Social Media

Embryolisse Lait-Crème Concentré


Al een tijdje was ik weer opzoek naar een fijne dagcrème. Dagelijks reinig ik mijn huid, maar ik vind het fijn om af en toe mijn gezicht wat extra 'voeding' te geven. Over de Lait-Crème Concentré van Embryolisse had ik al wat vaker gehoord, en de meesten waren erg enthousiast. Vandaar dat ik deze crème maar eens kocht, en 'm vandaag met jullie deel!

  
De crème van Embryolisse komt in een grote tube van 75 ml. Dit vind ik persoonlijk erg fijn, omdat een tube of pompje wat hygiënischer is dan bijvoorbeeld een potje met crème. Daarnaast heb ik vaker gelezen dat crèmes in potjes sneller hun werking verliezen doordat er teveel lucht bijkomt. Een tube is dus zeker een pluspunt! De vormgeving van de tube en het kartonnen doosje vind ik ook erg mooi: lekker clean en 'fris'. 

Deze Lait-Crème Concentré van Embryolisse wordt vaak door visagisten gebruikt bij modellen, omdat het een hydraterende werking zou hebben en een goede make-up basis is. Ik ben benieuwd!

De beschrijving die Douglas geeft van deze crème:
"De ingrediënten leveren alle essentiële voedingsstoffen, hydrateren en herstellen de hydrolipidelaag. Droogheid en irritatie verdwijnen in ruil voor een satijnzacht laagje dat op de huid achterblijft, waardoor een foundation prachtig aan te brengen is."

  
En dan de ingrediënten: zoals je kunt zien zit er wel parfum in deze crème. Dit is eigenlijk niet goed voor je huid, omdat het je huid kan irriteren of uitdrogen. Gelukkig staat parfum redelijk onderaan de ingrediëntenlijst, wat betekent dat er maar weinig van dit ingrediënt inzit. Zoals je misschien op de foto's hierboven al kunt zien, is de crème luchtig en een beetje melkachtig, wat de naam ook al zegt (lait). Je hebt maar een klein beetje van het product nodig, omdat deze gemakkelijk uitgesmeerd kan worden. De crème is dus redelijk vloeibaar, maar niet zo vloeibaar dat de crème meteen van je hand af druipt. 

  
Nadat ik de crème gebruikt heb, voelt mijn huid lekker zacht en glad aan. De crème laat inderdaad een zacht laagje achter op de huid, en ik heb het idee dat het ook echt hydraterend werkt. De geur van de crème vind ik ook erg prettig: een hele neutrale maar toch licht frisse geur. Ik heb liever een crème die neutraal ruikt, dan dat er een hoop parfum in het product zit.  Zoals je misschien al hebt gemerkt, ben ik erg te spreken over deze crème. De Lait-Crème Concentré heeft een hydraterende werking, maakt de huid lekker zacht en glad en de geur is prima. Daarnaast is het product zuinig in gebruik, en bevat de tube ook een aardige hoeveelheid. De crème is zijn prijs zeker waard!

De Lait-Crème Concentré van Embryolisse is onder andere te koop bij Douglas of The Make-Up Spot voor €18,50 (75 ml).

3 comments

 1. Heb er vaker over gelezen, hij staat hoog op m'n verlanglijstje! Fijn spul!

  ReplyDelete
 2. Ik ben nog op zoek naar een goede dagcréme, deze lijkt me erg fijn!

  ReplyDelete
 3. is een hele fijne creme!
  heb al meerder tubes versleten!
  die voor de droge huid is ook heel fijn, en dan bijvoorbeeld als nachtcreme, om je huid iets meer te voeden!

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD