Social Media

Essence Lights of Orient Collectie


Hoewel ik deze producten van Essence al een paar weken geleden heb gekocht, wil ik ze toch nog heel graag aan jullie laten zien. De laatste tijd heb ik jammer genoeg niet zoveel tijd gehad om ze te reviewen, maar nu is het zover: de prachtige producten uit de Lights of Orient collectie van Essence!

Lights of Orient Bronzer €3,39


Laten we beginnen met de bronzer uit deze collectie: een subtiele bruine kleur met in het midden een rondje highlighter. Deze bronzer lijkt vooral geschikt voor een lichte huid. Het patroon in de bronzer vind ik prachtig, en dit past ook goed bij de collectie. 


Dan natuurlijk de swatches: de kleur van de bronzer vind ik mooi, bruin en niet oranje. De highlighter vind ik erg tegenvallen, de glans is erg minimaal.


Hier heb ik de bronzer redelijk heftig aangebracht zodat het goed te zien is op de foto. De kleur vind ik mooi, maar je hebt veel product nodig om een opvallende bronzer op je gezicht te krijgen. Hou je van een hele subtiele bronzer? Dan is dit wel iets voor jou!

Lights of Orient Lipstick €2,59

  
Naast de bronzer kocht ik ook een lipstick uit de Lights of Orient collectie. Ik koos voor 02 Princess Jasmine's Choice. Dit vond ik een hele mooie paarse kleur, en ik werd nog benieuwder naar de lipstick toen ik zag dat 'ie mat is! Mat is echt mijn favoriete finish.

Yes, ik hou van deze kleur! Ik vind de tint echt prachtig, en de lipstick brengt redelijk makkelijk aan. Ook voelt hij wel fijn aan op de lippen. Om de lipstick wat donkerder te krijgen moet je 'm wel een aantal keer aanbrengen, dus daaraan merk je wel dat de lipstick wat goedkoper is. De kleur blijft best goed zitten naar mijn mening, en hij vervaagt ook mooi.

Lights of Orient Eyeshadow Palette €4,59
      

Als laatst koos ik voor het oogschaduw palette van Essence. Ook deze kleuren leken me echt prachtig, en daarom kon ik 'm ook niet laten liggen. De verpakking van het palette vind ik erg leuk: wel een beetje cheap, maar het past wél bij het thema. 
  Het palette bevat zes oogschaduw in verschillende tinten: een paar lichte en een paar donkere. De eerste vijf oogscahduws zijn glanzend, de laatste en donkerste is mat. Ook zit er in het palette een oogschaduwkwastje met aan de ene kant een sponsje en aan de andere kant een kwastje met haren. Ik snap dat het palette een kwastje bevat, maar gebruiken ga ik het toch niet omdat ik zo'n kwastje echt niet fijn vind. Vooral zo'n sponsje, ik snap niet waarom zoiets gebruikt wordt. 


En dan de swatches: wauw! Ik ben echt verbaasd over de swatches. Ik vind de kleuren heel mooi, hoewel de tweede oogschaduw een redelijk aparte kleur is naast de andere oogschaduws. De glans vind ik erg mooi, en ook vind ik het leuk dat er een matte oogschaduw inzit. De highlighter is wel iets te wit naar mijn mening.


Wel merk ik bij het aanbrengen van de oogschaduw dat het best poederig is en dat zorgt dan ook voor fallout. De kleuren vind ik wel mooi, en komen ook redelijk goed uit op het ooglid. En dan nog even een foto van de uiteindelijke make-up look met alle producten! Over het algemeen ben ik echt tevreden over de producten, vooral de kleur van de lipstick vind ik heel tof. 


Stuk voor stuk vind ik het mooie en vooral betaalbare producten. Nu merk ik wel verschil met wat duurdere producten, maar voor deze prijs zijn ze het zeker waard. Wel vind ik de bronzer wat te subtiel, ik hou wel van een iets opvallendere bronzer. Maar als je een beperkt budget hebt, zou ik zeker een kijkje nemen bij Essence!

4 comments

 1. Mooie make-up look heb je gemaakt! Ik hou wel van een subtiele bronzer op mijn bleke huidje. Ook de lipstick vind ik mooi. En fijn dat de oogschaduw palette zo'n goede pigmentatie heeft!

  ReplyDelete
 2. Wauw, super mooie look! Spijt dat ik de producten niet in mijn stash heb van deze LE.

  ReplyDelete
 3. Oooh, wat ben ik toch blij met deze collectiee!

  ReplyDelete
 4. De lipstick lijkt me echt prachtig, wat een mooie kleur! Het oogschaduw palette lijkt me ook wel wat.

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD