Social Media

Must Seen European Cities: Rome


Veel mensen houden erg van reizen. Vooral verre reizen vinden mensen spectaculair en geweldig om te doen. Zelf hou ik ook van reizen, en heb een aantal jaren geleden een verre reis gemaakt naar Indonesië. Maar natuurlijk heeft niet iedereen het geld, de tijd of de ambitie om verre reizen te maken. Daarom heb ik besloten wat te schrijven over wat leuke, mooie steden in Europa waar ik zelf ben geweest en die ik erg aanraad. Ik zal een aantal keer een artikel schrijven over Europese stad. En misschien komen jullie op het idee om ook naar een van deze steden te gaan! Deze keer komt Rome aan bod.

De eerste stad die ik prachtig vind is Rome. Wat een geweldige stad is dit! Het is tot nu toe een van de mooiste steden waar ik ben geweest. De straten en gebouwen zijn prachtig: mooie balkonnetjes, leuke lantaarnpalen en enorme grote, ouderwetse deuren. Ook zijn er oneindig veel bezienswaardigheden: Vaticaanstad (het Sint Pietersplein en de Sint Pietersbasiliek), de Trevi Fontein, de Spaanse Trappen, het Colosseum, het Pantheon, etc. Er is ook een enorm park midden in de stad waar je lekker kan wandelen.  

Zelf vind ik het eten ook heerlijk in Rome (Italië). Pizza's, pasta's, salades, Italiaans ijs... Ik kan er niet genoeg van krijgen. Ik zou dit het liefst elke dag willen eten. Als je hiervan houdt, raad ik je zeker aan om naar Rome te gaan!

Tip: als je ook van oude films houdt, is het misschien ook een idee om de film Roman Holiday te kijken. Dit is een zwart-wit film uit 1953 met Audrey Hepburn en Gregory Peck in de hoofdrol. Het gaat over jonge prinses die zich verveelt en graag de stad Rome wil leren kennen. Ze besluit om 's nachts uit het paleis te sluipen en de stad te verkennen. Tijdens haar verkenningstocht komt ze een man tegen, een journalist, die haar de stad laat zien terwijl hij ook foto's van haar laat maken. Natuurlijk worden ze uiteindelijk een beetje verliefd op elkaar. Ik vond het echt een leuke, schattige film!

Prachtige stad, vinden jullie niet? Ik ben helemaal verliefd geworden op deze stad, ik zou er het liefst minimaal één keer per jaar heen willen gaan.

Ook heeft Rome super leuke winkels. Er zijn veel winkeltjes met allerlei souvenirtjes zoals sleutelhangers en kleine beeldjes van bekende bezienswaardigheden. Deze dingen zijn natuurlijk best standaard, maar er zijn ook super leuke markten met etenswaren zoals pasta en kruiden, sieraden, tassen en schilderijtjes. Ook heeft Rome winkels als Zara, Brandy Melville, KIKO Cosmetics, H&M, Intimissimi en Sephora. 

Daarnaast is Rome relatief erg goedkoop. Een hoofdgerecht, bijvoorbeeld een pasta of pizza, hoeft niet perse meer dan 10 euro te kosten. Op sommige plekken kun je zelfs al voor een euro of 6 een pasta krijgen. Ook drankjes vallen wel mee qua prijs. Door de hele stad zijn er kraantjes met drinkwater waar je gewoon gratis je flesje kan vullen. Super handig en goedkoop voor in de zomer, als het warm is! De temperatuur in Rome in de Zomer is trouwens prima te doen naar mijn mening, het is er namelijk rond de 30 graden.

Hebben jullie al zin gekregen om op vakantie te gaan naar Rome? Ik wel namelijk!

Post a Comment

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD