Social Media

Must Seen Series: Orphan Black


Voor kerst gaf ik mijn moeder een dvd cadeau van de serie Orphan Black. Mijn ouders houden namelijk ook erg van series kijken, dus ik besloot om Orphan Black te bestellen. Ik had hier al wat dingen over gelezen, en het leek me wel een spannende serie. Sindsdien kan ik niet wachten op alweer het derde seizoen!

Op dit moment is Orphan Black denk ik mijn favoriete serie. Het is echt een spannende serie, en na elke aflevering had ik de drang om door de kijken.

Orphan Black gaat over een vrouw, Sarah, die in het begin van de serie een vrouw zelfmoord ziet plegen. Voordat deze vrouw zelfmoord pleegt, ziet Sarah haar gezicht. Ze schrikt, want deze vrouw heeft precies hetzelfde gezicht als zij. Omdat de vrouw haar tas heeft laten staan, neemt Sarah deze mee. Sarah is niet bepaald een lieverdje, dus ze besluit om het leven van de vrouw over te nemen om zo van haar vervelende ex af te komen. Ze komt erachter dat de vrouw, Beth, bezig was met een soort onderzoek en hierover komt ze steeds meer te weten...

Sarah komt er namelijk achter dat ze een kloon is (spoil alert!). Misschien niet leuk om nu al te vertellen, maar aangezien het ook al op het plaatje te zien is en omdat het toch al snel duidelijk wordt in een van de eerste afleveringen, is het toch wel leuk om dit te vermelden. Het is namelijk een science-fictionachtige serie en dus niet realistisch, hoewel het wel zo lijkt.

Ik moet toegeven dat de serie soms best ingewikkeld is. Je moet daarom ook goed opletten om alles mee te krijgen en te snappen. Om eerlijk te zijn, zijn bij mij nog steeds niet alle dingen duidelijk, ook al heb ik seizoen 1 en 2 gezien. Maar omdat de serie zo spannend en interessant is, dwaal je niet snel af.

De actrice die Sarah, en natuurlijk alle andere klonen speelt, acteert echt enorm goed. Ze speelt alle klonen geloofwaardig, en het lijkt écht alsof het allemaal verschillende personen zijn. Elke kloon is weer een heel ander type, wat ook erg leuk is om te zien. De kloon Helena is mijn favoriet. Ze is erg creepy eigenlijk, maar bedoelt het (meestal) goed.

De serie bevat af en toe wel heftige scènes: moord, vechtpartijen, mutilatie voor het christendom en andere écht nare dingen die te vies zijn om te beschrijven. Je moet hier dus wel tegen kunnen. Zelf ben ik ook niet zo'n held dat ik er makkelijk naar kan kijken, dus op zich valt het nog mee in de serie. Het is natuurlijk geen horror.

Als je van science-fiction achtige series, spanning en van ingewikkeldere series houdt, raad ik je Orphan Black echt aan. Ik kan niet wachten om seizoen 3 te zien, want ik ben echt benieuwd hoe het verder gaat.

Hebben jullie Orphan Black al weleens gezien?

2 comments

  1. Ik ben erg benieuwd naar deze serie, ik denk dat dit de volgende serie wordt waar ik aan ga beginnen! Ik houd wel van spannende series en heb altijd moeite om na een aflevering te stoppen.
    Liefs, Iris

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD