Social Media

Interieur inspiratie: prachtige Turkse kleden


Vroeger ben ik regelmatig naar Turkije geweest, en heb hier verschillende plaatsen bezocht zoals Side, Alanya en Antalya. De cultuur hier spreekt me dan ook erg aan: ik kan mezelf wel vinden in de muziek, en de marktjes met prachtige spulletjes voor in huis vind ik helemaal geweldig. Zelf heb ik op mijn kamer twee verschillende Turkse lampjes waar ik nog steeds dol op ben.

Maar het viel me ook altijd op dat ze in Turkije prachtige kussens, dekens en kleden verkopen. Kleurrijke prints, prachtige motieven en kwalitatief goed geweven tapijten. Persoonlijk vind ik een kleed of tapijt dan ook eigenlijk een must voor in je slaapkamer of woonkamer. Het maakt een kamer een stuk sfeervoller, kleurrijker en gezelliger. 

Helaas is vast niet iedereen in de gelegenheid om naar Turkije te reizen, maar op de website Sukhi worden ook prachtige Turkse kleden verkocht. Sukhi werkt rechtstreeks samen met de makers van patchwork kleden uit Turkije. Deze kleden zijn handgemaakt van allerlei verschillende stukken vintage kleden. 

"Je koopt je patchwork vloerkleed rechtstreeks bij de makers. Dan weet je zeker dat jouw aankoop een positieve bijdrage levert aan de kledenmakers en het behoud van een eeuwenoud ambacht" - Sukhi.


Daarnaast biedt Sukhi vier verschillende soorten patchwork kleden uit Turkije aan, namelijk overdyed, kelim, caput en hennep. Deze verschillen hebben te maken met de verf en de materialen die gebruikt worden voor de soorten kleden. 

Sukhi biedt niet alleen mooie kleden uit Turkije aan, maar ook verschillende uit Nepal, India en Marokko. Mochten deze Turkse kleden niet helemaal jouw ding zijn, dan kunnen andere kleden wellicht wel bij je in de smaak vallen. Zo verkopen ze namelijk ook bolletjeskleden uit Nepal en vilten blaadjes kleden uit India. 

De kleden zijn te koop in verschillende maten, en zijn dus geschikt voor verschillende plekjes in je huis. Ook kun je zelf een maat invullen van het kleed dat je graag zou willen hebben, zodat je altijd de perfecte maat hebt!


Persoonlijk vind ik de vintage-uitziende kleden het mooist met nét iets 'doffere' kleuren. Ik vind kleden in de woonkamer echt een mooie toevoeging aan je inrichting, en ik ben zelf zeker van plan om een mooi tapijt/kleed aan te schaffen als ik daadwerkelijk een leuk appartementje heb! Op dit moment woon ik op kamers en is mijn budget beperkt, dus nu heb ik een kleed van IKEA in mijn kamer liggen. Maar op termijn ga ik zeker een unieker kleed aanschaffen, wellicht wel een prachtig Turks kleed!

Dit artikel is in samenwerking met Sukhi.

3 comments

 1. Oh wauw heel erg mooi! Vind dat soort kleden een leuke sfeer hebben, ziet er prachtig uit.
  Liefs, Evelien

  ReplyDelete
 2. Dat ziet er inderdaad hartstikke mooi uit, die Turkse kleden! Ik vind vooral die eerste lekker vrolijk :)

  ReplyDelete
 3. Super mooi geschreven! Dankjewel :) gr, Nikki
  www.Sukhi.nl

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD