Social Media

Eilanden die ik graag wil bezoeken


Er zijn al redelijk wat plekken die ik gezien heb in de wereld, maar er zijn ook nog zoveel plekken waar ik nog graag naartoe zou willen gaan. De meeste plekken die ik heb bezocht zijn in Europa, met uitzondering van Indonesië en Turkije (is dit nu wel of geen Europa?). In dit artikel heb ik een aantal eilanden op een rijtje gezet die me heel erg aantrekken en waar ik graag een keer naartoe zou willen!

Santorini
Een Grieks eiland waar je misschien weleens van gehoord hebt als je verschillende blogs volgt. Santorini zie je steeds vaker voorbij komen bij bloggers, en de prachtige foto's van de wit met blauwe huisjes maken het moeilijk te weerstaan. Dit lijkt me echt zo'n mooi eiland, en ik zou hier heel graag een keer naartoe willen. Deze zomer ga ik wel naar een Grieks eiland, namelijk Zakynthos, maar Santorini staat nog steeds op mijn to-do list.


Bali
In 2009 ben ik met familie naar Indonesië geweest, waaronder Bali. Hoewel je misschien zou denken dat Bali een beetje gehypet is, is het écht 100% de moeite waard om er naartoe te gaan. Wij verbleven in het hotel hierboven (Bali Spirit in Ubud), en het was werkelijk prachtig. Onze reis was vooral speciaal omdat mijn oma Indisch was, wat het voor mij extra leuk maakte om dit paradijsje te bezoeken. Een vriendin van mij is op dit moment in Indonesië, en ik ben heel jaloers! Ik mis het, en zou heel graag weer terug willen. Lombok is trouwens ook een prachtig eiland, ook zeker een bezoekje waard.

Nieuw-Zeeland
Hoewel ik niet heel veel af weet van Nieuw-Zeeland, lijkt me het wel een heel bijzonder (ei)land om een keer te bezoeken. Wel heb ik vaker gehoord dat mensen er vooral heengaan voor de natuur, en niet voor de cultuur. Meestal hou ik van een combinatie, maar omdat de natuur in Nieuw-Zeeland er op foto's er zo schitterend uitzien, ben ik er wel heel benieuwd naar geworden.


Sumatra
Weer een Indisch eiland, namelijk Sumatra. Wederom is Sumatra vooral bekend om de natuur, maar aangezien ik al een rondreis van vijf weken in Indonesië heb gedaan ben ik al een keer ondergedompeld in de cultuur geweest. Het lijkt me ontzettend leuk om de natuur van Sumatra te ontdekken en olifanten, orang-oetans en misschien wel Sumatraanse tijgers te zien. Die tijgers wel liever van een afstandje ;).

Sardinië
Als laatst Sardinië, een Italiaans eiland dat ik graag nog zou willen bezoeken. Italië is mijn favoriete vakantieland in Europa, en ik zou hier dan ook het liefst elk jaar naartoe gaan. Ik heb weleens gehoord dat het strand in Sardinië echt prachtig is, en qua eten en cultuur zit je in Italië natuurlijk altijd goed!

Natuurlijk zijn er nog meer plekken die ik graag zou willen bezoeken, maar een lijstje van vijf is op dit moment wel genoeg. Ook ben ik wel benieuwd naar eilanden als de Malediven en Bora Bora, maar dit vind ik toch een beetje eng aangezien deze kleine eilanden in het midden van de oceaan liggen, ver weg van het vasteland. Op een of andere manier vind ik dit altijd een beetje creepy, jullie niet?

Waar zouden jullie nog graag naartoe willen?


Bron foto's: Pinterest.

10 comments

 1. Nieuw Zeeland wil ik ook nog heel graag bezoeken! <3 Sardinië ben ik op jonge leeftijd een keer geweest, was inderdaad erg mooi!

  ReplyDelete
 2. Wat een mooi lijstje! Bali lijkt me ook prachtig!

  ReplyDelete
 3. Jaaa santorini, wil ik ook zo graag heen. En sardinie lijkt mij ook prachtig.
  Ik ga volgende week naar Corfu. <3
  Liefs, Evelien

  ReplyDelete
 4. Ik deel jouw meningen hoor, wat een prachtige eilanden. Hier zou ik ook heerlijk tot rust kunnen komen.

  ReplyDelete
 5. Ik ga met je mee! Lijkt me allemaal zo prachtig, heerlijk :D

  ReplyDelete
 6. Tof zeg! Ik zou ook nog super graag een keer naar Nieuw-Zeeland willen!

  ReplyDelete
 7. Bali... daar wil ik ook heen <3 xx

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD