Social Media

Yankee Candles van My Store


Een tijdje geleden ging ik met een vriendin een dagje naar Den Haag. Toen we erachter kwamen dat er een winkel was die Yankee Candles verkocht, zijn we even binnengelopen. Uiteindelijk hebben we er een uur doorgebracht omdat er zóveel verschillende soorten kaarsen waren, namelijk meer dan 150 geuren. Nu had ik geluk en mocht ik een aantal kaarsen bij My Store bestellen!

Sinds dat ik mijn eerste Yankee Candle heb gekocht, ben ik helemaal weg van het merk. Voor degenen die niet bekend zijn met het merk: Yankee Candle is een Amerikaans geurkaarsenmerk. Ze hebben zo ontzettend veel geuren, dat er voor iedereen wel iets lekkers is. Ook ruiken de geuren erg natuurlijk, wat ik echt heerlijk vind aan deze geuren. Ze ruiken dus heel anders dan geurkaarsen van bijvoorbeeld Ikea.Natuurlijk is het alweer lente, waardoor ik toch minder snel voor hele zware geuren kies. Ik heb daarom ook gekozen voor een aantal frisse, lichte en bloemige geuren. Op de foto hierboven zie je wat ik besteld heb op de site van My Store. Ik besloot om een small jar, een votive, drie tarts en een tartburner te bestellen.
Laten we beginnen met de small jar in de geur Lavender. Dit is een hele natuurlijke geur, en ruikt echt naar lavendel. Het ruikt eigenlijk precies hetzelfde als echte lavendel: bloemig en fris. De geur van lavendel vind ik erg lekker, want het is ook nog een wat sterkere geur. De kaars zit in een glazen potje, bevat 104 gram en hij heeft 25-40 branduren. Wat ik zo fijn vind aan de jars van Yankee Candle, is dat er, als je de kaars lang genoeg laat branden, geen gat in de kaars komt. Tijdens het branden wordt het bovenste laagje namelijk vloeibaar, in plaats van dat de kaars alleen om de lont brand. Hierdoor wordt de hele kaars benut, wat erg fijn is!

Een small jar kost €12,45 per stuk.
De votive die ik heb uitgezocht heet Fluffy Towels. En de naam zegt het al: het kaarsje ruikt naar zachte, pas gewassen handdoeken. Ken je de geur van schone handdoeken in een hotel? Hier ruikt deze kaars naar, en ik vind het echt een heerlijke geur! Het doet me denken aan het wasmiddel dat een vriendinnetje van mij vroeger had. Helaas ruiken onze handdoeken thuis niet zo... Het is een frisse geur met een vleugje limoen, appel, lavendel en lelietjes van dalen. Een votive bevat 49 gram en heeft 15 branduren. De volgende keer ga ik hier zeker een grotere kaars van kopen!

Een votive kost €2,45 per stuk.Naast alleen kaarsen heeft de site van My Store ook allerlei accessoires voor kaarsen, zoals tartburners. Eigenlijk had ik al een oliebrandertje thuis, maar omdat ik deze zo schattig vond met het blauwe bloemenmotiefje kon ik hem niet weerstaan. En aangezien ik een tartburner uitkoos, wilde ik ook een paar tarts van Yankee Candle proberen. Nog even voor de duidelijkheid: in de tartburner steek je dus een waxinelichtje aan en op het brandertje leg je dan een tart neer. Deze smelt dan en verspreidt zo de geur.De drie tarts die ik uitgekozen heb zijn Wedding Day, Clean Cotton en Lake Sunset. Het zijn alle drie frisse geuren, maar verschillen wel veel van elkaar. Wedding Day is de meest bloemige geur met een subtiele geur van fruitsoorten. Je kunt het misschien vergelijken met een zachte zeepgeur van bloemen. Clean Cotton ruikt een beetje naar wasmiddel en bevat tuingeuren, witte bloemen en een vleugje citroen. Hoewel Fluffy Towels ook naar wasmiddel ruikt, zijn de geuren heel verschillend. Clean Cotton is net wat sterker van geur. Als laatst hebben we nog Lake Sunset. Dit is ook weer een frisse geur en ruikt bloemig. Deze geur is wat zoeter dan de andere geuren. Normaal hou ik niet zo van zoete geuren, maar deze vind ik wel erg lekker. De tarts bevatten allemaal 22 gram en hebben rond de 8 branduren.

De tartburner kost €10,40. De tarts kosten €1,79 per stuk.


Ik ben super tevreden over deze producten! De kaarsen ruiken stuk voor stuk erg lekker, en de tartburner vind ik ook erg leuk. Het online bestellen op My Store gaat ook erg gemakkelijk, en je kunt gewoon met iDeal betalen. Daarnaast is de levering enorm snel: het duurt 2 werkdagen, maar bij mij was het de volgende dag al binnen! Wel vind ik het persoonlijk leuker om in de winkel kaarsen uit te zoeken, omdat je ze dan natuurlijk ook kunt ruiken. Dus als je in Den Haag bent, raad ik je zeker aan om even binnen te lopen bij My Store. Het ligt wel een beetje buiten het centrum, maar het is een kijkje waard!

Wat zijn jullie favoriete geuren van Yankee Candle?

Dit artikel is in samenwerking met My Store.

10 comments

 1. I love yankee candles! My favourite is honey glow :)

  Sarah | sarahanne14.blogspot.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. I've never tried that one, but it sounds really nice!

   Delete
 2. Oeh de geuren klinken heerlijk! Ik heb nog nooit iets van Yankee Candle geprobeerd, maar ben ontzettend benieuwd!
  Liefs, Iris

  ReplyDelete
 3. Wauw leuk! Ik zie de Yankee Candles vaak voorbij komen maar ik heb er nog nooit een gekocht. Ik ga snel eens kijken in den haag als ik in de buurt bent ik zou graag zo een brandertje en een tart willen :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Die winkel in Den Haag is oprecht heel leuk! Ik kan er uren doorbrengen, haha :)

   Delete
 4. Leuke items! Ik heb er hier nog 2 liggen die ik nog steeds niet gebrand heb, oeps! Wordt tijd hihi.
  Simplynspecial

  ReplyDelete
 5. Wat een leuke kaarsen! Ik ga gauw eens een kijkje nemen bij die winkel. :)

  ReplyDelete
 6. Dat ziet er goed uit zeg! Die glazen potten vind ik altijd zo mooi <3 fijn om te weten dat deze ook geleidelijk uitbrandt zeg! Fluffy Towels lijkt me ook erg fijn <3 bij de Magna Plaza hier in Amsterdam hebben ze ook een winkel met allemaal Yankee Candles! Zou echt geen genoeg kunnen krijgen van deze kaarsen alhoewel ik er nooit zelf een heb gehad. Ja ik heb wel een tart burner gehad die ik toen gratis kreeg bij het bestellen van mijn Lady Speed Stick (lees: deodorant, haha!) en deze vond ik ook al zo fijn.

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD