Social Media

Must Seen European Cities: Dublin


De afgelopen keren heb ik Rome en Lille al genoemd, maar vandaag is Dublin aan de beurt! Ongeveer een half jaar geleden ben ik namelijk naar Dublin in Ierland geweest, en ik vond het echt een geweldig leuke stad waar ook veel te doen is.

Samen met mijn moeder en tante ben ik een paar dagen in Dublin geweest. Hier had ik al weleens iets over gehoord, en ik was dan ook heel benieuwd naar de stad. Deze stad trok me vooral door de Ierse live-muziek in de pubs.

In Dublin zelf is erg veel te doen. Toen wij er waren, hebben we musea bezocht zoals the National Museum of Ireland en the Irish Museum of Modern Art. Ook hebben we een bekende universiteit in Dublin bekeken, namelijk Trinity College. Wat een prachtig gebouw is dit! Jammer genoeg waren er toen werkzaamheden. Ook is er echt een prachtige bibliotheek bij de universiteit, Trinity College Library, waar ook the Book of Kells bewaard wordt. Dit manuscript bevat de vier evangeliën van het Nieuwe Testament, is rond het jaar 800 geschreven door Keltische monniken en geldt als een meesterwerk. Eerlijk gezegd vond ik de bibliotheek indrukwekkender dan dit manuscript, want wauw! Wat was die bibliotheek geweldig mooi.


Naast musea kun je in Dublin natuurlijk ook super leuk winkelen. In winkels als Debenhams, Zara, Lush, Yankee Candle en MAC kan ik uren rondkijken. Wat ook nog eens leuk is, is dat Lush (en ik geloof ook MAC) goedkoper is in Dublin!

Helaas heeft Dublin ook een minpuntje: het eten en drinken is namelijk redelijk prijzig. Ik vind het lastig om nog prijzen te noemen, maar ik geloof dat een hoofdgerecht snel tussen de €15,- en €20,- kostte, en voor een pint (halve liter bier) betaal je geloof ik ongeveer €6,-. Zelf ben ik ook niet zo'n fan van de Ierse keuken, maar gelukkig waren er leuke pubs waar je ook lekker kon eten.

En dan het allerleukste van Dublin: live Ierse muziek! Ik was hier zo benieuwd naar, en ik heb er heel erg van genoten! Ierse instrumenten werden bespeeld en er werd lekker gezongen. Misschien kennen jullie het liedje die Gerry zingt in de film P.S. I Love You, die heb ik namelijk ook een aantal keer gehoord!

Buiten Dublin zijn er ook nog leuke dingen te doen. Wij hebben bijvoorbeeld een uitstapje gemaakt naar Howth, een stad aan de kust. Het was toen heerlijk weer (17 graden en zon!), dus we hebben een wandeling gemaakt bij de haven en de zeehondjes daar bekeken, die daar lekker aan het rondzwemmen waren. Later die dag zijn we ook nog de kliffen op geweest, waar we een prachtig uitzicht hadden. Dit was wel even klimmen, maar echt zeker de moeite waard! Als ik op mooie cliffs loop, voel ik me op een of andere manier heel erg thuis. Alsof ik daar thuishoor. 

Vanuit Dublin worden er ook uitstapjes geregeld met bussen. Wij hadden ervoor gekozen om naar de Wicklow Mountains te gaan, waar ook een stukje van P.S. I Love You is opgenomen. Dit was echt prachtig om te zien, maar jammer genoeg was het weer toen wat minder. Ook moesten we best lang in de bus zitten om er te komen, maar ik vind het toch erg leuk dat we er zijn geweest.


Wat ben ik blij dat ik een keer naar Ierland ben geweest, want dit wilde ik al een hele tijd. We hadden geluk met het weer, want het regent de meeste dagen. Ik heb vooral genoten van de kliffen, de Wicklow Mountains en de live-muziek in de gezellige pubs. Ik zou er graag weer heen willen, om het allemaal nóg een keer te zien.

Trekt een land als Ierland jullie, of gaan jullie liever naar het zuiden?

Post a Comment

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD