Social Media

Een terugblik op 2015

Bron: Pinterest

2015 zit er alweer (bijna) op... Vanavond om 12:00 uur wensen we elkaar gelukkig nieuwjaar, en is 2015 verleden tijd. Zelf vind ik het altijd wel gek als er weer een jaar voorbij is. Wel leuk, maar soms ook wel jammer. Ook al ben ik pas 19, soms vind ik het eng hoe snel de tijd voorbij vliegt en hoe snel we ouder worden. In dit artikel wil ik graag even een blik werpen op mijn afgelopen jaar, om weer even aan de leukste dingen te denken.

2015 is echt een heel goed jaar voor mij geweest. Na wat 'downs' van 2014, kon 2015 ook wel wat 'ups' gebruiken. En gelukkig is dit ook gebeurd. In januari 2015 ben ik met mijn blog begonnen, en hier beleef ik nog steeds veel plezier aan. Het is soms moeilijk om Nature of Happiness te combineren met school, werk en het sociale leven, maar ik geniet er nog steeds van.

In februari 2015 heb ik me ingeschreven voor de studie University College Maastricht. Een hele stap, omdat Maastricht voor mij ongeveer drie uur reizen is. Ik was enorm blij dat ik eindelijk een studie had gevonden die me écht erg leuk leek.

In juni heb ik ook mijn VWO diploma gehaald, wat ook een hele opluchting was. In 2014 was ik gezakt, hoewel ik wel mijn IB diploma (tweetalig Engels) heb gehaald. Mijn VWO diploma was echt een hoogtepunt van het jaar, omdat ik ook eindelijk van de middelbare school af was. Ik had er geen dag langer willen rondlopen, ik was er helemaal klaar mee.

Een maandje later, in juli, heb ik mijn rijbewijs gehaald. In één keer! Dit was ook geweldig om te horen, want ook de rijlessen was ik zat. Én het is heel fijn om een rijbewijs te hebben natuurlijk!

In de zomer heb ik ook enorm genoten van de vakantie. Samen met mijn tante heb ik Lille bezocht, met mijn ouders en zus ben ik naar Alanya geweest en met twee lieve vriendinnen naar Antwerpen. Ook heb ik in de zomer een kamer gevonden in Maastricht, en ben ik aan het verhuizen geweest. Veel werk, maar wel erg leuk.

En in september begon ik dan eindelijk aan mijn studie in Maastricht. In het begin was het echt ploeteren: het is veel werk, het niveau ligt hoog en je werd meteen in het diepe gegooid. De eerste periode heb ik veel stress gehad, en wist ik niet zeker of dit iets voor me was en of ik het überhaupt aankon. Gelukkig haalde ik mijn tentamens met zevens, en de tweede periode beviel me een stuk beter. De vakken vond ik interessanter, en ik begon aan het ritme te wennen. Ook deze tentamens heb ik met zevens en achten afgerond.

Én ik heb natuurlijk weer erg genoten van de kerst! Jammer genoeg is het alweer voorbij, het liefst heb ik de hele week kerst. Gelukkig kunnen we vanavond nog even genieten van oudjaarsavond en samen met vrienden of familie het nieuwe jaar inluiden. Hopelijk hebben jullie ook een fijn jaar gehad, en/of dat het nieuwe jaar jullie iets moois zal brengen!

HAPPY NEW YEAR!

P.S. Hieronder nog mijn negen beste Instagram foto's van 2015!


1 comment

  1. Wauw wat een prachtige hoogtepunten, en wat goed je rijbewijs in één keer! Wat goed!

    Fijne jaarwisseling!

    Liefs! Evelien

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD