Social Media

Een tripje naar Amsterdam


Vorige week vrijdag besloten mijn moeder en ik weer eens een dagje naar Amsterdam te gaan. De laatste keer was alweer in februari, en aangezien er altijd zoveel te doen is in deze stad gingen we erheen. In dit artikel neem ik jullie mee en laat ik zien hoe onze dag was!

In februari wilden we graag naar de Amy Winehouse tentoonstelling in het Joods Historisch Museum, maar helaas waren we twee dagen te vroeg... Gelukkig was de tentoonstelling nu wel geopend, dus konden we dit niet mislopen.

Voordat we naar de tentoonstelling van Amy gingen, zijn we naar het Beursgebouw geweest. Hier is namelijk een tentoonstelling van Banksy, een Britse graffiti kunstenaar. Ik had al weleens van hem gehoord en wat werk van hem gezien, en mijn moeder was er ook erg benieuwd naar. 
    

  
Banksy maakt hele interessante, grappige, provocerende kunst. Een van de meest provocerende kunstwerken van de tentoonstelling (vind ik) zie je hierboven. Jezus, een heilig man, met tassen vol kerstcadeautjes in zijn hand. Ik vind dit soort kunst heel interessant, en daarom vond ik de tentoonstelling ook erg leuk om te zien.Een van mij favorieten is het meisje met de rode hartjesballon. Ik vind dit zo'n schattig plaatje.


Na Banksy's tentoonstelling zijn we even gaan lunchen bij Bagels & Beans. Mijn moeder was hier nog nooit geweest, dus het leek me wel leuk om daar iets te gaan eten. De bagels vind ik daar echt heerlijk.


En dan de tentoonstelling waar we zo lang op gewacht hadden: Amy Winehouse. Al jaren luister ik haar muziek, en ben het sinds een jaar of twee weer meer aan het luisteren. De tentoonstelling was klein, maar het was wel leuk om even een kijkje te nemen in haar leven. Amy's muziek vind ik echt prachtig en inspirerend, en vooral haar stem is echt fantastisch. Heel jammer dat ze niet meer leeft, ik had graag nieuwe muziek van haar willen horen.


Hierboven zie je wat kleding die Amy vaak droeg. Vooral dit vond ik erg leuk om te zien. De tentoonstelling had van mij wat groter mogen zijn, er waren niet zo heel veel spullen om te bezichtigen. 


Natuurlijk zijn we ook nog even gaan winkelen, onder andere in & Other Stories. Deze winkel vind ik er van binnen zo mooi uitzien! Ik had er hele leuke schoenen in de sale gezien, maar ze zaten niet zo fijn en daarom heb ik ze maar niet gekocht. Wel een beetje jammer.

Aan het einde van de dag hebben we nog even op een terrasje gezeten op het Rembrandtplein, en daarna hebben we wat gegeten bij Shabu Shabu. De sushi was erg lekker, maar het restaurant vond ik niet zo gezellig. Ik ben weleens vaker in een sushi restaurant geweest en overal het algemeen zijn ze ook niet zo gezellig, maar Shabu Shabu vond ik wel erg ongezellig. Wel jammer, het eten was wel erg goed.

Ik vond het erg leuk om Amsterdam weer een keertje te bezoeken. Ondanks de drukte vind ik het echt een leuke en gezellige stad. Er is zo veel te doen en te zien, dat heb je in geen enkele andere stad :).

3 comments

  1. Klinkt helemaal gezellig! Bagels en Beans yumm :P Over de sushi.. Ik ga zelf altijd naar de Moshi Moshi en die vind ik persoonlijk vele malen beter als de Shabu Shabu ;)

    ReplyDelete
  2. Leuk dagje. Amsterdam is altijd zo fijn om naartoe te gaan vind ik. Zo'n gezellige stad :) En yum... Bagels & Beans. Ziet er lekker uit!!

    ReplyDelete
  3. Wat klinkt dit allemaal leuk en wat heb je heerlijk gegeten!

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD