Social Media

Mijn gekste dromen


Dromen doen we allemaal. Het is lastig om je dromen te onthouden, want meestal ben je na een paar minuten het grootste deel alweer vergeten. Vannacht heb ik bijvoorbeeld ook gekke dingen gedroomd, maar nu weet ik er al helemaal niets meer van. Eigenlijk best jammer, want het is wel grappig om te weten waar je over droomt.

Ik geloof trouwens niet dat dromen bijvoorbeeld je diepste verlangen zijn of dat dromen je iets proberen te vertellen. Ik denk dat dit grote onzin is, want ik heb bijvoorbeeld een keer gedroomd dat er iemand met een samurai zwaard achter mijn familie aanging en hun vermoordde. Nou, ik kan je verzekeren dat ik dat nóóit zou willen.

Een van mijn allergekste dromen is al minstens 7 jaar geleden. Toch kan ik het me nog goed herinneren, omdat deze droom zo raar was. In de droom was ik op vakantie met mijn familie in het Midden Oosten. Daar had ik een vriendinnetje ontmoet waar ik mee omging. Het was erg gevaarlijk in dat land, omdat er een dictator was die het land regeerde. Dat vriendinnetje waarschuwde me opeens dat we zo snel mogelijk uit het land moesten, omdat de zon zou verdwijnen... Blijkbaar heb ik een grote fantasie, haha. Iedereen moest geëvacueerd worden: alle inwoners moesten over een lange hangbrug boven een ravijn, en zo ook ik. We kwamen aan bij de vliegtuigen, maar er waren er niet genoeg. De meeste mensen konden in een vliegtuig, maar toch bleven er veel mensen achter. Deze zouden overlijden, omdat de zon in het land zou verdwijnen...

Wat een zielige droom, hè? Op een of andere manier droom ik altijd zielige, vervelende of enge dingen. Mijn familie die wordt uitgemoord, iemand die me pijn doet of terroristen die ineens voor me staan. Gelukkig is het nooit een nachtmerrie waar ik echt zwetend van wakker word. En gek genoeg zit er vaak ook een beetje humor in mijn droom waardoor het ook wel weer grappig wordt.

Dromen jullie ook vaak gekke dingen, of juist hele alledaagse dingen?

3 comments

 1. Leuk dat je een artikel over dromen hebt gemaakt, wij hebben toevallig een artikel over dromen met betekenissen erin! :-) Dromen kunnen erg veel vertellen, soms lijken ze eng maar zit er juist een hele mooie betekenis achter!

  www.Melana.nl

  ReplyDelete
 2. Haha dromen kunnen soms zo bizar zijn. Soms word ik wakker en denk ik echt ''wat is dit nu weeeer''.

  ReplyDelete
 3. Leuk onderwerp! Ik ben altijd al gefascineerd geweest door dromen. Ik geloof ook niet dat ze letterlijk genomen moeten worden, maar wat ik wel merk als ik bijv een paar dingen ga opzoeken, dat de achterliggende gedachten vaak in een bepaalde periode hetzelfde zijn. Dat helpt me wel om te bepalen waar ik aan moet werken op dat moment. Momenteel heb ik bijvoorbeeld veel stress en angsten en door m'n dromen weet ik in hoeveel mate ik er last van heb en waar ik (specifiek) aan moet werken. Verder werkt therapie goed voor me, haha!

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD