Social Media

Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 3


Een hele tijd geleden kocht ik dit palette van Makeup Revolution. Als je van make-up houdt, ben je dit vast weleens tegengekomen. Het is een budget merk met veel leuke producten zoals palettes en ook highlighters, die vaak wat moeilijker bij goedkopere merken te vinden zijn. Ik zag dit palette weer in een laadje liggen, en het leek me wel leuk om er een review over te schrijven!


Dit palette van Makeup Revolution is het eerste product dat ik van het merk test. Hierdoor was ik natuurlijk erg benieuwd. De reviews die ik gelezen had waren veelbelovend, en ik besloot 'm daarom ook aan te schaffen. Ik koos voor het Redemption Palette Iconic 3, omdat ik persoonlijk niet zo snel voor deze kleur ga, maar ze toch wel mooi vond. Het palette is ook goedkoop, dus als het me niet zou bevallen was het ook niet zo erg! Op verschillende blogs heb ik gelezen dat het Iconic 3 palette van Makeup Revolution een dupe is van Naked 3 van Urban Decay. Zelf heb ik Naked 3 niet dus ik kan ze niet vergelijken, maar de swatches komen wel erg overeen als je beide palettes opzoekt op internet.


Het Iconic 3 palette bevat 12 kleuren: van licht naar donker. Er zitten 3 matte kleuren in, de rest is glanzend of met glitters. In het palette zitten voornamelijk rozige kleuren, maar de laatste paar oogschaduws zijn een soort aardetinten die ik erg mooi vind. Bij het palette krijg je ook nog een oogschaduwkwast met twee sponsapplicators. Om eerlijk te zijn gebruik ik deze kwastjes nooit, omdat ik sponsapplicators echt niet fijn vind werken. Ik gebruik liever mijn eigen kwasten.


  
De oogschaduws hebben geen namen, wat ik wel jammer vind. Ik vind het altijd leuk om de namen te lezen, en dat maakt het op een of andere manier ook wat luxer.


En dan de swatches! Over het algemeen ben ik hier erg tevreden over. Wel vind ik dat de kwaliteit van de oogschaduws een beetje uiteenlopen. De shimmer oogschaduws hebben veel pigment en brengen makkelijk aan, maar de wat mattere oogschaduws zijn wat korrelig en stroef. Deze moest ik ook een aantal keer over elkaar aanbrengen om de kleur beter over te laten komen. De oogschaduws die wat stroever zijn, zijn 1, 4, 7 en 12. Toch is het pigment nog best goed, gelukkig!Hierboven is de ooglook te zien die ik met dit palette heb gemaakt. De kleuren die ik heb gebruikt zijn 1, 2, 8, 10 en 11. Nummer 10 heb ik gebruikt voor het bewegend ooglid, 11 voor in de 'outer V' en de arcadeboog, 8 in de 'inner V', 2 in de binnenste ooghoek als highlighter en 1 als highlighter op het wenkbrauwbot. Hier had ik liever een glanzende highlighter aangebracht, maar 2 is hiervoor wat te roze naar mijn mening.


Over het algemeen ben ik echt heel tevreden over dit palette van Makeup Revolution. De kleuren zijn erg mooi, het pigment is van de meeste oogschaduws erg goed en je kunt er zeker een mooie ooglook mee maken. Sommige oogschaduws zijn wat korreliger en stroever, maar je kunt ze natuurlijk nog gebruiken als je ze opbouwt. De kwast die erbij zit is niet voor mij weggelegd, maar als je natuurlijk net met make-up begint is het wel handig. Ik raad het palette zeker aan, aangezien je 'm al voor €4,99 kunt kopen!

Het Makeup Revolution Redemption Palette Iconic 3 is onder andere te koop bij makeupmusthaves.nl voor €4,99!

4 comments

  1. Ik vind het een super leuk merk! Je hebt er ook een mooie look mee gemaakt, super draagbaar!

    ReplyDelete
  2. Mooi palette! En voor die prijs zou ik hem zeker niet laten liggen :) Liefs! x

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD