Social Media

Ik heb een kamer!

Bron: Pinterest 

In een paar artikelen hiervoor vertelde ik al dat ik op zoek was naar een kamer. Aankomend jaar ga ik namelijk in Maastricht studeren (University College), en reizen is vanaf mijn woonplaats niet te doen. Dit is namelijk 3 uur heen en 3 uur terug, dus op één dag red je dat niet. Gelukkig vind ik dat niet erg, want ik wil juist graag op kamers. En nu heb ik er een gevonden!

Het is zo'n opluchting dat ik nu een kamer heb. Deze vakantie ben ik nog veel weg (Lille, Turkije en Antwerpen), dus veel tijd om kamers te bezichtigen had ik niet. Uiteindelijk heb ik er vier bekeken, en heb meteen dezelfde dag de knoop doorgehakt. 

Mijn kamer is in het centrum, wat erg fijn is. Alles is dichtbij, en het is ook heel gezellig om in het centrum te wonen. Ik ga wel in de buitenste ring van het centrum wonen, om het zo maar even te noemen, maar nog wel in het centrum. Het is 10 minuten lopen naar het Vrijthof, en een kwartiertje naar de universiteit. Ideaal, toch? Met de fiets ben je er dus al helemaal snel.

De kamer is 15m², niet echt groot maar ook niet heel klein. Voor nu vind ik het prima. Ik heb zelfs een eigen keukentje! Dit lijkt me ook erg fijn, omdat ik dan gewoon mijn eigen gang kan gaan. De badkamer zit naast mijn kamer, wat ook heel prettig is. Het is niet fijn als je drie trappen naar beneden moet om even naar de wc te gaan (wat bij een andere kamer die ik heb bekeken wel het geval was). 

Nu moet het natuurlijk nog ingericht worden! Mijn ouders zijn zo lief om al in mijn kamer te gaan schilderen en alles op te meten, aangezien ik een paar dagen naar Lille ga. Ik vind het wel jammer dat ik er niet bij kan zijn, maar het is even niet anders. Ik heb al in gedachten hoe ik alles zou willen hebben, maar ik weet nog niet of dit allemaal wel kan. Ik ben benieuwd! De meubels moeten nog gekocht worden, en hierna kan ik lekker accessoires gaan kopen zoals kussens, kleedjes, dingen voor aan de muur, waxinelichthouders, vaasjes, lijstjes, etc. De kleuraccenten heb ik ook al een beetje in mijn hoofd, maar ik wil eerst zien hoe de kamer er met meubels uitziet voordat ik een definitieve keus maak.

Laatst ben ik naar de Ikea geweest voor al wat kleinere spullen zoals twee hoofdkussens, een hapjespan, scharen, mesjes, stoffer en blik, theedoeken, een hoeslaken en nog wat praktische dingen. Met mijn moeder ben ik ook even naar een paar tweedehandswinkels geweest. Hier heb ik wat schattige dingetjes gekocht zoals een theepot, theekopjes en schoteltjes, ontbijtbordjes en een leuke rode soeppan. 

Ik heb er in ieder geval heel veel zin in om alles in te richten en op kamers te gaan. Maastricht vind ik persoonlijk een hele gezellige en leuke stad met veel winkeltjes en restaurantjes. I'll keep you posted!

Post a Comment

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD