Social Media

Mijn 'Fotografie Foto's'


Fotografie. Ik ben er eigenlijk altijd al geïnteresseerd in geweest. Dit heeft waarschijnlijk ook met mijn oom te maken, hij is namelijk een tijdje fotograaf geweest. Zijn camera ging overal mee naartoe. Niet alleen op vakanties, maar ook als we een dagje uit gingen, bijvoorbeeld naar de dierentuin, en zelfs thuis maakte hij enorm veel foto's van mijn zus en mij. Hij droeg een grote, analoge camera met zich mee, want hij vond dat dit mooiere foto's werden dan met een digitale camera. Niet alleen deze zware camera nam hij mee, maar een hele tas vol andere apparatuur. Ik was gefascineerd, en van hem kreeg ik ook mijn eerste cameraatje waar het mee begon...

Mijn eerste camera was een klein, grijs ding met natuurlijk nog fotorolletjes. Op vakantie nam ik deze mee en maakte ik van de meest onzinnige dingen foto's. Zelfs thuis maakte ik foto's van mijn kamer en mijn knuffels. Hoewel dit echt geen kunstwerken waren had ik er wel veel plezier in.

Een aantal jaar geleden raakte ik opnieuw erg geïnteresseerd in fotografie. Ik ging met mijn moeder naar verschillende musea hierover, zoals Foam in Amsterdam. Toen ik 16 werd, besloot ik met mijn verjaardagsgeld een spiegelreflexcamera te kopen, namelijk de Canon 1100D. Deze camera gebruik ik nog steeds, en voor nu vind ik 'm prima. Ik ben zeker geen expert als het aankomt op camera's, en eigenlijk probeer ik maar wat uit in de hoop dat het mooie foto's worden. Maar ik vind het wel erg leuk om te doen: foto's maken, het perspectief bepalen en natuurlijk de compositie. Hieronder zie je wat foto's die ik heb genomen: op vakantie, maar ook gewoon bij ons in de buurt.


De foto hierboven heb ik genomen in 2009 op Java, Indonesië. Wij zaten in een bus en reden deze mensen voorbij. De foto is daarom niet super geworden, maar toch hou ik veel van deze foto. De mensen zien er echt gelukkig uit, wat geweldig is om te zien.


De zonsondergang op Bali, 2009.
Mijn lieve hondje! Als jullie je afvragen wat voor ras het is: een Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Een hele mond vol dus.


Vatican Museum, 2012.
Parijs, 2013.


Venetië, 2013.Rome, 2013.Ieper, 2014.


Wicklow Mountains, Ierland, 2014. Waar PS I Love You is opgenomen!


Dublin, 2014.

Op dit moment fotografeer ik niet zo vaak meer. Natuurlijk fotografeer ik nog producten voor mijn blog, maar dat zijn volkomen andere foto's dan van de natuur of van gebouwen. Beide vind ik leuk om te doen, maar van de natuur vind ik het allerleukst. Mensen fotograferen lijkt me ook altijd nog erg leuk en bijzonder om te doen, maar ik zou niet weten wie, haha. Op vakantie maak ik wel nog veel foto's en ik kan mijn camera dan ook echt niet missen.

Houden jullie van fotografie?

5 comments

  1. Wat een mooie foto's! Ik kan echt genieten van het kijken naar mooie foto's, goed gedaan Wies!
    Liefs, Iris

    ReplyDelete
  2. wauw wat een geweldige fotos maak jij!

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD