Social Media

Diary of the Day #1


Omdat het carnaval is en een vriendin jarig was, ging ik zondag samen met wat vriendinnen naar Maastricht. Een paar vriendinnen van mij wonen daar, en we vonden het wel leuk om samen de verjaardag en carnaval te vieren. 

Eigenlijk houd ik niet zo van carnaval. Ik ben er wel mee opgegroeid, maar ik kan me niet herinneren dat ik het zelf echt geweldig vond. De muziek vind ik verschrikkelijk en het verkleden is ook niets voor mij. Maar omdat ik sommige vrienden en vriendinnen maar weinig zie, vind ik het toch wel gezellig om te vieren om iedereen weer te zien en een leuke avond te hebben. 

Ik wist niet wat ik aan moest doen met carnaval, ik had nog wel een pakje maar ik wilde graag iets nieuws. Ik had iets op internet besteld in maat S, ik ben namelijk echt klein (1.55m), dus ik had wel verwacht dat 'ie zou passen. Ik vond het pakje echter te kort dus ik moest nog snel iets bedenken. Uiteindelijk heb ik zelf een pakje gemaakt (met hulp van mijn moeder, want ik kan eigenlijk niet goed naaien haha). Het pakje moet Dorothy voorstellen van The Wizard of Oz, maar ik kwam erachter dat bijna niemand deze film gezien heeft, terwijl ik 'm vroeger wel vaak gezien heb. Het is natuurlijk wel een oude film, namelijk uit 1939.


Als jullie je trouwens afvragen waar ik het idee vandaan heb: ik zag een filmpje van een Halloween kostuum van Bethany Mota, een youtuber. Klik hier voor haar video hierover. Wel heb ik een eigen draai aan het jurkje gegeven, en heb ik (voornamelijk mijn moeder) het meeste genaaid in plaats van te lijmen met textiellijm.

Maastricht is natuurlijk een echte carnavalsstad. Het was super druk, en iedereen liep in een volledige outfit op straat. Het was best leuk om een keer mee te maken en om te zien hoe zij daar carnaval vieren. Ik vond het een super gezellige avond, en het was ook leuk om mijn vriendinnen weer te zien en ook de kamer waar een vriendin woont.

Maandag waren we weer op weg naar huis. Het was een lange reis, want het duurde namelijk ongeveer 3 uur om thuis te komen. Dat vind ik wel jammer, want een groot deel van je dag is dan ineens weg. Ook was het super lekker weer, dus ik had liever iets anders willen doen.

Vanaf de bushalte moest ik nog naar huis lopen, en ik genoot echt van de zon. Ook had ik een lekkere smoothie bij de Hema gekocht met bosvruchten, en nog een broodje gezond. Ik was wel weer toe aan wat vitaminen, dus ik heb thuis nog lekker blauwe bessen en een banaan gegeten.


Die dag droeg ik een blouse, een lange zwarte jas en een zwarte skinny jeans van de Zara en crèmekleurige (ze zijn niet wit, maar dat lijken ze wel) Conserve All Stars. 


Onderweg naar huis kwam ik nog een kat tegen met super mooie groene ogen! Ik ben meer een hondenpersoon, maar ik hou wel erg van dieren. Deze lieve kat kwam me wel even kopjes geven, lief.


Ik hou echt van frisse winter dagen met zon. Ik vind het heerlijk als ik het een beetje koud heb, en dat de zon me dan toch verwarmd. Wel had ik hele dikke wallen, want erg veel slaap had ik niet gehad, haha.


Wie van jullie viert er carnaval? En wat vinden jullie ervan?

Post a Comment

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD