Social Media

Diary of the Day #3Het is alweer even geleden, maar vorige week woensdag ging ik naar Maastricht toe voor mijn gesprek op University College Maastricht (UCM). Dit was best spannend, want op basis van dit gesprek word ik aangenomen of afgewezen. Hoewel het alweer even geleden is, vond ik het leuk om te schrijven over hoe deze dag verliep. Wie weet hebben jullie er wat aan als jullie ook een interview moeten doen!

Omdat Maastricht voor mij een heel eind reizen is, een uur of 3, moest ik vroeg opstaan. Gelukkig had ik mijn interview pas om 12 uur, dus het viel nog mee. Voor de zekerheid koos ik ervoor om rond 11 uur in Maastricht te zijn, zodat ik niet hoefde te haasten. 


De wekker had ik om half 7 's ochtends gezet, zodat ik rustig kon opstaan, douchen en ontbijten. Ik vind het altijd verschrikkelijk om vroeg op te staan, maar het moest maar. 


Op dit moment ontbijt ik altijd met deze granenmix van Quaker. Hier zitten pompoenpitten, havermout, cranberry's en een soort cornflakes in. Zelf vind ik het lekker om dit door magere yoghurt te doen. Eigenlijk hou ik niet van ontbijten, maar ik weet dat het gezond is en ik kan van dit ontbijt zelfs genieten!

Ik nam de bus rond 8 uur om naar het station te gaan. 's Ochtends was het al zonnig, dus ondanks dat ik vroeg op moest staan kreeg ik toch een goed humeur!Hier nog een foto van mijn outfit die ik droeg, haha. Zoals je al kunt zien droeg ik Converse. Mijn broek en blouse zijn van de Zara. Deze foto maakte ik vanuit de bus. Het was pas 08:15, maar de zon scheen al volop en de lucht was vrijwel helemaal helder. 


En toen was ik op het station! Mijn 'busreis' duurde niet zo lang, ongeveer een half uurtje. Wel moest ik dus nog twee uur in de trein zitten. Gelukkig vind ik dit niet zo erg, en soms juist wel fijn. Ik hou ervan om lekker muziek te luisteren en even nergens aan te denken als ik reis. 


Mijn vader was zo lief om de dag ervoor een flesje Arizona en een broodje te kopen, zodat ik iets voor in de trein zou hebben. Rond half 11 kwam ik aan op het station in Maastricht. Vanuit daar nam ik de bus naar UCM, wat midden in het centrum ligt. Kijk hoe mooi Maastricht is! Deze straat kwam ik tegen toen ik naar UCM liep. Alleen de huizen zijn al prachtig. 

Toen ik aankwam op UCM, was het 11 uur. Ik had dus nog een uur om me voor te bereiden. Dit had ik gelukkig al wel gedaan, want ik had ook al vragen van een vriendin van mij gekregen die ze zouden kunnen stellen. 

Voor het interview was ik best zenuwachtig. Vooral toen het bijna zover was. Wel werden de zenuwen minder tijdens het interview, wat ik super fijn vond. Zo kon ik tenminste goed nadenken over de antwoorden die ik wilde geven. 

Het interview duurde tussen 30 en 45 minuten. Dit klinkt best lang, maar eigenlijk was het snel voorbij. Het interview was in het Engels, maar omdat ik tweetalig heb gedaan had ik daar niet erg veel moeite mee. Een man stelde me vragen, en een vrouw hielp me af en toe en vulde me aan. Vragen die werden gesteld waren: 'Do you like reading?', 'What kind of participant in a group are you?', 'Why did you choose UCM?', 'What is your favourite subject?', 'What are you going to do if you don't get accepted?' en 'What do you want to be in a few years?' Het was erg fijn dat ik me had voorbereid op veel van deze vragen, omdat ik dan wel redelijk makkelijk antwoord kon geven.

Voor mijn gevoel is het interview wel ok√© gegaan, en misschien zelfs op zich wel goed. Toch vind ik het erg spannend, want ik weet niet of ze in mij zien wat ze zoeken. Ze kijken namelijk of je echt bij de studie past, dus ik heb geen idee wat de 'uitslag' zal zijn. 

En toen was het interview voorbij! Dit was echt een opluchting. Wel vond ik het jammer dat ik niet meteen wist of ik ben aangenomen of niet. Dit duurt namelijk twee tot drie weken, dus ik zit nog in spanning te wachten. 

Samen met een vriendin ging ik nog even naar het Vrijthof en het centrum. Ik had namelijk een blouse met lange mouwen aan, maar dit was echt te warm. Daarom kocht ik maar een shirt met korte mouwen bij de Zara. Omdat een aantal vrienden/vriendinnen in Maastricht wonen, besloten we om samen gezellig te picknicken in een park dichtbij UCM, oftewel een half minuutje lopen. Het was heerlijk weer, dus we hebben een middagje op het gras gezeten. 


Hierboven zie je een foto van het park. Dit park bevindt zich naast de oude stadsmuur van Maastricht, waar heel veel mensen ook op zitten in de zon. Er werd zelfs een tutorial buiten in de zon gehouden van UCM. 

Jammer genoeg kon ik niet al te lang blijven in Maastricht, omdat ik natuurlijk weer drie uur terug moest reizen. Rond 4 uur nam ik de bus alweer naar het station. Hier een foto van het gebouw waarvoor ik stond te wachten op de bus. Ik begin steeds meer te houden van deze stad...'s Middags had ik een wit shirt met korte mouwen en een V-hals gekocht bij de Zara vanwege de warmte. Vooral in het centrum van Maastricht was het erg warm, maar ik ben blij dat eindelijk weer lekker weer is! Ik moest in de trein eten, dus ik kocht een salade van de Albert Heijn. Dit is mijn favoriete salade met kip, pasta, kaas, cherry tomaatjes en pestodressing. Heerlijk! Ook kocht ik een fles verse appelsap bij de Hema. Deze vind ik ook erg lekker, veel lekkerder dan gewone appelsap. 

Rond half 8 was ik weer thuis. Het was een lange dag, maar wel heel gezellig met vriendinnen. Ik ben erg benieuwd naar de uitslag van het interview, ik weet ook niet zo goed wat ik moet verwachten. Ik hoop dat ik aangenomen ben, want zowel de studie als de stad lijken me geweldig! 

Post a Comment

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD