Social Media

Must Seen Series: Prison Break


Het is alweer een tijdje geleden dat ik een artikel heb geschreven over series die ik aanraad (een maand!), maar ik vond het wel leuk om weer een keer iets te schrijven over een serie. Deze keer is Prison Break aan de beurt! Nu weet ik dat Prison Break niet zo actueel meer is, maar oh my ... Wat is deze serie geweldig!

Het is eigenlijk al een paar jaar geleden, ik gok een jaar of 4, dat ik Prison Break keek. Ik weet nog goed dat een vriendin van mij het een super toffe serie vond, en al gauw waren veel vriendinnen in ons groepje de serie aan het kijken. Ik raakte er echt helemaal verslaafd aan. Het is spannend, er zit veel actie in, soms wel 'nasty' scènes maar ook liefde.

De serie gaat over Michael Scofield, een man die zich bewust laat oppakken bij een overval, omdat hij weet dat hij dan in de gevangenis belandt. Zijn broer, Lincoln, zit namelijk in de gevangenis. Hij is veroordeeld voor de moord op de president, maar hij is erin geluisd. Michael wil zijn broer helpen te ontsnappen uit de gevangenis, want Lincoln is ter dood veroordeeld. Op zijn lichaam heeft Michael de 'blueprints' (plattegrond) van de gevangenis getatoeëerd, om zo te kunnen ontspannen. Michael is extreem slim, en heeft ook geholpen om de gevangenis te ontwerpen. Michael, Lincoln en een paar andere gevangenen beginnen met een 'break out of prison'...

Ik wil niet teveel verklappen, maar één ding is wel nog leuk om te weten: Michael wordt namelijk verliefd op een vrouw die in de gevangenis werkt. Dit maakt de ontsnapping extra moeilijk voor hem, omdat hij wil dat zij hem vertrouwt.

Er gebeurt nog zoveel meer in de serie, maar als je er benieuwd naar bent raad ik je aan om de serie zelf te kijken. Ik vind het in ieder geval echt een geweldige serie! De acteurs zijn geloofwaardig, het idee van de serie is goed bedacht en geen enkele aflevering is saai naar mijn mening. Wel komen er af en toe wel elementen in voor van de film Shawshank Redemption, wat ik persoonlijk wel jammer vind. Deze film vind ik erg goed, maar ik vind het jammer dat Prison Break niet zo vernieuwend is als je het vergelijkt met deze film.

Het is dus eigenlijk een actieserie, waar je wel van moet houden. Er komen wel meer romantische scènes in voor, en ook wat rustigere scènes, maar het is voornamelijk actie. Ook moet je je aandacht er goed bijhouden, met name bij de laatste twee seizoenen. Hier wordt het verhaal namelijk wat ingewikkelder, wat ik zelf wel erg leuk vind. Ook komen er af en toe gruwelijke scènes in voor, dus hier moet je natuurlijk ook wel tegen kunnen.

Soms hoor ik van mensen dat het verhaal af en toe ongeloofwaardig is. Daar kan ik me wel in vinden, omdat niet alles realistisch is. Zelf vind ik het niet storend, want de meeste series zijn natuurlijk fictie en niet altijd even geloofwaardig. Ik kan er wel van genieten!

De serie heb ik bijna twee keer helemaal gekeken, en dat zijn behoorlijk wat afleveringen! Er zijn namelijk vier seizoenen, én een extra dvd. Nu ik weer aan deze serie denk, mis ik het eigenlijk best wel, dus misschien dat ik er binnenkort weer aan ga beginnen...

Hebben jullie weleens Prison Break gekeken en wat vonden jullie ervan?

2 comments

  1. Ik weet dat het heel populair was, maar heb het nooit gekeken! Dit is echt een serie die ik een keer kijk als het een regenachtige vakantieweek is en ik verder niks heb te doen en dan er helemaal verslaafd aan raak haha.
    Liefs, Iris
    https://todayslipstick.wordpress.com/

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD