Social Media

Een paar dagen Antwerpen


Ik moet toegeven: het is alweer bijna een jaar geleden dat ik in Antwerpen was. Vanmiddag was ik oude foto's aan het terugkijken, en besefte me weer hoe leuk deze stad eigenlijk is. Vandaar dat ik er toch nog een artikeltje over wil schrijven, voor wie graag wil weten hoe Antwerpen is.

Vorige zomer in 2015 ging ik met twee vriendinnen naar Antwerpen om een paar daagjes de stad te verkennen. Ik was zelf nog nooit in Antwerpen geweest en wist hier eigenlijk ook niets vanaf. Hoe we op het idee zijn gekomen om hier naartoe te gaan weet ik niet meer, maar ik ben heel blij dat het dit uiteindelijk is geworden!

Antwerpen is echt een prachtige stad, ik verbaasde me alleen al over het station waar we op aankwamen. Een schitterend gebouw van binnen én buiten. De dagen dat wij in Antwerpen waren was het ook super lekker weer waar we heel veel geluk mee hadden.

Antwerpen is een echte winkelstad, en heeft dan ook ontzettend veel winkels. H&M, Zara, River Island, Bershka, New Look, Forever 21, & Other Stories, Brandy Melville, noem maar op. Genoeg leuke kledingwinkels om je in te vermaken! Daarnaast hebben ze ook chocolaterieën en zelfs een Ladurée waar je macarons kunt kopen. Altijd leuk om als klein souvenirtje mee naar huis te nemen, of cadeau te doen aan iemand.Qua musea vind ik Antwerpen wat minder spectaculair, maar dat is natuurlijk helemaal mijn eigen mening. Wij zijn naar het Fotomuseum geweest, wat ik wel erg leuk vond. Er waren drie verschillende tentoonstellingen, waarvan ik er één vooral erg mooi vond. Verder heb je bijvoorbeeld ook het Rubenshuis, maar dit spreekt me wat minder aan omdat deze kunstenaar me niet zo bekend voorkomt. Er is ook een Modemuseum, het Museum voor Hedendaagse Kunst en het Museum voor Schone Kunsten, die me dan wel weer wat meer aanspreken. Ik ben best kieskeurig als het gaat om kunst, en hou bijvoorbeeld niet zo van middeleeuwse en bepaalde moderne kunst. 

Bij het station in Antwerpen ligt ook nog ZOO Antwerpen, een dierentuin. Wij hadden eerst het idee om hierheen te gaan, maar hebben dit uiteindelijk toch niet gedaan. Ik ben echt al vanaf mijn 13e niet meer in een dierentuin geweest, en het lijkt me daarom erg leuk om toch weer een keer te gaan. Ik was vroeger, en nu nog steeds wel, een grote dieren fan. Ik vind ze leuk en fascinerend, en daarom zou best nog een keer een dierentuin willen bezoeken.


Antwerpen heeft ook leuke pleintjes en terrasjes, wat ideaal is als het lekker weer is. Hierboven waren we een heerlijke limonade aan het drinken bij Kaffeenini waar we even geluncht hebben. Zeker een aanrader!

Deze zomer ga ik weer naar Antwerpen, dit keer met mijn moeder. Ik kijk er echt naar uit om weer lekker te winkelen en op een terrasje in de zon te zitten!

Zijn jullie weleens in Antwerpen geweest?

2 comments

  1. Super leuk artikel. Ik heb enkele jaren in Antwerpen gestudeerd en heb er mijn hart helemaal verloren. Vind het een hele leuke en mooie stad. De zoo zou ik je wel niet meteen aanraden. Die vind ik best klein (en stiekem ook niet zo heel mooi). Maar dat is natuurlijk mijn mening ;)

    ReplyDelete
  2. Leuk artikel! Ondanks ik er nog nooit aan had gedacht, zou ik toch ook wel eens een keertje naar Antwerpen willen. Lijkt mij een leuke stad!

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD