Social Media

I Love Sleep Tag


Misschien hebben jullie het ook al voorbij zien komen: de I Love Sleep Tag. Al op meerdere blogs heb ik deze tag gelezen, en het leek me wel leuk om zelf ook deze tag te doen. Het is namelijk ook alweer een hele tijd geleden dat ik een tag heb gedaan. De vragen zijn misschien een beetje 'too much information', maar wel grappig om te lezen.

Hoe laat ga je meestal naar bed?
Als ik vroeg (7 uur) moet opstaan, ga ik meestal rond een uur of 11 naar bed. Nu heb ik vakantie en daarom ga ik ook later naar bed. Soms lig ik in bed een serie te kijken, en voordat ik slaap is het soms wel half 2 (oeps). Ik ben echt een avondmens.

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?
Ik weet niet of ik een echt ritueel heb? Gewoon mijn tanden poetsen, make-up eraf hangen, lenzen uit doen en even naar de wc gaan. Oh ja, en omkleden natuurlijk. Maar of dat nou echt een ritueel is...

Wat doe je als je niet kan slapen?
Meestal ga ik dan op mijn mobiel een serie kijken. Niet zo slim, ik weet het, want door het felle licht word je alleen maar wakkerder. Soms zet ik ook ASMR-filmpjes op, en bij mij helpt dit echt! Ik val vaak tijdens zo'n filmpje in slaap.

Wat is je favoriete slaaphouding?
Eigenlijk kan ik in de meeste slaaphoudingen wel slapen. Soms lig ik op mijn rug, soms op mijn buik en soms op mijn zij. Op één zij kan ik jammer genoeg niet liggen, mijn helix piercing doet nog steeds pijn... (Als je trouwens benieuwd bent naar mijn ervaring met het zetten van deze piercing, kun je dat hier lezen).

Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?
Niets? Als ik slaap, wil ik slapen. Dan heb ik eigenlijk geen zin in iets anders, haha. Misschien winkelen in de nacht, dat lijkt me leuk om een keer te doen. Of voor een bubbelbad of massage, altijd fijn. Maar laat me daarna maar weer lekker verder slapen.

Hoe laat gaat je wekker 's ochtends?
Ligt eraan wat ik de volgende dag ga doen. Als ik naar school moet en vroeg moet beginnen, zet ik de wekker rond een uur of 7. Als ik mijn bed niet perse uit hoef, zet ik mijn wekker ook eigenlijk nooit.

Snoozen of direct opstaan?
Snoozen, zeker weten! Ik kan écht niet meteen mijn bed uitspringen. Ik vind het juist fijn om rustig in bed wakker te worden en even wennen aan het feit dat er weer een nieuwe dag begint.

Slaap je uit in het weekend?
Ja! Uitslapen vind ik heerlijk. Wel gaat de dag een stuk sneller voorbij, dat vind ik wel jammer. Maar ik vind het heel fijn om wakker te worden, en me dan nog even om te draaien.

Welke rare dingen doe je in je slaap?
Niet zoveel voor zover ik weet. Wel trek ik het dekbed altijd naar me toe, aldus mijn vriend. Beetje zielig voor hem, haha.

Hoeveel kussens liggen er in je bed?
Een hoofdkussen en vier andere kussens. In de zomer trap ik ze allemaal, behalve mijn hoofdkussen, mijn bed uit omdat het anders veel te warm is. 

Wat heb je aan in bed?
Dit verschilt heel erg. Het liefst geen lange broek, dat vind ik alleen maar irritant. Meestal een groot shirt, of een hemdje met een kort broekje.

Slaap je met je sokken aan?
Dit deed ik vroeger altijd! Ik weet niet waarom, maar dat vond ik toen erg fijn. Nu doe ik dat nooit meer.

Hoe groot is jouw bed?
Geen idee? Ik heb gewoon een eenpersoonsbed van de Ikea. 

Als ik 's ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe...
Op mijn mobiel kijken! Het laatste en eerste ding wat ik zie voor en na het slapen. Dit klinkt wel een beetje verslaafd, of niet?

Droom je elke nacht?
Droomt niet iedereen elke nacht? Ik heb wel regelmatig dat ik mijn dromen nog herinner als ik nét wakker ben. Jammer genoeg vergeet ik ze grotendeels na een paar minuten. Ik heb het nog steeds het idee om ze op te schrijven in een boekje!

Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?
Ik heb een keer gedroomd dat ik op vakantie was in een land, maar dat de zon daar verdween. Iedereen moest toen geëvacueerd worden omdat je anders dood zou gaan, heel zielig. Ook heb ik een keer gedroomd dat familie werd afgeslacht door iemand met een samoerai zwaard. Niet zo fijn.

Wat is jouw grootste droom?
Dat kinderarbeid een keer stopt en dat alle kinderen gewoon naar school kunnen. Scholing vind ik gewoon erg belangrijk, omdat ze zo hun leven op kunnen bouwen.

4 comments

 1. Dat lijkt mij een hele enge nachtmerrie dat de zon verdwijnt. Leuke tag is dit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Dat was inderdaad wel best eng. Gelukkig was het maar een droom!

   Delete
 2. Hele leuke tag! Ik ben meer een ochtend persoon, zou echt niet zo laat naar bed kunnen haha ;)

  Liefs,

  Shalane

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD