Social Media

Yankee Candle Pakket


Ongeveer een weekje geleden kreeg ik te horen dat ik de winactie op LoisLorinde.nl had gewonnen! Dit had ik totaal niet verwacht, dus het was ontzettend leuk om hier ineens een berichtje over te krijgen. Ik had een pakket van Yankee Candle gewonnen, en toen ik dit pakket binnenkreeg was ik natuurlijk razend enthousiast. Yankee Candle is op dit moment mijn favoriete merk als het gaat om kaarsen, omdat ze zo'n breed en origineel assortiment hebben. Omdat ik zo'n mooi en groot pakket had ontvangen, leek me het wel leuk om dit met jullie te delen!


Toen ik het pakketje opende, was ik blij verrast met de hoeveelheid kaarsen die ik kreeg. Echt een prachtig pakket! Ik kreeg namelijk 14 (!) tarts, 5 votives, 2 geurzakjes, een kaarsenhouder en een schattig glazen potje met kleine vormpjes voor in een oliebrandertje. 


Als eerst dit leuke kaarsenhoudertje. De buitenkant is wit en de binnenkant heeft een mooie koperen kleur. Op de voorkant is een ster gemaakt van kleine gaatjes zoals op de foto te zien is. Heel leuk om kaarsen in te branden, maar op dit moment gebruik ik 'm als houder voor mijn kwasten! Ook erg handig ;).  
Ik kreeg dit kleine glazen potje met allemaal leuke vormpjes: hartjes, sterretjes, rondjes en bloemetjes. Deze vormpjes hebben allemaal een andere geur: voornamelijk zoete geuren. Deze kun je (als het goed is) opbranden in een oliebrandertje. En het potje kan ik hergebruiken!


In het pakket zaten ook twee geurzakjes van Yankee Candle. Hier was ik erg blij mee, want ik vind het heerlijk om deze zakjes in mijn kledingkast(en) te liggen zodat het daar lekker gaat ruiken. Ze zijn beide lekker fris en niet erg zoet, dus ik vind ze echt perfect!

De Yankee Candles die ik heb gekregen heb ik geprobeerd in verschillende categorieën op te delen, zodat het voor iedereen duidelijk is wat voor soort geur het precies is. Daarnaast heb ik de beschrijvingen van de geuren op internet opgezocht om de geuren wat beter te kunnen beschrijven.


Als eerst de bloemige geuren: hiervan heb ik twee tarts ontvangen. De geuren die ik heb ontvangen zijn Honey Blossom en White Gardenia. Honey Blossom is een mix van bloemennectar, honing, muskus en fresia. Het is een wat zoetere bloemige geur, en persoonlijk vind ik 'm erg lekker ruiken. Ik ben normaal niet zo van de zoete geuren, maar deze vind ik niet té zoet. White Gardenia ruikt naar witte gardenia's in volle bloei. Deze geur is wat zachter en minder aanwezig dan Honey Blossom, en is ook wat frisser. Erg lekker!


Nu over naar de fruitige geuren! Hiervan heb ik 4 verschillende geuren ontvangen: Fruit Fusion, Wild Passion Fruit, Margarita Time en Citrus Tango. Alleen de namen zijn al erg leuk! Fruit Fusion is een hele zomerse geur en ruikt naar bessen, sinaasappel en limoen. Naar mijn mening is de sinaasappel het best te ruiken, ik hou wel van dit soort geuren! Wild Passion Fruit daarentegen is weer een hele andere geur. Dit is een mix van exotische passievrucht met een vleugje meloen en mandarijn. Deze geur is iets zoeter en vind ik zelf ook iets bloemiger en warmer. Nu weet ik niet zo goed hoe passievrucht precies ruikt, maar het doet me denken aan perzik. Margarita Time ruikt naar vers geperste limoen in een klassieke margarita. Deze ruikt wat frisser, en vind ik persoonlijk wat minder fruitig dan de andere geuren. Op een of andere manier zit er ook net iets kruidigs doorheen. Citrus Tango is mijn favoriet van de fruitige geuren! Deze bestaat namelijk uit citrusvruchten zoals sinaasappel, limoen en grapefruit. Ik ben echt dol op citrusgeuren in de zomer omdat ze zo fris en fruitig ruiken. Echt heerlijk!


Ook heb ik een aantal Food & Spice geuren in het pakket gekregen: Red Velvet, Macintosh Spice, Vanilla Chai en Camomile Tea. Red Velvet ruikt naar romige glazuur bovenop een taart met een vleugje bruine suiker. Deze geur leek me eerlijk gezegd niet zo lekker omdat ik verwachtte dat 'ie erg zoet was, maar dit vond ik wel meevallen. Het is alsnog wel een zoete geur, maar ik vind het lekkerder dan ik had gedacht. Niet mijn favoriete geur, maar wel bijzonder. Macintosh Spice ruikt naar appels en kaneel. Deze vind ik heerlijk! Hij ruikt wat zuurder door de appel, maar weer wat zoeter door de kaneel. De volgende geur, Vanilla Chai, is wat pittiger en ruikt naar gember, kaneel en vanille. Ik vind 'm best wel kruidig, dus hier moet je wel echt van houden. Ik hou wel van kruidige geuren, maar het is niet mijn favoriet. Een aparte geur, en het doet me misschien een klein beetje aan koffie denken. De laatste van deze categorie is de Camomile Tea. Deze geur ruikt naar honing, thee, kamille en citroen. Zoeter dan de andere geuren, maar wel lekker. Gek genoeg doet het me aan drop denken, maar ook weer aan bloemen. Bijzonder, maar wel lekker!

  
De frisse geuren kunnen natuurlijk niet ontbreken! Ik hou heel erg van frisse geuren, vooral tijdens de zomer vind ik het heerlijk. De frisse geuren die ik heb ontvangen zijn Lemon Lavender, Midsummer's Night, Moroccan Argan Oil, Ginger Dusk, Frankincense en Midnight Oasis. Midsummer's Night en Midnight Oasis had ik al een keer eerder gehad, dus deze geuren vielen bij mij sowieso in de smaak! Lemon Lavender is een frisse mix van citroen en zoete lavendelbloemen... Wat is deze lekker! De omschrijving past precies bij de geur, echt heerlijk! Midsummer's Night is daarentegen weer een hele andere geur, hij is namelijk wat mannelijker. Het is een mix van patchoeli, muskus, salie en eau de cologne van mahonie. Het doet me denken aan sommige mannenparfums van Rituals. Ik hou erg van mannengeuren, dus deze vind ik heerlijk. Ik vind het ook een soort zeepgeur, in een positieve zin! Moroccan Argan Oil is een oosterse geur met patchoeli, sandelhout en arganolie. Heerlijk! Weer een heel ander soort geur, maar zo lekker! Een frissere en subtielere geur van een soort wierook. Ginger Dusk is een mengeling van scherpe kruiden en zoete citroen. Wederom een hele lekkere geur als je het mij vraagt, en weer iets frisser dan bijvoorbeeld Moroccan Argan Oil. Frankincense is volgens de beschrijving een oosterse wierook geur: een kostbare hars die al lange tijd gebruikt wordt voor zijn delicate zoetheid, peperige kruidigheid en balsamico hout ondertonen. Een hele lekkerder geur, maar ik vind 'm niet typisch naar wierook ruiken. Het is een zoetere geur en doet mij denken aan sinaasappel. De hout ondertonen zijn ook aanwezig, maar de kruidigheid vind ik wat minder goed te onderscheiden. Midnight Oasis is een mix van citrus en warm sandelhout. Deze doet me denken aan Midsummer's Night, alleen wat frisser door de citroen. Een heerlijke geur, en hij doet me denken aan het mannenparfum Boss Orange. 


De geuren hierboven zijn geloof ik al wat ouder, en de omschrijvingen op internet waren nogal moeilijk te vinden. Daarbij vond ik het ook lastig om ze in te delen in categorieën, maar ik denk dat ze alledrie behoren bij de frisse geuren. November Rain is ook een mannelijke geur, net zoals Midsummer's Night en Midnight Oasis. Deze is net wat warmer dan de andere geuren, en ruikt (geloof ik) ook naar patchoeli en sandelhout. Sandelwood ruikt natuurlijk naar sandelhout! Dit vind ik echt een typische wierookgeur, en ikzelf hou daar wel van. Fris, maar ook rokerig om het zo maar even te noemen. Erg lekker! Als laatst heb ik nog de geur Silver Birch, weer een mannelijke geur als je het mij vraagt. De omschrijving geeft niet echt veel weg van de geur: de lichte scherpte van de wind vermengt zich met de kruidige droogheid van net gevallen bladeren. Zegt niet veel, toch? Ik vind dit echt een Rituals geur, goddelijk! Hij doet me denken aan de autoparfum die wij van Rituals hebben, met patchoeli. Hij is fris en erg mannelijk, maar toch weer anders dan de andere mannelijke geuren die ik al besproken heb.
Wat een lekkere geuren allemaal, zeg! Ik vind geen enkele geur vies ruiken, en de meeste vind ik juist erg lekker! Als ik echt een paar favorieten moet kiezen, zijn dit Lemon Lavender, Macintosh Spice, Moroccan Argan Oil, Midnight Oasis, Silver Birch en Sandelwood. Maar dit is erg lastig, want de andere geuren zijn ook ontzettend lekker! Het is natuurlijk maar net waar je van houdt. Wat ik wel erg jammer vind, is dat jullie deze geuren niet met mij mee kunnen ruiken, wat een omschrijving is natuurlijk toch anders dan de geur. Hopelijk hebben jullie een goed beeld en idee gekregen van deze geuren! Ik wil Lois van LoisLorinde.nl nogmaals bedanken voor dit prachtige pakket, ik ga er intens van genieten! En ik hoef de komende jaren geen kaarsen meer te kopen denk ik, haha.

Welke geur lijkt jullie het lekkerst!

5 comments

 1. Gaaf dat je dit hebt gewonnen. Een heerlijke voorraad dit. Zomer of winter een geurkaars van Yankee is altijd goed.

  ReplyDelete
 2. Wat gaaf dat je er een heel artikel over hebt geschreven! Zo leuk om te zien dat je er zo blij mee bent. Geur blijft altijd een dingetje dus daarom een beetje van alles wat! De geuren die je gekregen hebt die niet meer in het assortiment zitten zijn: November Rain, Macintosh Spice, Camomile Tea, Vanilla Chai, Sandalwood, Red Velvet, Wild Passion Fruit en Silver Birch. Sommige hiervan zijn al bijna nergens meer te krijgen. En die kleine geurvormpjes werken hetzelfde als de Yankee Candle tarts :). Geniet er van! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik dacht al dat er een paar geuren uit het assortiment waren, want ik kon ze op internet ook bijna nergens meer vinden. Ik vind eigenlijk alle geuren die ik heb gekregen wel lekker, dus dat is super fijn! Dankjewel, ga ik zeker doen! :)

   Delete
 3. Wauw, wat een geweldig pakket heb je gewonnen! :) Liefs! x

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD