Social Media

MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder Pressed


Vandaag ga ik het hebben over een nieuw poeder, namelijk de MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder Pressed. Een hele mond vol dus!

Ik had een nieuwe poeder nodig, en omdat ik over deze poeder veel goeds had lezen, was ik wel benieuwd naar hoe ik 'm zou vinden.

Hiervoor gebruikte ik de Essence All About Matt! Fixing Compact Powder, een hele goedkope poeder (ik gok rond de 2 of 3 euro). Deze vond ik wel oké werken, maar ik merkte dat gedurende de dag mijn neus en soms ook mijn voorhoofd weer wat begonnen te glimmen wat ik wilde voorkomen. Ook vond ik het doosje van Essence niet heel handig, want op een gegeven moment sloot het dekseltje niet meer. Hierdoor was het onhandig om 'm ergens mee naartoe te nemen.


Alleen het doosje vind ik al erg mooi. Op de foto is het minder goed te zien, maar op het donkerblauwe doosje zitten allemaal groene, paarse en blauwe glittertjes. 

Dan de gebruiksaanwijzing en de ingrediënten. Het poeder moet je dus aanbrengen met een kwast om de foundation beter te laten blijven zitten. Ook kun je de poeder op een schoon gezicht aanbrengen, voor een flawless (feilloos) gezicht.

Nu ben ik niet zo heel erg geïnteresseerd in ingrediënten van make-up producten, het zegt me namelijk ook niet zoveel, maar hieronder zijn ze even te zien voor mensen die hier wel naar kijken.
De verpakking van het poeder vind ik ook erg mooi en handig. De buitenkant heeft namelijke héle kleine glittertjes, en binnenin zit een spiegeltje. Altijd handig voor op reis.


Ik heb gekozen voor een transparante poeder, omdat ik dit net een mooier resultaat vind geven. Voor mijn gevoel zit het er net iets natuurlijker uit, dan dan je een poeder met een kleur gebruikt. Daarnaast verandert de kleur van de gezicht dan natuurlijk ook niet meer.

Ik besloot ook om voor de pressed (vaste) poeder te gaan in plaats van de loose (losse) poeder van dezelfde lijn van MAC. Dit vind ik namelijk wat fijner werken, en de vaste poeder is makkelijk om ergens mee naartoe te nemen. Losse poeder vind ik maar een gedoe. Jammer genoeg bevat de losse poeder wel meer, namelijk 8 gram. De vaste poeder bevat maar 6,3 gram.
  

Als je de poeder op je gezicht aanbrengt, is er geen witte laag te zien. Dit was bij de poeder van Essence wel het geval (dit vervaagde natuurlijk wel). Hierdoor heb ik wel het idee dat er minder poeder op mijn gezicht komt, maar mijn gezicht wordt wel mooi mat. Ook blijft mijn gezicht gedurende de dag mat, met uitzonder van het puntje van mijn neus dat af en toe nog wel wil gaan glimmen. Ook ben ik super tevreden over de verpakking van het product: het is namelijk makkelijk mee te nemen en handig in gebruik omdat er ook een goed spiegeltje in zit. Eigenlijk heb ik niets negatiefs te melden over de poeder, behalve dan dat de prijs wel wat langer had gemogen, haha!

De MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder Pressed (6,3 gram) is te koop bij MAC Stores, de Bijenkorf of bij Douglas voor €21,50.

3 comments

 1. Ik gebruik ook de Essence all about matte poeder, deze lijkt me erg fijn. Als ik bij MAC ben dan koop ik altijd een blush, lipstick of oogschaduw. Ik zal toch een keer naar de poeders moeten kijken!
  Liefs, Iris

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik vind deze poeder in ieder geval erg fijn!

   Delete
 2. Hi, I love this review! I have been looking into purchasing this product but was at unease as to whether it was worth it, your post has certainly swayed my decision! Thank you for that!!
  I nominated you for the Sisterhood of the World Bloggers Award! I hope to see your repsonse, the rules and such are here:
  http://growingtoindependence.blogspot.com.au/2015/02/sisterhood-of-world-bloggers-award.html
  Thank you!
  Tikiah
  Xx

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD