Social Media

Personal Update #3


Deze week is het zover: de examens beginnen. En hoewel ik er goed voorsta, begin ik het steeds spannender te vinden... Natuurlijk is het gewoon hetzelfde als alle andere toetsen die je al hebt gemaakt, maar toch weet je dat het belangrijker is. Een paar uur in een gymzaal zitten met honderden leerlingen, en allemaal hard aan het werk...

Als je mijn blog volgt, weet je misschien al dat ik vorig jaar gezakt ben. De redenen doen er verder niet zoveel meer toe, maar hierdoor vind ik het toch spannender. Ik weet nu wel hoe de examens gaan, en dát is wel fijn. Maar vorig jaar stond ik er voor de examens ook goed voor. Toch ging het tijdens de examens mis en haalde ik het gemiddelde van een 5,5 over de examens nét niet. Mijn gemiddelde van de examens was namelijk 5,4... Ik had zelfs op mijn eindlijst geen onvoldoendes, met de examencijfers erbij. Hierdoor vind ik het nog steeds wel eng. Als je je examens namelijk slecht maakt, kan je al zakken.

Natuurlijk probeer ik gewoon positief te blijven en mijn best te doen, maar ik heb het gevoel dat ik nóg meer moet doen en mezelf moet dwingen om nog meer te leren. Ik wil niet weer zakken, dat lijkt me echt verschrikkelijk. Toch hou ik er een beetje rekening mee merkte ik de afgelopen dagen. Ik wilde namelijk mijn kast met schoolboeken een beetje opruimen, en betrapte mezelf erop dat ik, over papieren die ik eigenlijk weg wilde doen, dacht: 'Wat nou als ik zak? Misschien moet ik alles voor de zekerheid toch nog even bewaren. Misschien komt het volgend jaar dan nog van pas...'

Het is gewoon zo onzeker wat er uiteindelijk uit gaat komen. De examens zijn ook écht een momentopname, en ik vind het eigenlijk flauw dat je op die 5,5 gemiddeld kan zakken. Maar aan de andere kant is het wel logisch, anders vallen de examens ook wel weer erg mee. Ook weet ik echt niet wat ik moet verwachten qua cijfers. De examens die ik heb geoefend kunnen natuurlijk wel goed gaan, maar dat betekent niet dat ik hetzelfde cijfer haal op mijn examens. Misschien kijken de correctors wel veel strenger na... Ook ben ik aangenomen voor University College Maastricht, dus nu zou het al helemaal vervelend zijn als ik weer zak. Die studie wil ik echt super graag doen, en het zou verschrikkelijk zijn om ineens mijn plannen te moeten veranderen.

Maar misschien moet ik er niet zoveel over nadenken en het gewoon los laten. Relaxen, niet teveel stressen en het gewoon doen. Normaal ben ik een vrij relaxed en rustig persoon, en stress ik helemaal niet snel. Maar de examens zijn natuurlijk wel erg belangrijk, want een heel jaar wéér opnieuw doen, daar zit ik totaal niet op te wachten. Hopelijk komt het allemaal goed en kan ik lekker in Maastricht gaan wonen!

Hoe vonden jullie de examens? Of wie van jullie heeft er dit jaar ook examens? Dan heel veel succes gewenst!

4 comments

  1. Ik wens je heeeel veel succes!! Ik snap dat het spannend is maar het komt vast goed.

    ReplyDelete
  2. Heel veel succes, you can do it! Ik had 2 jaar geleden examens en ik was heel erg nerveus, maar achteraf viel het gelukkig wel mee.
    Liefs, Iris

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD