Social Media

Tips bij moeite met opstaan


Vandaag ga ik het hebben over iets waar veel mensen wel moeite mee hebben: opstaan. Zelf ben ik echt geen ochtendmens, dus ik lig het liefst tot 10 uur in mijn bed. Helaas kan dit alleen in het weekend, want doordeweeks moet ik gewoon naar school. Ik heb nog geluk dat ik bijna naast mijn school woon, dus zó vroeg hoef ik niet op te staan. Toch heb ik er moeite mee, dus hier mijn tips!

1. Als je wekker gaat, NIET op snooze drukken
Guilty... Ik druk mijn wekker altijd op snooze, maar hoe langer je blijft liggen, hoe moeilijk het naar mijn mening wordt om uit bed te komen. Als je wekker gaat, ga meteen al iets doen. Check je berichten op je mobiel: door het licht van je mobiel word je al wakkerder.

2. Zet je wekker ver weg van je bed
Als je wekker niet dicht bij je bed staat, word je gedwongen om op te staan. Zo blijf je dus ook niet langer liggen. En ga hierna natuurlijk niet weer je bed in!


3. Doe de gordijnen open
Als je opstaat, doe dan meteen je gordijnen open of je rolluik omhoog. Door het daglicht wen je eerder aan het feit dat het alweer dag is, en zul je je wakkerder voelen.

4. Was je gezicht met koud water
Door het koude water word je ook wakkerder. Geen dikke ogen met donkere kringen meer, maar een wakkere blik!

5. Douche 's avonds voordat je naar bed gaat
's Ochtends douchen is voor mij niet zo'n goede optie. Omdat het water zo lekker warm is, kost het me veel moeite om er onderuit te komen en sta ik dus veel te lang onder de douche. Als ik 's avonds douche, heb ik hier niet zoveel last van. Ook kan je 's ochtends dan wel wat langer in je bed blijven liggen!


6. Drink 1-2 glazen koud water
Door een glas koud water te drinken in de ochtend, reinigt je lichaam zich van afvalstoffen. Je lichaam heeft 's ochtends ook gewoon vloeistof nodig, omdat je lichaam 's nachts veel vocht verliest. Het drinken van een glas water laat ook je hersenen 14% sneller werken.

7. Doe eventueel wat oefeningen
Dit is niet helemaal aan mij besteed, maar oefeningen doen helpt je om wakkerder te worden en het bloed door je lichaam te laten vloeien. 

8. Zet muziek op tijdens het aankleden en klaarmaken!
Door leuke muziek op te zetten tijdens het klaarmaken, begin je de dag vrolijker en opgewekter! 


Nog een laatste tip wat het opstaan leuker maakt: neem de tijd. Niets is vervelender dan snel te moeten opstaan en je haasten om op tijd te komen. Als je de tijd neemt, begin je de dag met een fijner gevoel. Maak een lekker ontbijtje, lees de krant of luister wat muziek.

Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips! Zelf moet ik me er ook nog aan houden, want meestal kom ik te laat uit mijn bed en moet ik erg haasten. Het is natuurlijk veel fijner om even de tijd te nemen en rustig op gang te komen.

Hebben jullie nog tips voor bij het opstaan?

Post a Comment

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD