Social Media

The Body Shop Aloe Producten


Al een hele tijd geleden schreef ik over Dr. Jetske Ultee's Huidboek, een boek over huidverzorging, goede en slechte ingrediënten en essentiële producten. Nu heeft zij ook een blog, en deze producten van The Body Shop, met uitzondering van de dagcrème, raadde zij aan. Nu vind ik huidverzorging heel leuk en interessant, en ik wil kijken of de producten die zij aanraadt ook daadwerkelijk iets voor mijn huid doen.

De Aloe productlijn van The Body Shop is bedoeld voor de gevoelige huid. Nu is het voor geen enkele huid goed om agressieve producten te gebruiken, dus eigenlijk kunnen de producten voor elk huidtype gebruikt worden. The Body Shop omschrijft de Aloe productlijn als: 'een milde productlijn die geen geur- en kleurstoffen, geen conserveermiddelen en geen alcohol bevat.' Dit belooft al veel goeds, aangezien alcohol en parfum te agressief voor je huid zijn. Daarnaast bevatten de producten Aloë Vera, wat natuurlijk logisch is als je naar de naam van de productlijn kijkt. Maar wat is Aloë Vera, en wat doet het voor je huid? Dr. Jetske Ultee legt het uit...

'Aloë Vera is familie van de lily plant, maar qua uiterlijk heeft het wat weg van een cactus. Het bestaat voor 95% uit water en 5% uit werkzame stoffen (onder andere vitamines, mineralen en antioxidanten). Aloë Vera staat al erg lang bekend om de geneeskrachtige en helende werking. Aan Aloë Vera worden veel positieve eigenschappen toegedicht. Zo zou het helpen bij huidproblemen zoals acne, eczeem en psoriasis, anti-veroudering eigenschappen hebben, helpen insectenbeten, kleine brandwonden en zonbeschadiging te genezen, kalmeren en huidirritaties verminderen en antischimmel, antivirale en antibacteriële eigenschappen hebben.'
Dat verheldert alles natuurlijk al een stuk! Omdat Dr. Jetske Ultee de Aloe Calming Toner en de Calming Facial Cleanser had aanbevolen op haar site, heb ik deze gekocht. Daarnaast heb ik ook nog de Aloe Soothing Day Cream aangeschaft.

Omdat je natuurlijk als eerst je gezicht reinigt, zal ik beginnen met de Aloe Calming Facial Cleanser van The Body Shop. Deze reinigingsmelk zit in een plastic flacon met een drukdrop en bevat 200 ml.
De productomschrijving van The Body Shop:
'Een milde, crèmige, zeepvrije reinigingsmelk. Verwijdert mild maar grondig vuil, make-up en onzuiverheden. Laat de huid zacht, glad en soepel aanvoelen. Weldadig en rustgevend voor gevoelige huid.'De reinigingsmelk komt uit het flacon als een dikke substantie, maar dit valt reuze mee als je het uitwrijft. Zelf gebruik ik de reinigingsmelk door het in te masseren op mijn gezicht en hals, en dan af te spoelen met water. De melk gebruik ik vooral voor mijn gezichtsmake-up. Mijn oogmake-up haal ik er namelijk af met Garnier Micellair Reinigingswater. Wel moet ik na het gebruik van de reinigingsmelk nog de restjes vuil eraf halen, maar dit ligt natuurlijk aan hoeveel make-up je gebruikt.

Wel is de geur best apart, ik kan het niet echt plaatsen. Misschien dat Aloë Vera zo ruikt, maar ik kan de geur niet omschrijven. Er zitten natuurlijk geen geurstoffen in het product, vandaar dat het een gekke geur heeft. Ik stoor me er niet zoveel aan, maar ik kan begrijpen dat je het product daarom liever laat liggen.

Dan de Aloe Calming Toner, die de laatste restjes make-up, reinigingsmelk en vuil van je gezicht afhaalt. De Toner zit in hetzelfde flacon als de reinigingsmelk en bevat ook 200 ml. 

De productomschrijving van The Body Shop:
'Een vochtregulerende tonic die direct rustgevend en weldadig aanvoelt op de huid. Hij verwijdert de laatste spoortjes make-up en reinigingsmelk, laat de huid ontspannen en schoon aanvoelen en zorgt ervoor dat een dag- of nachtcrème beter wordt geabsorbeerd.'

De toner breng ik aan op een wattenschijfje en ga daarmee over mijn gezicht om de restjes vuil te verwijderen. Ik merk dat deze toner erg mild is: het prikt niet, voelt fijn en rustgevend aan en laat de huid er rustig uitzien. Ook dit product heeft dezelfde geur als de reinigingsmelk, maar dan héél licht. Eigenlijk is 'ie bijna geurloos.

En dan natuurlijk de Aloe Soothing Day Cream. Mijn vorige dagcrème, Hope in a Jar van Philosophy, had ik opgemaakt dus het was tijd voor een nieuwe. Het potje van de dagcrème van The Body Shop bevat 50 ml. 

De productomschrijving van The Body Shop:
'Een vochtregulerende crème die gemakkelijk wordt geabsorbeerd en de huid ontspannen, zacht en glad laat aanvoelen. Weldadig, beschermend en direct rustgevend voor gevoelige huid. Helpt huidreacties tot een minimum te beperken.'

En dan de ingrediënten van de dagcrème. Deze zitten namelijk soms een beetje 'verstopt' bij bepaalde producten van The Body Shop op kleine blaadjes die je moet openvouwen.

Aqua/Water (Solvent/Diluent), Isononyl Isononanoate (Emollient/Skin Conditioner), Glycerin (Humectant), Pentylene Glycol (Solvent), Cyclopentasiloxane (Skin-Conditioning Agent/Emollient), Butylene Glycol (Humectant), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Myristyl Myristate (Emollient), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Emollient), Cyclohexasiloxane (Conditioning Agent), Cetyl Alcohol (Emulsifier), Myristyl Alcohol (Emulsifier/Emollient), Palmitic Acid (Surfactant), Stearic Acid (Emulsifier), Cetearyl Glucoside (Surfactant), Aloe Barbadensis Leaf Juice (Skin Conditioning Agent), Myristyl Glucoside (Surfactant/Cleansing Agent), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Bisabolol (Skin Soothing Agent), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Avena Sativa Kernel Extract/Avena Sativa (Oat) Kernel Extract (Antioxidant).

Deze crème breng ik aan als mijn gezicht helemaal schoon is. De substantie van de crème vind ik een beetje op gel lijken, wat ik wel prettig vind. De geur is weer hetzelfde als de reinigingsmelk en de toner, maar de sterkte van de geur zit tussen deze producten in. Ik vind het in ieder geval niet storend.

Om eerlijk te zijn ben ik het wel eens met de productomschrijving die The Body Shop geeft. Het laat mijn huid namelijk inderdaad ontspannen, zacht en glad aanvoelen. Ook had ik een paar wondjes op mijn gezicht, maar ik heb het idee dat deze sneller zijn verdwenen door deze dagcrème. Een erg rustgevende crème.


Misschien raad je het al, maar ik ben erg enthousiast over deze producten! Hoewel de geur misschien niet iedereen aanspreekt, zijn het kwalitatief erg goede producten die ook nog eens goed zijn voor je huid. Er zitten geen agressieve ingrediënten in, en dit merk ik ook echt. Ik voel gewoon dat het heel kalmerend voor mijn huid is. Ik krijg er geen rode plekjes van, het prikt niet en mijn huid voelt glad en zacht aan. Geschikt voor ieder huidtype lijkt mij, maar natuurlijk vooral geschikt voor als je écht een gevoelige huid hebt en niet veel producten kan verdragen. De verpakkingen van de producten vind ik erg leuk en handig. Ze passen bij elkaar, en om ze tegelijkertijd te gebruiken vind ik extra leuk. Ook de prijzenvan de producten vind ik meevallen. Natuurlijk is het wel een stukje duurder dan Nivea of Garnier, maar nog steeds wel betaalbaar en niet te duur voor wat je krijgt naar mijn mening. Ik ben fan!

Deze producten zijn allemaal te koop bij The Body Shop. De Aloe Calming Toner bevat 200 ml en kost €10,-, de Aloe Calming Facial Cleanser bevat 200 ml en kost €10,- en de Aloe Soothing Day Cream bevat 50 ml en kost €17,-.

Hebben jullie de Aloe producten van The Body Shop al weleens geprobeerd?

12 comments

 1. De milk heb ik ook een gehad en die vond ik erg fijn! Super dat de rest van de lijn ook prettig is! Groot pluspunt ook dat er geen agressieve ingrediënten in de producten zitten! Wellicht dat ik ook weer eens wat producten van deze lijn aanschaf!

  ReplyDelete
 2. Ik heb deze niet uitgeprobeerd, maar de lijn klinkt wel heel prettig. Vooral voor de gevoelige huid. Fijne review

  ReplyDelete
 3. Wow wat een fijne review dank je wel! Ik heb nog nooit wat van deze lijn gebruikt eigenlijk maar klinkt goed! Liefs Sabrina

  ReplyDelete
 4. Nog niet geprobeerd maar je hebt me alvast kunnen overtuigen! Ga ik zeker eens uittesten. PS- mooie foto's ook!

  XO Naomi in Wonderland

  ReplyDelete
 5. Ik gebruik eigenlijk nooit een milk, maar de toner lijkt me erg fijn! Ook goed dat er geen agressieve bestanddelen in de producten zitten, als ik bij The Body Shop ben ga ik zeker even naar deze lijn kijken. Fijne review!
  Liefs, Iris

  ReplyDelete
 6. Ik ben dol op Aloë Vera. Dat is altijd zo fijn voor je huid!

  ReplyDelete
 7. Eigenlijk kom ik bijna nooit bij The Body Shop, maar de day cream spreekt mij erg aan! Ik denk dat ik maar even langs The Body Shop ga binnenkort haha :-)

  ReplyDelete
 8. FB or Twitter is ready so you get a message and probably a while there may be a new follower. If you have now ordered 10,000 fans or likes, it is able to be complete on your inbox. Or the battery of your smartphone can quick run out. In case you are going to reserve big numbers of likes, you can additionally count on a number of e-e-mails. Consequently, precede the notification https://likeskopen.net.....

  ReplyDelete
 9. This exposes a fresh layer of skin which can absorb nutrients and moisture.  BLACKWOOD FOR MEN

  ReplyDelete
 10. The aloe vera plant can undoubtedly be developed at home as it is basically support free. https://www.cognitionboosters.com

  ReplyDelete
 11. Aloe Vera likewise contains Vitamin C and Salicylic corrosive which will assist with expanding vessels and fortify these vessels, helping blood to stream all the more openly and diminish circulatory strain. cognition boosters

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD