Social Media

Must Seen European Cities: Lille


De vorige keer in deze 'serie van blogposts' had ik het over de Italiaanse stad Rome. Vandaag heb ik besloten een stukje te schrijven over een stad in Frankrijk, namelijk Lille. Deze stad is misschien wat minder bekend, maar zeker de moeite waard om een keer te bezoeken...

De allereerste keer dat ik in Lille was, was tijdens een uitstapje met school. Toen ik in Lille was, vond ik het meteen een hele mooie en sfeervolle stad. Later heb ik met mijn ouders besloten om een paar dagen naar Lille te gaan om wat meer te zien van deze stad.

Lille, wat ook weleens Rijsel wordt genoemd, ligt aan de grens tussen Frankrijk en België, en het is dus niet al te ver rijden. Ik vind Lille echt een typische Franse stad met leuke eetcafeetjes en eindeloos veel winkels. Lille is eigenlijk gewoon Parijs in het klein: gezellig en romantisch.

Ook Lille heeft erg mooie gebouwen. Mooie oude straatjes en oude gebouwen maken Lille echt gezellig. Ook is er een leuk parkje in het midden van de stad, La Place de la République. Hieraan ligt ook Le Musée des Beaux-Arts met een prachtige collectie aan kunstwerken. Als je van kunst houdt, is het zeker een bezoekje waard. Ik geloof ook dat het museum vaak erg rustig is, dus je kunt makkelijk op je eigen tempo door het museum struinen.
Ik kan je alvast zeggen dat Lille extreem (!) veel winkels heeft. Overal waar je kijkt zie je winkels. Leuke, schattige Franse winkeltjes, maar ook bekendere winkels zoals Zara, H&M, Mango, Brandy Melville, Sephora, Intimissimi, KIKO Cosmetics, l'Occitane, noem maar op. In het centrum zijn er eigenlijk al belachelijk veel winkels, maar hiernaast heeft Lille ook nog een enorm winkelcentrum voor 'het echte werk' genaamd Euralille. Zara, Pull & Bear, New Look, Bershka, Sephora, The Body Shop en Yves Rocher zijn hier allemaal te vinden. Je vervelen zal je hier dus niet doen.

Wel is Lille iets prijziger qua eten en drinken. Vooral op bekende plekken, zoals op het plein hierboven, is het wat duurder. Maar als je wat verder zoekt, kun je ook pizzeria's of leuke eetcafeetjes vinden waar een hoofdgerecht echt nog wel meevalt qua prijs. Vooral de mosselen in Lille kan ik erg aanraden, die waren echt heerlijk!

Nu ik aan deze stad terug denk, hoop ik dat ik er snel weer een keer heen zal gaan. Het is echt de moeite waard.

Zouden jullie een keer naar Lille willen?

Post a Comment

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD