaffen?

Post a Comment

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD