Social Media

HEMA Soft Matt Lipbalm


De Hema Soft Matt Lipbalms zijn al vaker voorbij gekomen op verschillende blogs, en nadat ik de swatches heb gezien werd ik heel benieuwd. Zelf koop ik niet zo vaak iets bij de Hema als het gaat om beauty, maar door de veelbelovende reviews vond ik de lipbalms het proberen waard.

De lipbalms doen me een beetje denken aan de Chubby Sticks van Clinique, waar ik laatst een review over heb geschreven die je hier kan lezen. Ook doen ze me denken aan de budget lipbalms van Revlon. Het zijn een soort dikke potloden en zitten eigenlijk tussen een lipstick en een lippenbalsem in. De lipbalms van de Hema zijn er in acht verschillende kleuren. 


Hierboven zie je alle acht kleuren op een rijtje. De verschillende kleuren hebben nummers en dus geen namen, wat ik persoonlijk wel jammer vind. Omdat ik de meeste kleuren best wel roze vind, waar ik niet zo van hou, heb ik uiteindelijk gekozen voor de kleuren 02 en 08. Naar deze kleuren was ik het meest benieuwd, dus ik wilde ze graag proberen.
De kleuren die ik heb gekozen zijn dus 02: een (oud)roze tint en 08: een felle rode tint. De verpakking van de lipbalms vind ik prima, maar niet heel bijzonder. Wel zijn ze erg handig in gebruik. Je hoeft namelijk niet te slijpen als een echt potlood, maar je kunt het onderste, gekleurde gedeelte draaien om een nieuw stuk 'potlood' tevoorschijn te laten komen.Zoals ik al zei lijken de lipbalms op een dik potlood. Hierdoor moet je wel netjes te werk gaan, want heel precies de kleur aanbrengen is niet al te makkelijk.


Kijk hoe mooi de swatches zijn! Ik vind de kleuren prachtig, en zo zie je ook goed dat de lipbalms ├ęcht mat zijn. Een matte lipstick of lipbalm vind ik erg mooi, maar zelf had ik er nog geen. Hier was ik dus heel blij mee!Dan de eerste kleur: 02. Een (oud)roze tint. Deze kleur kun je gemakkelijk elke dag dragen, omdat hij niet zo opvallend is. De kleur van de lipbalm oogt erg mooi op de foto, maar in het echt neigt het nog wat meer naar roze. Dit vind ik jammer, want ik hou niet zo van roze kleuren op mijn lippen. Wel is hij in gebruik erg fijn en blijft de kleur lang zitten.En dan de felle rode kleur, 08. De foto's laten niet half zo goed zien hoe fel deze kleur is! Op de eerste foto is het wel wat beter te zien. Deze kleur vind ik erg mooi: een mooie, felrode kleur. Heel opvallend, dus je moet er wel van houden. Deze blijft ook erg goed zitten, en je kunt er zeker gewoon mee eten.


Deze Soft Matt Lipbalms van de Hema vind ik erg fijn! De kleur 02 vond ik een beetje tegenvallen, maar dat komt omdat ik roze niet zo mooi vind. Ze zijn erg fijn in gebruik, ze voelen romig aan op je lippen en drogen je lippen niet uit, ondanks dat ze mat zijn. De kleuren blijven ook erg lang zitten, en vaak bijwerken is dus niet hard nodig. Wel vind ik de keus zitten de acht kleuren niet zo groot, ik had best nog een paar andere tinten willen zien. Prima lipbalms, en zeker het proberen waard! Vooral voor deze prijs natuurlijk!

De HEMA Soft Matt Lipbalms kosten €3,50 per stuk en zijn te koop bij filialen van de Hema.

Wat vinden jullie van deze lipbalms?

4 comments

 1. Oeh mooie kleurtjes! Jammer dat je 02 vindt tegenvallen, ik vind hem juist heel mooi!
  Liefs, Iris

  ReplyDelete
 2. Allebei hele mooie kleuren, ze staan je goed!

  ReplyDelete
 3. ik vind 02 juist heel mooi! hij is inderdaad wel oud roze maar dat staat je echt goed!

  ReplyDelete
 4. Ziet er onwijs mooi uit! Had ik 02 maar gekozen, in plaats van een mega felle kleur haha. Leuke blog heb je ook!

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD