Social Media

Studie kiezen: mijn proces! #2


Precies een maandje geleden, op 10 februari (heel toevallig!) heb ik geschreven over mijn proces bij het kiezen van een studie en daarbij wat tips. Ik schreef over het feit dat ik de studie University College Maastricht wil doen. Nu heb ik vanochtend een leuk mailtje over deze studie ontvangen!

In het mailtje stond namelijk dat ik op interview mag komen!! Hier ben ik super blij mee, aangezien er vorig jaar 1000 aanmeldingen waren en ongeveer de helft voor een interview mocht komen.


Dit betekent jammer genoeg nog niet dat ik aangenomen ben voor deze studie. In dit interview moet ik mijn motivatiebrief toelichten, en wat mijn academische plannen zijn en waarom ik deze studie dus graag wil doen. Dit interview is in het Engels, dus dat maakt het nog wel wat spannender. Maar ik ben in ieder geval al erg blij dat ik de kans krijg om op een interview te komen en mijn motivatiebrief mag toelichten!

University College Maastricht is een studie waarbij je simpelweg gezegd je eigen vakkenpakket mag samenstellen. Er zijn natuurlijk wel bepaalde disciplines waar je uit moet kiezen, namelijk: Humanities, Sciences en Social Sciences. Ook zijn sommige dingen verplicht. Het is dus een erg brede studie, en je kunt het misschien al raden: het is in het Engels. Dit vind ik alleen maar super leuk en leerzaam, omdat ik op de middelbare school al tweetalig onderwijs gevolgd heb én mijn moeder geeft Engels.

Wat ik zo leuk vind aan deze studie, is dat je wordt opgeleid met een brede basis. Je kunt uit veel verschillende vakken kiezen. Zelf ben ik geïnteresseerd in kunst, maar ook in maatschappelijke vakken. En bij deze studie kan ik deze twee perfect combineren. Er zijn bij deze studie bijvoorbeeld vakken over het analyseren van gedichten en liedjes, maar ook over de rechten van de mens, seksualiteit en de media. Je kunt er dus allerlei kanten mee op.

Ook richt deze studie zich op Problem Based Learning. Dit betekent dat je niet vaak in een grote collegezaal zit met honderden studenten, maar dat je in kleine groepen gaat werken. In deze groepen ga je met elkaar in discussie, om zo meer over het onderwerp te weten te komen. Dit lijkt me erg leerzaam, maar stiekem ook wel een beetje spannend. Ik ben heel benieuwd wat ik ervan ga vinden, als ik natuurlijk aangenomen word!


Ik ben nog aan het nadenken of ik misschien nog auditie ga doen voor het conservatorium Artez in Zwolle. Hierbij zal ik dan auditie gaan doen voor de richting Jazz en Pop, met als hoofdinstrument zang. Ik twijfel nog een beetje, omdat je ook een theorietoets moet maken wat best veel tijd kost. En ook omdat University College Maastricht me misschien nog wel leuker lijkt.

Ik ben in ieder geval erg blij dat ik de kans krijg om op een interview te komen voor UCM en mezelf te laten zien. Als je deze studie misschien ook leuk zou vinden, ben je jammer genoeg wel te laat. De inschrijfdatum was namelijk voor 1 maart. Maar als je pas over een (aantal) jaar een studie moet kiezen, raad ik je aan om naar deze studie te kijken als het je interesseert! En als je ook dit jaar moet kiezen: heel veel succes! Kies vooral wat je leuk vindt en wat goed voelt!

4 comments

 1. Gefeliciteerd met je interview! Heel veel succes, in het Engels is wel pittig!
  Liefs, Iris

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel!! Ja klopt, dus ik hoop dat het goed gaat! xx

   Delete
 2. Super leuk voor je! Een vriendinnetje van mij zat op University college. En daar hangt zo'n leuke sfeer. Volgens mij is het super leuk om daar onderdeel van te zijn! Good luck!

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD