Social Media

Lush Cupcake


Een paar weken geleden was ik weer even langs Lush gegaan om alvast ideetjes op te doen voor kerst. Samen met mijn familie vier ik namelijk altijd kerst, en op Eerste Kerstdag geven we ook cadeautjes aan elkaar. Toen ik bij de kassa kwam om wat dingetjes af te rekenen, kreeg ik ineens een gratis vers gezichtsmasker! Hier was ik enorm blij mee, want de gezichtsmaskers van Lush had ik nog nooit geprobeerd. 

Bij de kassa kreeg ik het gezichtsmasker Cupcake. Dit is een chocolademasker tegen puistjes. Hier was ik natuurlijk erg benieuwd naar! 

Wat Lush zegt over Cupcake:
"Je dacht misschien dat je van je puistjes af zou zijn zodra je die vreselijke puberjaren achter je gelaten hebt. Maar nee. Daarom kun je Cupcake nog steeds gebruiken als je de 20 allang gepasseerd bent. Het idee is dat je Cupcake regelmatig gebruikt en zo puistjes voorkomt. De Rhassoulmodder houdt je poriën schoon en cacaoboterstukjes zorgen dat je velletje niet uitdroogt. Dit is het bewijs: chocolade is wel goed voor je huid."

Zelf heb ik geen extreem last van puistjes, maar zuiver kun je mijn huid ook niet echt noemen. Op sommige plekken wel en het verschilt natuurlijk per dag of week, maar meestal heb ik wel wat onzuiverheden.

De verpakkingen van Lush vind ik altijd erg leuk om te zien: het logo, de lettertypes en de beschrijvingen. Ik hou ervan! Ook kun je Lush verpakkingen sparen als ze op zijn, en door vijf lege verpakkingen in te leveren bij Lush, krijg je een gratis vers masker! Altijd leuk, natuurlijk. In dit potje zit 75 gram.

  

Hierboven zijn de ingrediënten van het masker te zien. Om eerlijk te zijn weet ik niet heel veel van ingrediënten in producten af, maar glycerine is bijvoorbeeld vochtregulerend en dus goed voor je huid. Wel heb ik vaker gelezen dat ingrediënten zoals munt, wat ook in dit masker zit, wat minder goed is. Dit zorgt wel voor een fris gevoel, maar vaak is het wat uitdrogend. Omdat dit masker voor onzuiverheden bedoeld is, komt dit wel van pas.

De verse gezichtsmaskers van Lush moet je in de koelkast bewaren. Dat komt natuurlijk omdat er verse ingrediënten in de maskers zitten die kunnen bederven.


Nu is een gebruiksaanwijzing voor een gezichtsmasker misschien een beetje overbodig, want ik neem aan dat iedereen wel weet hoe het werkt ;). Het masker moet je 10 minuten laten intrekken, en vervolgens afspoelen met lauwwarm water.
Zoals je op de foto's al een beetje kunt zien, is het een vrij dik masker. Het masker heeft een chocoladebruine kleur, en ruikt ook echt naar cacao. Persoonlijk vind ik het erg naar brownies ruiken. Het aanbrengen van het masker ging bij mij wat stroef, aangezien het masker niet heel vochtig was. Ook was het even wennen dat het zo koud was, omdat het masker natuurlijk in de koelkast bewaard moet worden.

Na ongeveer 10 minuten heb ik het masker van mijn gezicht afgespoeld, wat ik vaak nog een hele klus vind. Het duurt altijd even voordat alles eraf is, als je je gezicht onder de kraan afspoelt. Onder de douche gaat natuurlijk een stuk makkelijker.

Mijn huid voelde na het masker heel schoon aan. Een tikkeltje uitdrogend misschien, maar niet op een vervelende manier. Meestal breng ik na een masker ook een gezichtscrème aan, waardoor ik hier sowieso geen last van heb.

Ik merkte wel dat mijn huid schoon was, en ook wat rustiger naar mijn idee. Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik na twee keer nog geen duidelijk verschil merk. Door het masker elke week te gebruiken, merk je misschien wel verschil. Maar dit is dan wel wat prijzig naar mijn mening.


En dan mijn uiteindelijke mening over dit product: ik vind het een fijn masker, en een maskertje associeer ik ook altijd met tijd voor mezelf en rust. Mijn huid voelde erna schoon aan, en ik denk wel degelijk dat het iets voor mijn huid heeft gedaan. Wel moet ik er dus bij zeggen dat het verschil niet enorm is. Toch vind ik het masker het geld wel waard, omdat je ongeveer vijf keer met een potje kan doen (en ik denk eigenlijk wel vaker!).

Lush Cupcake is te koop bij Lush filialen en online voor €11,65 (75g). 

2 comments

  1. oh lijkt mij een fijn masker! Ik heb er ook eentje van lush en dan voelt heel mijn huid altijd weer zacht en schoon, zo fijn. <3

    Liefs! Evelien

    ReplyDelete
  2. The product is so amazing! Thanks for the review:)

    irenethayer.com

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD