Social Media

Bucketlist/goals voor 2016


Eigenlijk ben ik totaal geen persoon voor een 'goals list' of 'bucket list'. Aan het begin van een nieuw jaar heb ik nooit goede voornemens, en elk jaar leef ik weer hetzelfde als het jaar ervoor. Hoewel dit misschien geen échte goals/bucket list is, heb ik wel een aantal dingen in mijn hoofd die ik graag wil veranderen en wil zien/doen in 2016. 

Gezonder eten en meer leren hierover
Om eerlijk te zijn eet ik al redelijk gezond: ik koop voor mezelf zelden koekjes, chocola of chips. Door de weeks woon ik op kamers in Maastricht, en in het weekend ben ik bij mijn ouders. Hier eet ik wel vaker wat ongezonds, maar in Maastricht doe ik het op dit moment best goed. Ik kook vrijwel elke avond voor mezelf, en probeer zo veel mogelijk te variëren. Ik zou graag nog gezondere tussendoortjes willen eten, meer salades en groentes. Fruit eet ik voor mijn gevoel al genoeg, dus nu wil ik focussen op groente. Ook wil ik andere recepten leren voor het avondeten, en proberen zoveel mogelijk goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Ik wil graag meer weten over eten, want dit lijkt me gewoon ontzettend leuk. Als iemand tips heeft voor leuke sites, tijdschriften of boeken, I'm all ears!

Sporten!
Vroeger heb ik ongeveer 7 jaar ballet gedaan met veel plezier. Toen ik hier mee stopte, heb ik anderhalf jaar stijldansen gedaan, en tot slot nog een paar maanden in de sportschool gesport. Op dit moment doe ik al een aantal jaar niets meer aan sport. Ik ben geen sporter, en veel standaardsporten zoals hockey, tennis of voetbal vind ik niets. Ik heb weleens geprobeerd om te beginnen met hardlopen, maar hier hou ik ook niet van. Omdat dit heel erg van jezelf afhangt, vind ik het lastig en vaak kan ik me hier niet toe zetten. Daarom ben ik nu van plan om met een vriendin groepslessen te volgen die we zelf uit mogen kiezen. Dit lijkt me heel leuk, en dan ben ik eindelijk weer bezig met sporten. Waarschijnlijk gaan we lessen volgen van zumba, spinnen, hiphop, dancehall en pilates. Ik heb er in ieder geval veel zin in, want ik kwam er laatst weer achter hoeveel ik eigenlijk van dansen hou.

Meer dagjes uit naar leuke steden in Nederland
Omdat ik een studenten OV heb, is het heel makkelijk om een dagje naar een leuke Nederlandse stad te gaan. Toch doe ik dit bijna nooit, en dit is eigenlijk heel jammer. Laatst was ik met een vriendin een dagje naar Den Bosch, en dit vond ik echt super gezellig. Daarom wil ik dit graag vaker doen: nieuwe steden verkennen, musea bezoeken, cafeetjes ontdekken en lekker winkelen.

Een roadtrip
Hoe leuk zou het zijn om op een roadtrip te gaan?! Dit lijkt me echt geweldig: ongeveer uitstippelen waar je heen wil rijden, maar verder niet te veel vastleggen. Gewoon rijden en kijken waar je belandt, dat zou echt heerlijk zijn. Ik heb het idee dat dit je echt een gevoel geeft van vrijheid en onafhankelijkheid, alsof je alles aankan. Het leukst lijkt me om dit te doen in Italië, simpelweg omdat ik Italië een prachtig land vind. Geen idee of het enorm kostbaar is om op een roadtrip te gaan, maar het lijkt me enorm tof.

Weekjes vakantie plannen
Bij mijn studie, ben ik een keer in de 8 weken een weekje vrij. Meestal ben ik uitgeput van de periode, en rust ik uit in zo'n 'reflectieweek'. Maar ik zou natuurlijk ook een weekje op vakantie kunnen! Omdat deze weken buiten de gewone vakantieweken vallen, is het waarschijnlijk een stuk goedkoper om dan weg te gaan. Ik ben zeker van plan om dit een keer te gaan doen.

Creatiever bezig zijn
Hoewel ik het gek vind om van mezelf te zeggen dat ik heel creatief ben, hou ik wel van foto's maken, tekenen en schilderen. Dit doe ik bijna nooit, omdat ik er gewoon nooit aan denk of er nooit de tijd voor neem. Het lijkt me leuk om dit juist vaker te doen, om zo ook lekker te ontspannen. Daarnaast wil ik weer meer bezig zijn met muziek: gitaar spelen, piano spelen en zingen. Vooral het zingen mis ik best wel. Ik had een tijdje zangles, maar helaas kon dit niet meer i.v.m. studie in Maastricht. Misschien dat ik daar iets kan vinden, want ik vind het nog steeds heerlijk om te zingen. Ook wil ik proberen meer liedjes te schrijven. Ik ben hier geen ster in, maar ik vind vaak fijn om mijn gedachtes en gevoelens ergens kwijt te kunnen.

Zo, dat waren de belangrijkste dingen waar ik me op wil gaan focussen. Ik maak er voor mezelf geen doel van; hier hou ik totaal niet van. Maar, ik wil het wel graag in mijn achterhoofd houden en er wel iets mee te gaan doen.

Hebben jullie doelen die jullie willen bereiken of dingen die jullie graag willen doen in 2016?

Bron foto: Pinterest

5 comments

 1. Voornemens werken bij mij niet, maar plannen maken is altijd goed! Je inspireert me om het piano spelen nu echt eens op te pakken... muziek maken is zo heerlijk :)

  ReplyDelete
 2. Dat zijn leuke goals! Ik doe daar zelf nooit aan, kan het toch niet volhouden haha.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik eigenlijk ook niet, maar nu ga ik het wel proberen haha!

   Delete
 3. Succes you can do this ;) Gewoon volhouden <3

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD