Social Media

Irritaties door het 'klein zijn'


Irritaties door het 'klein zijn', daar weet ik alles vanaf. Zelf ben ik namelijk maar 1.55m, en soms levert dat gewoon irritaties op. Nu vind ik het niet verschrikkelijk om klein te zijn, en soms heeft het ook z'n voordelen. Maar toch is het af en toe echt vervelend. Dus hier mijn irritaties op een rijtje!

Niet bij spullen komen in te hoge kastjes
Wat is dit vervelend! Soms wil ik iets voor mezelf koken, maar alles wat ik wil hebben staat gewoon te hoog. Ik moet dan op het aanrecht klimmen of een stoel of kruk pakken.

Je voelen als een 10-jarige
Omdat ik nog op de middelbare school zit, loop ik rond tussen kinderen van 12 jaar. Soms is het gewoon erg irritant om even groot te zijn als zij, of zelfs kleiner. Dan krijg ik het gevoel alsof ik even oud ben, terwijl ik misschien wel 6 jaar ouder ben.

Op je tenen staan bij het kussen van je vriend
Op zich vind ik dit geen ramp, maar doordat je je hoofd ook moet draaien kun je nog weleens nekkramp krijgen. Niet zo ideaal.

Met hakken aan nóg klein zijn
Ik ben natuurlijk maar 1.55m, wat betekent dat ik met hakken aan nog steeds klein ben. Ik draag altijd al hoge hakken van rond de 10 centimeter, maar nog steeds ben ik klein.

Sommige kleding niet aankunnen 
Natuurlijk kan en mag ik dragen wat ik wil, maar sommige dingen, zoals lange maar ook midi rokken/jurken, laten me gewoon klein lijken. Toch draag ik ze nog wel, want dan denk ik: 'dan lijk ik maar klein'.

Altijd te lange broeken
Dit is ook een grote ergernis! De meeste broeken zijn bij mij gewoon te lang en dan hou ik nog een stuk stof over bij mijn enkels. Bij broeken waarbij je de lengte- en breedtemaat kan kiezen valt dit wel mee, maar een broek in een 34 heeft al snel te lange pijpen.

Niet gezien worden
Dit heb ik serieus weleens gehad! Sommige (lange) mensen zien je af en toe gewoon echt niet staan, omdat je zo klein bent... Dit klinkt een beetje zielig, haha.

Schattig genoemd worden
Dit is niet altijd erg, maar toch vind ik het soms vervelend. Ik krijg dan het idee dat iedereen me als een klein zusje ziet, terwijl ik meestal even oud ben.

Zo, dit zijn mijn grootste ergernissen haha. Met name niet bij spullen komen in te hoge kastjes vind ik echt verschrikkelijk. Elke keer weer klimmen of een stoel pakken is gewoon heel irritant. Toch zijn er ook wel voordelen van het klein zijn, en ik denk met name als je ouder wordt. Waarschijnlijk word je dan weer jonger geschat, dus dat is weer een pluspunt ;)

Ergeren jullie je ook weleens aan jullie lengte?

3 comments

 1. Ik ben juist heel lang haha, dan is hakken aan hebben soms minder want dan steek ik zo boven iedereen uit!

  www.Melana.nl

  ReplyDelete
 2. Sommige dingen komen me ook bekend voor :)
  Dat niet gezien worden, daar kan ik het van krijgen, dan lopen ze je omver en doen ze nog steeds of ze ook niets gevoeld hebben.
  Achja, klein zijn, heeft ook zijn voordelen. Zo lage plafonds of je moeten bukken bij het afgaan van een trap, nooit problemen mee eh ;)

  ReplyDelete
 3. Sommige dingen komen me zeker bekend voor haha.

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD