Social Media

Music: Summer Vibes


Eindelijk is het wat lekkerder weer geworden, en hierdoor krijg ik helemaal zin in de zomer. Zelf vind ik het heerlijk om tijdens de zomer vrolijke en zomerse muziek te luisteren. Een aantal dagen geleden was ik muziek aan het luisteren en vond ik wat nummers die ik jaren geleden ook luisterde als het wat lekkerder weer werd, en deze nummers wil ik graag met jullie delen!Als eerst het nummer Put Your Records On van Corinne Bailey Rae. Dit nummer luister ik echt al vanaf mijn 10e ongeveer omdat wij een cd van haar in de auto hadden liggen. Het is een heel vrolijk en zomers nummer, niet bijzonder maar wel leuk om naar te luisteren en een zomergevoel te krijgen.  Een andere aanrader van Corinne Bailey Rae vind ik I'd Like To, die ook erg vrolijk klinkt.


Het nummer van Skinny Genes luisterde ik ongeveer 4 jaar geleden heel erg vaak, en laatst zag ik 'm weer ergens voorbijkomen. Het is zo'n vrolijk nummer, en vooral de akoestische live versie vind ik erg leuk om naar te luisteren. Door de ukulele klinkt het extra zomers.


En Three Little Birds van Bob Marley kan natuurlijk niet ontbreken. Dit vind ik echt het ultieme zomernummer, omdat ik meteen een beeld krijg van een Jamaicaans strand met hangmatten, cocktails en palmbomen op het strand. Reggae klinkt eigenlijk altijd wel zomers en vrolijk, en is dus perfecte muziek voor de zomermaanden. Een ander zomers nummer van Bob Marley dat ik leuk vind is Stir It Up, maar eigenlijk zijn veel liedjes van hem leuk om in de zomer te luisteren.


Als je de vorige nummers nog niet vrolijk genoeg vond, kun je altijd Bright Side Of The Road luisteren van Van Morrison. Van Morrison is een Ierse zanger, en zelf ken ik 'm doordat mijn moeder van zijn muziek houdt en ik er een plaat van heb. Dit is echt een heel blij nummer, maar wel leuk om te luisteren. Misschien wat minder zomers dan de andere nummers, maar nog steeds erg vrolijk.


Op een of andere manier vind ik Sweet Home Alabama van Lynyrd Skynyrd ook heel zomers klinken. Gewoon leuk naar te luisteren in de zomer, haha.


Als je de film Dirty Dancing hebt gezien, herken je dit nummer vast wel. Hey Baby wordt namelijk gedraaid in de film als Johnny Baby leert dansen in het bos. Omdat Baby daar met haar familie op vakantie is in de zomer, doet dit me ook altijd aan de zomer denken. 

Natuurlijk kun je eigenlijk alles luisteren wat je maar wil en is er niet echt speciale muziek voor de seizoenen van het jaar. Toch wilde ik deze muziek graag het jullie delen, omdat het mij in ieder geval aan de zomer doet denken, en zo hebben jullie misschien wat leuke nummers ontdekt.

Welk nummer vind jij het leukst, of is dit niet jouw stijl?

Post a Comment

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD