Social Media

New In: Dr. Martens


Dr. Martens: al vaker had ik deze schoenen op het oog. Maar ik had er nog nooit daadwerkelijk aan gedacht om ze ook echt aan te schaffen, omdat ze best prijzig zijn (namelijk rond de €150,-). Toch heb ik een week geleden Dr. Martens besteld, omdat ze in de aanbieding waren en omdat ik ze toch wel erg leuk vond.

Dr. Martens is eigenlijk al best een oud merk, namelijk al uit 1947. In de jaren 60 werden deze schoenen gedragen door skinheads, mannen met kale hoofden die voornamelijk extreemrechts waren. Ook wordt de term nu gebruikt voor neonazi's. Misschien zijn skinheads niet meteen het eerste waar je mee geassocieerd wil worden, maar Dr. Martens vind ik nog steeds leuke schoenen. Hieronder een foto van skinheads met Dr. Martens. A little creepy, don't you think?


Ondanks het feit dat skinheads Dr. Martens droegen, ben ik wel erg blij met mijn schoenen. Ik heb zwarte Castel Dr. Martens gekozen, omdat zwart eigenlijk bij alles wel past. Mat zwart vind ik ook super tof bij Dr. Martens, maar ik vond deze ook wel speciaal.


Op de foto lijken de Dr. Martens best klein, wat ze ook zijn haha! Ik heb namelijk maat 36, wat natuurlijk niet bepaald groot is. Maar daardoor vind ik het af en toe wel leuk om lompere schoenen te dragen. Omdat ze nog klein zijn, valt het dan wel weer mee.De buitenkant van de schoenen is gemaakt van een soort stof, maar het is wel waterafstotend. Ik vind dit wel een leuk effect geven aan de schoenen, zeker omdat ik deze Dr. Martens nog niet zo vaak heb gezien.De binnenkant van de schoenen zijn fel oranje. Gelukkig dat je dit vanaf de buitenkant niet kan zien, want ik heb namelijk een redelijk grote aversie tegen oranje. Nee, oranje vind ik echt de meest verschrikkelijke kleur die er is.De schoenen zijn wel nog erg stug, en het duurt denk ik even voordat ze wat fijner zitten. Maar ik ben wel heel erg blij met deze schoenen, en ik denk dat ik ze vaak zal gaan dragen.

Dr. Martens zijn onder andere te koop bij Zalando. Deze zwarte Castel Dr. Martens zijn oorspronkelijk €140,-, maar ik heb er uiteindelijk €85,- voor betaald.

Wat vinden jullie van Dr. Martens? En als jullie misschien een outfitpost willen zien, laat het dan even weten!

5 comments

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. Hi :)
  I have nominated you for the Liebster Award! Check out the rules on my blog here :)

  - Sarah | Sarahanne14

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. Hey ik wil deze ook kopen waar zijn ze nu nog te koop

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD