Social Media

Hoelahoepen: mijn nieuwe sport?


Hoelahoepen: op een of andere manier zie ik het steeds iets vaker voorbijkomen op internet, misschien door Jennie van jenniefromtheblog. Samen met Robin is zij namelijk een webshop gestart waar je hoelahoeps kunt kopen. Een vriendin van mij had al een hoelahoep, en het leek mij ook wel leuk. Zij had er echter een van de IKEA, maar omdat deze van hout is doet hij nogal pijn. Ik besloot er een van Hoop It Yourself te kopen om te kijken wat ik ervan vind!

Als je mij kent, weet je vast wel dat ik geen sportfanaat ben. Ik heb vroeger 7 jaar aan ballet gedaan, daarna een jaartje gestijldanst en ook nog in de sportschool een paar maanden gesport. Op dit moment loop ik weleens hard, maar om eerlijk te zijn vind ik daar niet zoveel aan. Het is niet dat ik sport haat, maar veel sporten vind ik gewoon niet leuk. Wat ik wel leuk vind is windsurfen en klimmen (op zo'n klimwand), maar dit is lastig om dagelijks of wekelijks te doen.
  

Toen ik vaker hoelahoeps zag, leek me het toch wel leuk. Een vriendin vertelde me dat zij altijd op muziek hoelahoept, wat het een stuk leuker maakt. Aangezien ik op het moment last heb van bepaalde spieren in mijn been wat het hardlopen moeilijker maakt, besloot ik een hoelahoep te kopen.


Ik kocht een hoelahoep bij de webshop Hoop It Yourself. Hier hebben ze hoelahoeps in heel veel verschillende kleurtjes, echt leuk. Ik koos toch voor een zwart-witte, zodat 'ie nog neutraal in mijn kamer staat. De prijzen van de hoelahoeps liggen tussen de €32,- en €40,-, wat ik persoonlijk wel echt prijzig vind voor een 'hoepel'. Toch zijn deze hoelahoeps anders dan die in de speelgoedwinkel, die namelijk een stuk kleiner zijn. Deze hoelahoep heeft een doorsnee van 100 cm en weegt ongeveer 600 gram. 

Op internet heb ik gelezen dat hoelahoepen goed is voor verschillende dingen, namelijk voor je spijsvertering, calorie├źn verbranden (blijkbaar verbrand je 400 calorie├źn per uur!), buikspieren trainen, etcetera. Ik moet zeggen dat ik er nu nog niet veel van merk, maar ik krijg wel degelijk spierpijn in mijn buik als ik een half uur tot een uur gehoelahoept heb.


Op dit moment ben ik heel tevreden met de hoelahoep. Hij doet totaal geen pijn en je krijgt er geen blauwe plekken van. Ik vind het leuk om te doen, en zo ben ik toch nog bezig met bewegen en sporten. Op muziek is het het leukst, maar lekker in het zonnetje is ook fijn. Ik merk nog geen verschil, maar ik ben nu ook pas anderhalve week bezig met af en toe hoelahoepen. Wel probeer ik het een paar keer per week te doen, en dan meestal een half uurtje per keer. Ik ga deze zomer nog lekker door hoelahoepen.

Wat vinden jullie van hoelahoepen? En doen jullie het weleens?

4 comments

  1. Ik vind hoelahoepen tof! Het is alweer eventjes geleden dat ik het gedaan heb hoor maar eerder deed ik het vaak. Is ook nog eens erg effectief ;)

    ReplyDelete
  2. Ik zou ook graag nog eens een hoelahoep hebben!

    ReplyDelete
  3. Dit heb ik al heel erg lang niet gedaan, sinds 1,5 jaar is het weer helemaal hip en de hoepels zien er ook heel erg leuk uit!

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD