Social Media

To-Do List Maken: Hema Notitieboekje


Soms is het handig om dingen op te schrijven. Je kunt niet alles onthouden wat je op een dag moet doen, en door het op te schrijven kun je altijd nog even terug kijken. Al een tijdje had ik het in gedachten om een notitieboekje aan te schaffen, en toen ik bij de Hema kwam vond ik dit boekje.

Het is op dit moment meivakantie, maar volgende week beginnen de examens al. Daarom is het belangrijk dat ik deze week dingen goed plan, om straks (bijna) geen stress te hebben. 


In dit handige notitieboekje heb je aan de linkerkant blaadjes met 'To Do'. Hier kun je dus alle dingen opschrijven die je nog moet doen, en daarna afvinken. Hier een overzichtje van wat ik vandaag allemaal moet doen.


Aan de rechterkant van het notitieboekje heb je blaadjes met 'Blog Notes'. Hier kun je dus gewoon notities maken. Hier heb ik bijvoorbeeld opgeschreven dat ik een stukje documentaire wil kijken over Leonardo da Vinci en Michelangelo ter voorbereiding op mijn examen van Kunst Algemeen.


Dingen opschrijven geeft me wat rust. Ook is het bevredigend om dingen die je gedaan hebt af te vinken, zodat je weet dat je productief bent geweest die dag. Dit is voor mij nu erg belangrijk, omdat de examens al zo dichtbij zijn. Vorig jaar heb ik al een keer examens gedaan, maar helaas ben ik toen gezakt. Toch vind ik het nog wel spannend, maar ik ga mijn uiterste best doen.


Als je de notities van de vorige dagen niet meer nodig hebt, kun je de blaadjes gewoon uit het boekje scheuren. Persoonlijk vind ik dit super fijn, want dan blijft het boekje netjes en hoef je niet naar oude notities te kijken.


Nu ik klaar ben met het schrijven van dit artikeltje, moet ik maar weer eens aan het werk gaan voor de examens. Dit boekje ga ik zeker nog gebruiken aankomende tijd om mijn hoofd rustig te houden. Ik vind het in ieder geval een erg leuk en handig boekje, dus ik hoop dat ik er wat aan heb.

Gebruiken jullie notitieboekjes?

7 comments

 1. Wat een leuk notitieboekje! Ik kan ook niet zonder. Ik schrijf alles op wat ik niet mag vergeten.

  ReplyDelete
 2. Ik gebruik notitieboekjes minder dan ik zou willen. Wat een leuk boekje is dit ook (ik hou van de hema!)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik gebruik ze ook nog niet zo vaak, maar ik ben wel van plan om dat te doen!

   Delete
 3. Wat een schattig boekje! Zelf doe ik eigenlijk alles qua aantekeningen en to-do lijstjes digitaal, wat vervolgens gesynchroniseerd wordt op computer en telefoon. Fysieke boekjes of agenda's werken voor mij niet.

  ReplyDelete
 4. Ik doe het allemaal via Wunderlist maar vind zo'n papieren boekje eigenlijk ook wel heel handig. Als het ook nog eens een leuke is, is het ook helemaal niet erg die altijd bij je te dragen. Vanmiddag even langs de Hema! :)

  ReplyDelete
 5. Dit is echt een handig boekje! Leuke vormgeving ook. Ik ben gek op het maken van lijstjes, vooral het af kunnen strepen (in plaats van de Wunderlist *pling*) geeft zo een fijn gevoel!
  Liefs, Iris

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD