Social Media

Plekken die ik nog graag wil bezoeken


Reizen is iets wat ik nog graag veel wil doen in mijn leven. Naast het feit dat het erg leuk is om nieuwe dingen te zien en te doen, denk ik dat je met reizen jezelf beter leert kennen. Je leert veel over andere culturen en alles wat daarbij hoort: gewoontes en gebruiken, esthetiek, religie en normen en waarden. Dit lijkt mij erg belangrijk, omdat je dan veel meer kennis opbouwt dan in school of achter je computer, en daarnaast leer je anderen beter begrijpen. 


Zelf heb ik al redelijk wat landen bezocht, maar voornamelijk in Europa. De landen die ik heb bezocht zijn: België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Ierland, Italië, Spanje, Portugal, Luxemburg, Oostenrijk en Turkije. Het enige niet-Europese land dat ik heb bezocht is Indonesië: de eilanden Java, Bali en Lombok. Voor mij en mijn familie was dit een bijzondere reis, omdat mijn oma hier vandaan kwam. Ik vond het ontzettend leuk en bijzonder om in aanraking te komen met de echte Indonesische cultuur, in plaats van de Indische cultuur die je ziet op bijvoorbeeld Pasar Malams. De foto hieronder heb ik gemaakt op de Borobudur, Java.

Toch zijn er nog andere landen/plekken die ik graag wil zien in de wereld. Het liefst zou ik een wereldreis maken, en rond willen trekken door verschillende landen. Het lijkt me heerlijk om dit dan ook niet helemaal vast te leggen, maar om gewoon van dag tot dag te bekijken waar je graag naartoe wil. Of dit er ook van gaat komen, weet ik niet. Ook weet ik eerlijk gezegd niet of ik zoiets aankan, en of het écht iets voor me is. Maar de landen/plekken die ik al een langere tijd in mijn hoofd heb, wil ik vandaag graag met jullie delen.

China
Hoewel mijn kennis van dit land niet enorm groot is, zou ik heel graag een keer naar China willen. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest, of gefascineerd geweest, door de Chinese cultuur. Vroeger ging ik met familie regelmatig naar Pasar Malams, en hier kom je ook Chinese spulletjes tegen. De kunst, de patronen met bloemen, Chinese pianomuziek... Ik vind het allemaal prachtig. Daarnaast ben ik ook echt een enorme fan van Chinees eten, hoewel ik de Foe Yong Hai en Babi Pangang het liefst laat liggen, omdat deze gerechten helemaal zijn aangepast aan de Nederlandse smaak. Dan kies ik liever Szechuan soep, pekingeend met hoisinsaus en een flinke lepel sambal oelek, haha. Chinees eten vind ik zelfs lekkerder dan Indonesisch, shame on me


National Park in de VS
In de VS zijn er natuurlijk meerdere national parks, en ik heb geen specifiek park waar ik graag heen wil. Wel zie ik vaker dat de national parks in Utah erg mooi zijn, waar de foto hierboven ook geschoten is. Het lijkt me heel indrukwekkend om dit te zien, vooral omdat zo'n landschap in Europa onvindbaar is. 

Australië
Ik heb eerlijk gezegd geen idee naar welk deel van Australië ik zou willen, maar het lijkt me een prachtig land met vooral een mooie natuur. Ondanks alle enge dieren die ze daar hebben (haaien, dodelijke spinnen en giftige slangen), lijkt me het geweldig om de natuur te zien. Toen ik was jonger was, keek ik altijd Mcleod's daughters, en sindsdien wil ik paardrijen in Australië, haha! Het lijkt me super leuk om in de stilte over uitgestrekte graslanden te paardrijen, ook al heb ik in mijn hele leven maar twee keer op een paard gezeten.

New York
Deze stad kan eigenlijk niet ontbreken. De drukte trekt me absoluut niet, maar omdat zoveel films en series zich in New York afspelen, lijkt het me bijzonder om een keer gezien te hebben. Eigenlijk ben ik vooral benieuwd naar de buitenwijkjes en Central Park. Hoe belachelijk is het, dat erg zo'n enorm park midden tussen de wolkenkrabbers ligt? En een kijkje nemen op het Empire State Building om een overzicht te hebben van de stad, lijkt me ook geen ramp.


IJsland
Om eerlijk te zijn weet ik bijna niets van IJsland, maar als ik foto's van de natuur op internet opzoek, is het echt verbazingwekkend. Gletsjers, meren en bergen, en als je geluk hebt het Noorderlicht. Ooit wil ik het Noorderlicht gezien hebben, ik kan niet eens omschrijven hoe mooi ik dit vind.

Schotland
Dit is waarschijnlijk het eerste land wat ik ga bezoeken van dit rijtje, aangezien het best dichtbij is! Ik ben verliefd op Engeland, en ik neem aan dat ik bij Schotland hetzelfde gevoel heb. Mijn liefde is aangewakkerd door mijn moeder, zij houdt van Engeland en geeft ook Engels aan het VWO op de middelbare school. Net als zij, voel ik me thuis als ik in Engeland ben. Of het nou in een klein stadje is of op de kliffen, ik heb het idee dat ik daar op een of andere manier thuishoor. Dit maakt me erg benieuwd naar Schotland, en ik zou dan ook graag de stad Edinbrugh bezoeken. De pubs, de sfeer, de gebouwen en kastelen, I love it! 

Zo, dit zijn de plekken die ik op dit moment het liefst wil bezoeken! Natuurlijk zou ik nog veel meer willen zien, maar ik heb vooral deze landen/plekken in gedachten.

Waar zouden jullie nog graag een keer naartoe willen?

Bron foto's: svcontact.nl, pcwallart,com, terbeekreizen.nl.

12 comments

 1. Prachtige plekken! Koudere landen trekken me op het eerste gezicht niet zo maar kunnen heel mooi zijn. New York wil ik sowieso ook eens heen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Snap ik, is bij veel mensen zo geloof ik haha. New York lijkt me zo gaaf!

   Delete
 2. Jaaa IJsland staat ook hoog bovenaan bij mij. Het lijkt me zo mooi en bijzonder! Ook wil ik nog graag naar Noorwegen, Australië en Canada en steden als Rome, Boedapest en Berlijn.
  En Schotland is inderdaad heel mooi! Zeker een aanrader om heen te gaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mij ook! Oh, je moét naar Rome! Tot nu toe echt mijn favoriete stad :)

   Delete
 3. Prachtige plekken op de wereld, ik wil nog heel erg graag naar New York, en Barcelona lijkt mij heel erg mooi. <3

  Liefs! Evelien

  ReplyDelete
 4. Wat leuk om te zien welke plekken jij nog graag wil bezoeken. Ik heb voor morgen het zelfde artikeltje ingepland staan, IJsland en Australië staan ook op mijn lijstje.

  ReplyDelete
 5. Er is nog zo veel om te zien!! Ijsland, Australie, Japan, Noorwegen en Zweden wil ik nog graag heen!

  ReplyDelete
 6. Ik ga eind april naar NYC, zoveel zin in! xo

  ReplyDelete
 7. IK vind dit altijd zo leuk om te lezen! Zelf zou ik ook nog graag eens naar Ijsland willen gaan, inderdaad het Noorderlicht zien, de gletsjers zien spuwen en zwemmen in de Blue lagoon. Doe mij maar een enkeltje hoor ;)

  ReplyDelete
 8. Heel erg leuk om te lezen!

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD