Social Media

Mijn favoriete ontbijtjes


Men zegt dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag. Vroeger hield ik echt niet van ontbijten, en deed dit dan ook vaak niet. Ik kreeg boterhammen niet weg, en had simpelweg geen honger. Een paar jaar later at ik elke ochtend melk met cornflakes, omdat ik dit in de ochtend wél weg kreeg. Tegenwoordig ontbijt ik iedere ochtend, en hoewel ik op zich wel varieer zijn een paar ontbijtjes favoriet. Die heb ik vandaag even voor jullie op een rijtje gezet!


Magere yoghurt met muesli en vers fruit
Als ik niet zoveel tijd heb om te ontbijten, eet ik altijd een bakje magere yoghurt. Meestal doe ik hier alleen muesli doorheen: een mix van havermout, lijnzaad, noten en rozijnen. Dit is een simpel en lekker ontbijt waar ik prima de eerste uurtjes op kan leven. Mocht ik wat fruit thuis hebben, dan doe ik dit er nog graag bij, en dan het liefst blauwe bessen of aardbeien. Soms eet ik een losse banaan ernaast.


Banana pancakes
Mijn favoriet op dit moment: bananenpannenkoekjes! Op internet heb ik dit regelmatig voorbij zien komen, en toen ik ze voor het eerst maakte vond ik het helemaal niets. Later heb ik het nog een keer geprobeerd, en vond ze ineens wel erg lekker! Zodra ik tijd heb maak ik dit 's ochtends. Het enige wat je nodig hebt is een ei, een banaan en een beetje kaneel. De banaan prak je, het ei mix je erbij en dan voeg je nog een beetje kaneel toe voor de smaak! Super easy en lekker!

Blueberry smoothie
Ook vind ik het ontzettend lekker om smoothies te drinken in de ochtend. Dit vult goed, en het is ook nog eens gezond (als je er niet té veel fruit ingooit, en geen andere sapjes doorheen doet). Ik maak een smoothie vaak met blauwe bessen, frambozen, magere yoghurt, wat havermout en een scheut water. Even mixen, en klaar! Heerlijk vind ik dit, vooral in de zomer is dit echt een aanrader.
  

Beschuit met aardbeien
Ik woon op kamers, en hier koop ik nooit beschuit. Maar als ik bij mijn ouders ben, vind ik het wel lekker om beschuit met aardbeien te eten als ontbijt. Dit vult niet zo erg, maar ik pak dan meestal een paar uur later weer een stuk fruit of een boterham om mijn buik te vullen.

Zo, dit waren mijn favoriete ontbijtjes! Hopelijk vonden jullie het leuk om te zien en hebben jullie er iets aan gehad.

Wat eten jullie als ontbijt?

2 comments

  1. Hmmm heerlijke ontbijtjes! Ik probeer ook vaak van mijn ontbijt een feestje te maken, yoghurt met fruit, een lekkere smoothie of een havermoutje. <3
    Liefs, Evelien

    ReplyDelete
  2. Hmmm die smoothie moet ik ook eens gaan maken! En dan met havermout, dat heb ik eigenlijk nog nooit gedaan. Volgens mij vult de smoothie dan best wel :)

    ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD