Social Media

The Sound Of Music: de musical - is het de moeite waard?


The Sound of Music: ik neem aan dat de meesten de film wel kennen. Vroeger als klein meisje heb ik deze musical eindeloos vaak gekeken met mijn ouders. De liedjes meezingen en de dansjes nadoen samen met mijn moeder. Toen wij erachter kwamen dat de musical in Nederland uitgevoerd zou worden, vonden we het wel leuk om hier met het gezin heen te gaan.

Voor degenen die The Sound of Music niet kennen: het gaat over een vrouw, Maria, die graag non wil worden in het klooster. Moeder overste vindt echter niet dat ze geschikt is voor het kloosterleven en stuurt haar naar de familie Von Trapp om daar gouvernante te worden van zeven kinderen. De vader, kapitein, voedt zijn kinderen erg streng en met militaire discipline op, maar Maria vindt dit niet nodig en leert de kinderen te zingen. Intussen dreigt Oostenrijk, waar het zich afspeelt, ingenomen te worden door Duitsland, waar kapitein Von Trapp niet aan mee wil werken. Kapitein Georg verlooft zich met een barones, maar zij ziet dat Maria verliefd is op Georg en hij ook op haar. Uiteindelijk komen Georg en Maria bij elkaar, trouwen ze en samen met de kinderen vluchten ze voor de Duitsers naar Zwitserland.

Vooral de liedjes uit de musical zijn erg bekend, zoals Edelweiss, Favourite Things, So Long Farewell en Do-Re-Mi. Deze liedjes konden natuurlijk niet ontbreken in de musical. 

Ondanks dat ik niet zo van musicals hou, wilde ik toch graag naar deze. De zang in musicals trekt me niet zo, omdat het soms overdreven overkomt en omdat de zangers en zangeressen naar mijn mening te duidelijk articuleren. Dit hoort er natuurlijk bij omdat ze aan het acteren zijn, maar ik ben er niet zo'n fan van. Deze musical wilde ik wel graag zien, omdat ik zulke leuke herinneringen heb aan de film van vroeger. Ook ken ik de liedjes best goed, waardoor het leuker is om ze te horen in een musical.


De musical vond ik tot mijn verbazing echt heel leuk! Er werd goed geacteerd, en het verhaal is goed overgekomen. Ook was de zang erg goed van iedereen. De meeste decors vond ik erg mooi gemaakt en het paste goed bij het verhaal en het beeld van de film, met uitzondering van een paar. Wel hadden ze sommige liedjes bij andere scènes neergezet, wat ik jammer vond. Bij de onweer scène bijvoorbeeld zingt Maria in de film het liedje Favourite Things, maar er werd nu The Lonely Goatherd gezongen. Deze scène vind ik in de film erg leuk, dus ik vond het jammer dat ze dat veranderd hadden. Ook vond ik de man die kapitein Von Trapp speelde, wat minder leuk. Hij acteerde en zong erg goed, maar ik vond hem niet zo op de 'echte' kapitein lijken. Het leuke was dat wij op de tweede rij zaten, waardoor we alles goed konden zien. Zo kon je ook alle gezichtsuitdrukkingen en details zien, wat ik erg leuk vond.

Ik heb erg genoten van deze musical, en ik zou 'm best nog een keer willen zien. Jammer genoeg zijn musicals wel best prijzig, haha.

Hebben jullie The Sound of Music weleens gezien?

Post a Comment

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD