Social Media

Interior Inspiration: Moroccon Style


Een aantal dagen geleden heb ik te horen gekregen dat ik ben aangenomen op University College Maastricht, wat dus ook definitief betekent dat ik op kamers ga aankomend jaar. Ik heb al vaker gesproken over op kamers gaan, maar nu is het dus zeker. Ik heb er echt veel zin in, en met name ook in de kamer inrichten. Daarom kijk ik op internet en in sommige winkels al een beetje rond voor leuke spulletjes voor op mijn 'toekomstige' kamer. Laatst kwam ik weer terug bij de Marokkaanse stijl en ik ben een beetje verliefd geworden.

Als een klein meisje had ik een grote fantasie en was ik vaak bezig met een verhaal verzinnen om 'in te spelen'. Ik verzon een sprookjesachtige wereld waar ik in leefde en bouwde de hele zolder om. Ook was ik altijd al gefascineerd door prachtige lampjes en kleurtjes. De Marokkaanse stijl doet me heel erg denken aan sprookjes en wegdromen, en misschien is dit de reden dat ik het ook zo mooi en bijzonder vind.

Een Marokkaanse stijl is misschien niet het eerste waar je aan zou denken, maar eigenlijk heb ik dit altijd dus al leuk gevonden. Vroeger gingen wij vaak naar Turkije op vakantie, en oké, Turkije is anders dan Marokko, maar hier verkochten ze ook vaak kussens en lampjes in deze stijl, wat ik altijd al prachtig heb gevonden. Voor mijn gevoel lijken deze stijlen op elkaar, ook al is dit misschien niet zo.


Deze stijl doet me ook denken aan onze reis naar Indonesië een aantal jaren geleden. Op een avond aten wij in het restaurant van het Tugu Hotel in Malang, en omdat we nog niet aan het eten waren, besloot ik een rondje op de begane verdieping te lopen. Ik kwam uit bij een waanzinnig mooie gang met prachtige kleuren en lampen, die je hierboven ziet. Ik was natuurlijk in Azië, maar deze gang vind ik wel Marokkaans ogen. Volgens mij heb ik een half uur in deze gang doorgebracht, gewoon omdat ik het zo betoverend vond.

Ik kwam weer bij deze stijl uit door mijn tante, zij heeft namelijk mooie Marokkaanse lampjes in haar woonkamer hangen. Dit zijn van die kleine bolletjes met een mozaïek motiefje, en super kleurrijk. Deze lampjes zijn best prijzig, maar het ziet er dan wel enorm gezellig en sfeervol uit.


De kamer hierboven vind ik er super knus en gezellig uitzien. Nu ben ik niet van plan om mijn kamer er zo uit te laten zien, want dit lijkt me nogal druk. Wel zou ik graag leuke kleuraccenten willen in Marokkaanse stijl zoals een kleed, wat kussens of mooie lampjes.


Deze kamer vind ik er al een stuk rustiger uitzien door de witte muren. Toch oogt het nog heel sfeervol en knus door de kussens, lampjes, kleden en zelfs het theepotje op de salontafel. Dit heb ik meer in gedachten voor mijn kamer. 


De foto hierboven vind ik echt prachtig. Die donker zilverkleurige kaarsenhouders vind ik erg mooi, dus misschien ga ik zelf ook wel opzoek naar dit soort kaarsenhouders om mijn toekomstige kamer op te fleuren. Ook de kussens maken het weer extra sfeervol.En dan deze Marokkaanse lampjes! Hier ben ik echt verliefd op geworden. Mijn tante heeft dit soort lampjes dus in haar huis, en ik vind het echt prachtig. Zelf zou ik graag voor hele warme kleuren zoals rood, oranje, geel en paars.

Nu snap ik als je helemaal niet van deze stijl houdt. De spullen zijn namelijk helemaal niet subtiel en juist erg aanwezig, maar dat vind ik wel leuk. Zo fleur je een kamer echt op en laat je het super gezellig ogen. Ik zou er niet tegen kunnen als mijn kamer compleet wit zou zijn met alleen beige, zwarte en grijze accenten. Ik zou zeggen: laat wat kleur toe in je leven, wat ik denk oprecht dat het je beter laat voelen.

Wat vinden jullie van deze kleurrijke stijl?

9 comments

 1. Gefeliciteerd en wat spannend! Wat ziet het er gezellig uit zeg allemaal, kan me voorstellen dat je je als klein kind je ookal aangetrokken voelde tot deze stijl. ;) Die foto met die witte muren zeg maar en die daaronder vind ik écht super tof. Leuke inspiratie post!

  ReplyDelete
 2. Ohhhh.. ik vind het echt prachtig! Het heeft ook iets heel knus :-D

  xoxo
  www.its-dash.com

  ReplyDelete
 3. Wat goed dat je bent aangenomen! Gefeliciteerd Wies!

  Ik vind dit een hele mooie stijl en wat een prachtige gang zeg. Ongelooflijk mooi. Het klopt inderdaad dat je ze in Turkije ook veel van dit soort kelimachtige kussens en lampen verkopen. Jij zou goed kunnen scoren in de Grand Bazaar in Istanbul ( en die in Beverwijk misschien ook wel).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dankjewel! Istanbul, dat lijkt me zo'n mooie stad!

   Delete
 4. Ohh dit vind ik echt supermooi! En gaaf dat je bent aangenomen!! Liefs Sabrina

  ReplyDelete
 5. Ohh dit vind ik echt supermooi! En gaaf dat je bent aangenomen!! Liefs Sabrina

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD