Social Media

Personal update #5: studeren, dispuut en verhuizen?


Het is alweer een hele tijd geleden sinds ik een persoonlijk update heb geschreven, namelijk in augustus (!), en daarom leek het me leuk om weer eens mijn persoonlijke verhalen met jullie te delen! Vooral omdat mijn leven in Maastricht aan het veranderen is, met onder andere nieuwe vakken bij mijn studie, bij een dispuut gaan én misschien verhuizen!

Sinds een paar weken is het nieuwe semester begonnen op University College, en ik heb dus weer nieuwe vakken. Op University College kun je je eigen vakken kiezen, en ook al weet ik nog niet precies waar ik op wil focussen, kies ik vooral vakken die te maken hebben met cultuur en kunst. Mocht je niet weten wat University College is, dan kan je er hier meer over lezen. Op dit moment volg ik de vakken Cultural Studies I en Shakespeare on Screen. Tot nu toe zijn het beide leuke vakken, waar ik erg blij mee ben. Het is wel weer even wennen omdat de werkdruk weer best hoog ligt, maar ik doe mijn best en dan komt het vast wel goed!

De afgelopen maanden in Maastricht, ik woon er sinds september, heb ik niet compleet thuis gevoeld. Natuurlijk moet je in het begin altijd wennen: een nieuwe stad, een nieuwe studie, nieuwe mensen, maar toch had ik het gevoel dat ik een vaste groep vriendinnen miste. Ik heb hier vriendinnen van de middelbare school en van University College, maar het leek me leuk om een groep mensen te hebben waar je altijd iets gezelligs mee kan doen. Toen ik naar Maastricht kwam had ik geen intentie om bij een vereniging of dispuut te gaan, ik dacht namelijk dat het niets voor mij was. Toch heb ik, na een paar gezellige kennismakingsborrels, besloten om bij een onafhankelijk dispuut te gaan. Voordat je echt lid bent, moet je wel a-tijd lopen, wat je enigszins een beetje kan vergelijken met een ontgroening. Helaas moet ik hier even doorheen en het zal vast zwaar worden, maar ik wil graag even doorzetten omdat ik weet dat het 't wel waard is! Van tevoren had ik nooit gedacht dat ik hiervoor zou kiezen, maar nu kan ik niet wachten tot ik echt lid ben en een super leuke tijd in Maastricht kan gaan hebben!

Daarnaast heb ik nog een leuke maar vooral extreem spontane mededeling: ik ga misschien verhuizen! Af en toe kijk ik op internet voor kamers, gewoon omdat ik het leuk vind om ze te bekijken. Nu zag ik een mooie kamer en had me voor de 'grap' ingeschreven. En wat blijkt: ik mag de kamer gaan bezichtigen, en dan kan ik beslissen of ik de kamer neem! Dit heb ik 3 dagen geleden te horen gekregen, en morgen ga ik de kamer bezichtigen. Op dit moment heb ik gewoon een prima kamer van 15m2 met een eigen keukenblokje aan de rand van het centrum, maar die andere kamer is wat groter, namelijk 20m2, met ook een keukenblokje. Net wat fijner allemaal, dus ik ben heel erg benieuwd. Als ik besluit de kamer te nemen, moet ik 1 maart al verhuizen! Een hele impulsieve keus dus, en erg kort dag, maar omdat er kleine nadelen aan mijn huidige kamer zitten, vind ik het wel erg leuk. Het wordt dan nog wel een heel gedoe om ineens te verhuizen, maar dat heb ik er dan wel voor over. Best spannend allemaal, ik hou jullie op de hoogte!

Zo, dat waren weer een hoop verhalen die ik even kwijt wilde! Ik ben heel benieuwd hoe alles gaat lopen, maar ik heb er hoe dan ook zin in, zowel het verhuizen als bij het dispuut gaan. Helaas ga ik het de komende tijd erg druk krijgen, waardoor ik waarschijnlijk niet veel met mijn blog bezig kan zijn. Zelfs met plannen gaat dit me niet lukken, maar zodra ik tijd heb pak ik het weer op! En wie weet woon ik over twee weekjes in een mooie kamer, vanuit waar ik dan weer kan bloggen!

Wat studeer jij/wat wil jij studeren, en waar? 

5 comments

 1. Dat kamertje klinkt wel heel goed! Impulsief maakt niet uit, als er een mooie kans op je pad komt mag je die best aannemen :)

  ReplyDelete
 2. Leuk om te lezen! Ook al zit ik nog 4 jaar op de middelbare, haha!

  ReplyDelete
 3. Wat een impulsieve keus je kan toe leiden zeg. Ik ben benieuwd wat het wordt met je keus. Verhuizen is ook niet niks natuurlijk na zo’n korte dag. Maar meer ruimte is ook fijn.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Het wordt vast even stressen, maar ik ga waarschijnlijk wel verhuizen! Een grotere kamer lijkt me echt fijn.

   Delete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD