Social Media

Movie Tag


Op de site van Vera en Suz zag ik de movie tag voorbijkomen. Nu kijk ik op dit moment vaker series, maar nog steeds is mijn liefde voor films groot. Heerlijk vind ik het om even mijn gedachten van de realiteit af te laten gaan en weg te dromen in een verhaal. Dus vandaar dat ik vandaag wat vragen over films ga beantwoorden!

1. Wat was de eerste film die je in de bioscoop zag en wat herinner je je van dat bezoek?
Ik weet niet zeker meer wat de allereerste film was die ik in de bioscoop heb gezien, maar een die ik me nog goed kan herinneren is Kabouter Plop. Ik vond die film heel eng, want er zat een hele stomme kabouter in die zijn neus in zijn hand snoot en dan iemand een hand gaf. Bah. Ook ging Kabouter Plop toen met een luchtballon, en ik geloof dat er toen iemand bijna uitviel.


2. Zijn er films waar je sterke herinneringen aan hebt die niet met de film te maken hebben (bijvoorbeeld iets wat er gebeurde tijdens het film kijken)?
Herinneringen bij een aantal films heb ik zeker. Vooral bij Annie, Grease en Titanic. Deze films heb ik vroeger erg vaak gezien met een vriendinnetje van mij. We gingen de dansen na doen, en bijvoorbeeld 'It's A Hard Knock Life' zingen als we weer eens teveel rommel hadden gemaakt op zolder.

3. Welke films hadden een grote impact op je en veranderde een (klein) deel van je kijk op het leven?
Ik kan er nu maar een bedenken, en dat is het Dagboek van Anne Frank. Ik keek deze film (er zijn meerdere verfilmingen) toen ik een jaar of 11 was. Nu was deze film helemaal niet zo gruwelijk qua beelden, want dat kon ik sowieso nog niet aan op die leeftijd (en misschien nu ook nog niet). Mijn ouders dachten dat ik de film wel aankon, maar ze hadden het mis. De beelden waren niet zo gruwelijk, maar het verhaal natuurlijk wel. Na de film heb ik nog een hele tijd in bed liggen huilen, omdat ik me niet kon voorstellen dat het écht was gebeurd en dat mensen dit elkaar aan hadden gedaan. Hoe dit mijn kijk op het leven heeft veranderd is moeilijk te zeggen, maar ik denk dat ik voor iedereen kan spreken als ik zeg dat die beelden een grote impact op je hebben.


4. Heb je troostfilms die je vaak kijkt als je in een bepaalde mood bent (bijvoorbeeld als je je verdrietig voelt of als je een gebroken hart hebt)?
Als ik me verdrietig voel, heb ik juist geen zin in een vrolijke, blije film. Ik wil dan juist gewoon even verdrietig zijn en huilen om dingen die ik in films zie. Een van deze films is dan de Titanic, maar My Sister's Keeper is er ook wel een die ik dan kijk. Als ik juist vrolijk ben, ga ik films zoals Grease en Dirty Dancing kijken, heerlijk.

5. Als er een film over je leven zou worden gemaakt, wat voor soort film zou het zijn en wie moet jou spelen?
Een film over mijn leven is vast ontzettend saai, haha. Het zou dan misschien een soort saaie drama zijn. En als ik iemand zou moeten kiezen die mij zou moeten spelen, zou ik Lucy Hale kiezen. Gewoon omdat ik soms hoor dat ik op haar lijk (hoewel ik dat betwijfel), ze ook klein is net als ik én omdat ze ook op 14 juni jarig is.

6. Welke bestaande film past het beste bij je?
Wat een lastige vraag! Ik denk dat ik the Notebook ga zeggen. Ik ben een beetje een hopeloze romanticus en ik vind het in die film dan ook geweldig dat Allie en Noah weer bij elkaar komen. Deze film past denk ik bij me, omdat ik een dromer ben en ik geloof dat als twee mensen écht bij elkaar horen, het uiteindelijk ook wel gebeurd.


7. Als je wist dat je morgen dood zou gaan, welke film zou je als laatste willen zien?
Ik heb geen idee in wat voor film ik dan zin heb. Als ik zin heb in een vrolijke film, zou ik Grease kiezen. Maar als ik te depressief ben, kies ik lekker voor de Titanic of misschien wel PS I Love You. Gewoon omdat PS I Love You zich ook in Ierland afspeelt, en ik echt van Ierland hou.

8. Als je in de filmindustrie zou werken, wat zou je doen en waarom (bijvoorbeeld regisseur, producer, acteur, cameraman, geluidsman, kostuumontwerper, etc.)? 
De meeste dingen lijken me wel leuk! Sets bouwen, een script schrijven, regelen waar de acteurs en actrices moeten binnenkomen en staan etc., locaties bepalen. Het lijkt me allemaal super tof om te doen. En als ik dat allemaal gehad heb, zou ik best een gokje willen wagen en misschien een poging tot actrice zijn doen. Ik weet helemaal niet of ik het kan, maar proberen lijkt me wel leuk.

9. Wat is je favoriete filmrelatie en waarom?
Allie en Noah uit the Notebook. Ze maken altijd ruzie, maar kunnen echt niet zonder elkaar. Hoewel Elizabeth Bennet en Mr. Darcy ook wel cute zijn samen in Pride and Prejudice.


10. Als je een film moest kiezen om samen met je geliefde te kijken, welke zou dat dan zijn?
Wat erg, maar mijn vriend en ik kijken helemaal niet zo vaak films. We kijken allebei vaker series, zoals Luther of Homeland. Maar als we films kijken, zijn het vaker films met actie of echte goede films zoals Intouchables of Catch Me If You Can (die ik nog steeds niet verder heb gekeken, omdat ik in slaap was gevallen). Romantische films hebben we volgens mij nog niet vaak samen gezien, ondanks dat we al anderhalf jaar samen zijn, haha.


11. Hoe is de liefde voor film begonnen en hoe is het gegroeid?
Ik heb TV kijken altijd al leuk gevonden, maar ik denk dat de meeste mensen dat wel leuk vinden. Mijn liefde voor films is gegroeid, omdat mijn ouders me veel klassiekers hebben laten zien. Silence of the Lambs, It's A Wonderful Life, Pride and Prejudice, Sense and Sensibility, Sleepless in Seattle, You've Got Mail, Shirley Temple en zelfs Sissi. Het is heel leuk en interessant om te zien hoe films zich hebben ontwikkeld, van vroeger naar nu. Ik heb bijvoorbeeld ook een Hitchcock film gekeken, To Catch A Thief, met Grace Kelly en Cary Grant. Heerlijk om naar dat soort trage oude films te kijken.

12. Als je een karakter uit een film kon kiezen als je echtgenoot, wie zou het zijn en waarom?
Jack uit de Titanic. Hij is zo lief voor Rose in de film, en hij zou alles voor haar over hebben. En dan heb ik het nog niet eens over zijn uiterlijk in de Titanic...

13. Hoe heeft de liefde voor film je veranderd in een film blogger?
Ik blog niet vaak over films, maar ik vind het wel heerlijk om over films te praten. Over het verhaal, over de personages: ik kan me er serieus helemaal druk over maken als iets niet loopt zoals ik het wil en als het dan ook nog eens geen toegevoegde waarde heeft aan de film. 

Dit was de tag dan weer! Hoewel ik veel romantische films heb genoemd, kijk ik ook veel andere films die ik erg mooi vind. Romantische films zijn vermakelijk om naar te kijken, maar echt hele goede films zijn het vaak niet. Deze tag haalde zo'n beetje alle romantische films naar boven, maar eigenlijk kan ik de meeste genres wel waarderen.

Wat is jullie favoriete film?

5 comments

 1. Mijn favoriete films zijn vooral sci fi films en dan specifiek de avenger films ;)
  Erg leuke tag zeg! Ik hou zoveeel van films ;D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Een tijdje terug was ik ook even helemaal into de scifi films haha!

   Delete
 2. Ahhh kabouter Plop ;-) Die zie ik helaas nog wel vaak voorbij komen.

  Leuk ingevuld!

  ReplyDelete
 3. Leuke tag! Ik kijk eigenlijk vooral naar drama/thrillers. Ik moet in een hele goede bui zijn wil ik vrolijke films kijken haha.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dat hoor je niet zo vaak haha, maar ieder zijn smaak! Ik vind drama's en thrillers ook erg leuk om naar te kijken.

   Delete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD