Social Media

Mijn top-5 kerstfilms!


Over precies twee weken is het al zover: Eerste Kerstdag! Zelf hou ik heel erg van kerst, en dat heb ik altijd al gedaan. Als klein meisje genoot ik al van alle magische lampjes, de verhalen erom heen, het samenzijn met familie en kerstliedjes zingen met mijn ouders. Ik vind het dan nu ook nog steeds erg leuk om helemaal in de stemming te komen. Vandaag deel ik dan ook mijn vijf favoriete kerstfilms!

1. It's a Wonderful Life (1949)
Je krijgt hét absolute kerstgevoel bij deze film, en hij staat dan ook bij mij op nummer één. Dit is echt de beste kerstfilm als je het mij vraagt, nothing can compete. Het is een behoorlijk oude film, dus hier moet je wel van houden. De film gaat over George Bailey die het bedrijf van zijn vader, een bank, overneemt. Als de bank failliet dreigt te gaat, ziet George het leven niet meer zitten en is van plan zelfmoord te plegen. Hij denkt dat de wereld beter af is zonder hem. Een engel stopt hem, en vertelt hem dat zijn leven er juist wel toe doet. De engel laat George de wereld zien als hij niet geboren was, en zo probeert hij George te overtuigen dat het leven de moeite waard is. Zo'n prachtig en mooi verhaal, echt een aanrader!

2. Bridget Jones' Diary (1996)
Hoewel niets kan tippen aan 'It's a Wonderful Lifeis 'Bridget Jones' Diary' wel echt een geweldig leuke romantische komedieTwee van mijn favoriete acteurs spelen in deze film, namelijk Hugh Grant en Colin Firth. De film gaat over Bridget, een klunzige en net wat dikkere vrouw. Ze maakt de meest rare opmerkingen, rookt, drinkt en valt voor haar baas Daniel. Als ze erachter komt dat hij vreemdgaat, maakt ze het uit en vindt ze een nieuwe baan. Ondertussen wordt ze een beetje verliefd op Mark, een advocaat, en moet ze kiezen tussen hem en Daniel. De film is echt hilarisch, en ook de muziek is echt geweldig! 

3. Love Actually (2003)
'Love Actually' volgt acht Londenaren in de weken voor kerst. De film heeft dus meerdere hoofdpersonen, wat het wel leuk maakt. Zo kun je verschillende levens volgens en zien hoe zij kerst voorbereiden en vieren. Bij sommige films vind ik dit juist enorm vervelend, maar bij deze film is het juist wel leuk. Ook in deze film spelen Hugh Grant en Colin Firth (yay!). Eigenlijk is de hele cast wel leuk, en verder is het een typische romantische komedie!

4. The Holiday (2006)
Weer een romantische komedie, namelijk 'The Holiday' Amanda, een trailermaker uit Los Angeles, heeft haar relatie net beëindigt, en wil met kerst op zichzelf zijn. Iris, een schrijfster uit Surrey in Engeland, wil de man ontvluchten op wie ze verliefd is, maar die verloofd is. Ze wisselen van huizen en vieren hun kerst op hele verschillende plekken. Natuurlijk kan liefde in deze film niet ontbreken!

5. Scrooge (1970)
Weer een wat oudere film! Deze film staat in mijn top-5 omdat het voor mij echt nostalgie is. Deze film, met Albert Finney, is eigenlijk een musical. En hoewel niet alle liedjes even leuk zijn, vind ik het verhaal wel erg mooi. De film gaat over Ebenezer Scrooge, een oude vrek die nooit geld uitgeeft. Op kerstavond krijgt hij 'bezoek' van zijn overleden vriend, die hem verteld dat hij vriendelijker moet zijn omdat hij anders in de hel terecht komt. Die nacht komen drie geesten hem bezoeken, om hem in te laten zien wat voor vrek hij is geweest. Misschien een film om ook met kinderen te kijken, maar zelf kan ik er ook nog van genieten.

Zo, dat waren mijn favoriete kerstfilms! Volgens mij heb ik in mijn leven al heel wat kerstfilms gezien, maar veel films vind ik ook best slecht, wat heel jammer is. Andere leuke films zijn nog Serendipity, Just Friends en New Year's Eve. Voor de rest kan ik geen leuke kerstfilms meer bedenken.

Hebben jullie nog suggesties? En wat is jullie favoriete kerstfilm?

1 comment

  1. Het is echt heel erg maar ik heb ze allemaal nog nooit gezien, ik heb the holiday pas geleden wel gekocht dus die ga ik binnenkort zeker eventjes kijken samen met mijn vriend. <3

    Liefs! Evelien

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD