Social Media

Rimmel Match Perfection Light Perfecting Radiance Foundation


Omdat mijn vorige foundation op was, namelijk de Catrice All Matt Plus Foundation in 010 Light Beige, was ik op zoek naar een nieuwe. Deze van Catrice vond ik prima, maar niet super. Ik wilde dus graag een nieuwe proberen. Over de Rimmel Match Perfection Foundation had ik veel goede dingen gehoord, dus ik was er erg benieuwd naar. 

Rimmel vind ik zelf een erg fijn merk. De prijzen zitten precies tussen echt budget en duurdere merken in, wat ik prima prijzen vind. Vooral de lipsticks van Rimmel vind ik erg goed, dus ik was benieuwd naar deze foundation. Ik kan me eerlijk gezegd niet herinneren of ik al eerder een foundation van Rimmel heb geprobeerd. 

Op het flacon van de foundation staat:
Traceless coverage foundation with Advanced Smart-Tone technology for perfectly flawless skin under any light. Enhanced with Sapphire Radiance for an illuminating glow. Lasts all day.
Ik ben benieuwd! De Rimmel Match Perfection Foundation zit in een glazen flacon, en er zit een handig pompje op. Persoonlijk vind ik deze flacons het fijnst voor foundations. Er zit 30 ml in, wat een normale hoeveelheid is. Ik heb gekozen voor 100: ivory, omdat ik een lichte huid heb.

Deze foundation bevat ook SPF 18, wat je gezicht beschermt tegen de zon. Dit is natuurlijk erg fijn, want eigenlijk zou je je gezicht het hele jaar door moeten beschermen tegen de zon. De zon is namelijk de oorzaak van 90% van de huidveroudering.


De foundation is best vloeibaar, waardoor het gemakkelijk aanbrengt. De geur van de foundation vind ik ook prettig. Geen medicinale geur, maar het ruikt een beetje naar een crème. Moeilijk te omschrijven, maar ik vind het wel lekker ruiken.

De kleur van de foundation is wat donkerder dan ik had verwacht. Dit is de lichtste kleur, maar erg licht vind ik 'm nu ook weer niet. Gelukkig is de foundation niet zo donker als je hem aanbrengt. De kleur van de foundation is prima voor mijn gezicht. Maar als je echt een hele lichte huid hebt, is deze misschien nog iets te donker voor je.

Ik zou zeggen dat deze foundation een medium dekking geeft. Natuurlijk kun je meerdere laagjes aanbrengen, waardoor de dekking wat meer is. Als je op zoek bent naar een lichte of juist hele goede dekking, is deze foundation misschien wat minder geschikt voor je.


Hierboven heb ik de Rimmel Match Perfection Foundation gebruikt, en de rest van de producten die ik vrijwel dagelijks gebruik.

De producten die ik heb aangebracht:
- Rimmel Match Perfection Foundation in 100: ivory
- Collection Concealer in 1: Fair
- MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder Pressed
- KIKO Sun Lovers Blush in 01: Ipanema Peach
- Urban Decay Naked Flushed Highlighter en Bronzer in Streak
- Anastasia Brow Powder Duo in Dark Brown
- Too Faced Shadow Insurance Anti-Crease Eye Shadow Primer
- Urban Decay Naked Basics oogschaduws: Venus, Naked 2 en Faint
- Rimmel Exaggerate Eye Liner in 002 Absolute Brown
- Le Volume De Chanel Mascara in 10 (Zwart)

De Rimmel Match Perfection Foundation vind ik erg fijn in gebruik. Hij is gemakkelijk aan te brengen, de dekking vind ik mooi en als je zou willen geeft het je ook een natuurlijke glans. Ik poeder zelf mijn gezicht nog af, omdat ik dit mooier vind. De foundation blijft gedurende de dag ook goed zitten. Wel beginnen sommige delen van mijn gezicht, namelijk mijn voorhoofd en neus, wat te glimmen. Deze delen van mijn gezicht zijn namelijk wat vetter. Ik denk eerlijk gezegd dat dit moeilijk te voorkomen is. Een 'flawless skin', wat het flacon belooft, is een beetje overdreven tenzij je zelf al bijna een 'flawless' gezicht hebt. Ik moet hier en daar nog wel wat concealer gebruiken om plekjes te bedekken. Maar ik ben wel erg tevreden over deze foundation!

De Rimmel Match Perfection Light Perfecting Radiance Foundation is te koop bij onder andere Kruidvat voor €12,49.

Welke foundation gebruiken jullie graag?

2 comments

  1. I have this foundation and it's seriously amazing! Your skin looks beautiful! x

    www.beyondthevelvet.blogspot.co.uk

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD