Social Media

Helix piercing gezet: mijn ervaring!


Eindelijk heb ik ervoor gekozen om het te doen: een piercing te laten zetten. Al langer dan twee jaar wil ik een helix piercing. Waarom het uiteindelijk zo lang heeft geduurd voordat ik er een liet zetten, weet ik niet. Het is niet dat ik twijfelde, maar ik heb nooit daadwerkelijk 'actie' ondernomen. Ook vond ik het best prijzig, maar toch zat het nog steeds in mijn hoofd. Gister heb ik er dan eindelijk een gezet! 

Na school heb ik meteen de bus gepakt naar de stad. Ik ging alleen naar de stad, omdat veel vriendinnen van mij ergens anders wonen of het druk hebben. Het zat ook in mijn hoofd om het die dag te doen, dus een dag later wilde ik liever niet! Ik ben dus alleen naar de tattooshop gegaan. De tattooshop waar ik mijn piercing heb laten zetten is l'Extrémiste in Arnhem. Ik vond het best spannend, omdat ik nog nooit een piercing had laten zetten. Ook was ik wel bang dat het pijn zou doen, vandaar dat ik een beetje nerveus was. 

Het piercen duurde helemaal niet lang, namelijk ongeveer een kwartiertje inclusief uitleg, het schoonmaken van het oor en het puntje tekenen waar de piercing moest komen. De vrouw die mij gepiercet heeft was erg vriendelijk, wat natuurlijk wel hielp. Het piercen zelf vond ik wel pijnlijk, maar het viel reuze mee naar mijn mening. Het was dragelijk en ik zou best die pijn nog eens 'willen' ervaren als ik nog een piercing laat zetten. Het ringetje in het gaatje brengen deed jammer genoeg wel wat meer pijn. Hierbij moest zij namelijk een beetje wroeten om het ringetje erdoorheen te krijgen. Dit vond ik wel vervelend, maar dit duurde gelukkig niet zo lang: hooguit een minuutje. 

Toen ik klaar was en net afgerekend had, ging het echter niet zo goed. Ik werd voor het afrekenen al een beetje duizelig, maar nadat ik had afgerekend voelde ik me erg slecht en viel ik flauw. Een paar minuutjes later (geloof ik, ik heb het niet meegekregen) werd ik wakker op de bank en het duurde even voordat ik besefte waar ik was en wat er was gebeurd. De vrouw vertelde me dat ze me gelukkig nog net kon opvangen voordat ik op de grond viel. Toen ik weer bijkwam, kreeg ik meteen een glaasje limonade en wat dextro. Ik voelde me na een kwartier wel weer beter, maar heb me de rest van de dag niet helemáál top gevoeld. Ik weet niet goed waardoor het kwam dat ik flauwviel. Misschien had ik te weinig gegeten, vond ik het erg spannend of is het genetisch bepaald. Ik neem aan dat het niet door de pijn kwam, want dit vond ik wel meevallen. Misschien door de ontlading van het feit dat het erop zat.

De mensen bij l'Extrémiste vond ik erg aardig en behulpzaam. Hierdoor voelde ik me wel veilig. Als je er toevallig aan dacht om hier iets te laten zetten, raad ik je deze tattooshop oprecht aan.

Maar dan de piercing zelf! Ik heb dus gekozen voor een ringetje. Ik ben er heel erg blij mee en heb er gelukkig ook totaal geen spijt van.Een piercing zetten is niet zomaar iets: ik moet hem namelijk 6 weken lang tijdens het douchen schoonmaken met een blok zeep die ik daar heb gekregen. Na 3 maanden zou ik er een ander ringetje of staafje in mogen doen.

Gister had ik nog wel last van een soort branderig gevoel, maar dat is vandaag al een stuk minder. Als ik aan de piercing kom, doet het nog wel pijn. Dit is ook best logisch, want het is eigenlijk een diepe wond. Met slapen is het ook onhandig, want op de kant van mijn gepiercete oor kan ik niet liggen. Ik weet niet hoe lang dit zal duren, maar hopelijk kan ik er over een paar weekjes in ieder geval weer op liggen!

De piercing kostte uiteindelijk €35,-. Ik vond dit nog meevallen, want ik heb weleens gehoord dat het €60,- was. Daarnaast hoor ik van andere vriendinnen weer dat zij 'm voor €20,- hebben laten zetten. Dit verschilt dus nogal. Ik raad je in ieder geval aan om een lijst op te zoeken met goedgekeurde tattooshops door de GGD. Dan weet je zeker dat het goed zit. 

Ik ben super blij met mijn piercing, ondanks dat ik flauw ben gevallen en dat het voorlopig nog pijn doet als ik eraan kom. Ik vind het zelf erg mooi, en ben blij dat ik de piercing eindelijk hem laten zetten!

Wat vinden jullie van een piercing?

11 comments

 1. Hij staat je heel mooi, stoer dat je hem heb laten zetten! Fijn dat ze je goed hielpen toen je was flauwgevallen, misschien volgende keer iemand meenemen!
  Liefs, Iris

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! Ja klopt, dat lijkt me wel fijner!

   Delete
 2. Wow, zo tof! Ik wil al heel lang een Helix Piercing, maar ik weet niet goed waar ik hem ga zetten. Ik heb dan altijd wel het liefste dat ze verdoving gebruiken, omdat ik een hele lage pijngrens heb. Maar staat je echt super mooi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. ik weet niet waar je woont, maar neem anders eens een kijkje bij @saitee in warmenhuizen, noord holland. Heb ik hem zelf ook laten zetten, nergens last van gehad ! Nog minder als mn gewone oorbellen

   Delete
 3. Heeey
  Ik heb nu ook al een 6tal maanden een helix. Ik zou graag eens mijn diamantke vervangen door een ringetje maar ik zou niet weten hoe je dit er kan insteken. Klikt of schuift het open? Of is er een deeltje waar het open is ? Of is dit bij iedere piercing anders ? Ow en btw hij staat je echt cute:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meestal zit er bij een ringetje een soort bolletje aan. Als je aan beide kanten van het ringetje trekt, valt het bolletje er tussenuit en kun je het ringetje in je oor doen. Hierna moet je het bolletje er weer tussen krijgen, dat is altijd gepriegel haha. Thanks! En succes :)

   Delete
 4. Hoi Wies!

  Zit er bij jou ook een bolletje aan dan? Aangezien die niet op de foto staat. Vind het zo mooi zónder bolletje, maar volgens mij kan dat niet :(

  Groetjes

  ReplyDelete
 5. Ik heb de mijne zelf gezet haha
  btw je hebt echt zo een mooie ogen! <3

  ReplyDelete
 6. The same is true of your starter jewelry -- it should be sealed in sterile packaging and only opened in your presence.tattoo artist

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD