Social Media

Een half jaar naar het buitenland?


Zoals jullie misschien weten, volg ik de studie University College in Maastricht. Deze maand ben ik net begonnen aan mijn tweede jaar, en tot nu toe heb ik het heel erg naar mijn zin. Maar er is iets waar ik al een tijdje over nadenk, en wat nu toch steeds dichterbij aan het komen is. Met deze studie heb je namelijk de mogelijkheid om een half jaar in het buitenland te studeren. Ik ga waarschijnlijk dus een half jaar weg, maar waar naartoe?

Een half jaar naar het buitenland klinkt eng, maar veel vriendinnen van mij zijn al een half jaar weggeweest of zitten nu zelfs aan de andere kant van de wereld. Ik vind het spannend, maar ik denk dat ik het moet doen omdat dit een grote kans is die ik niet wil mislopen. Hoewel het misschien dus eng is, hoor ik wel alleen maar goede en leuke verhalen waardoor ik het idee krijg dat ik ook de tijd van mijn leven ga hebben in het buitenland.

Maar de moeilijkste vraag is: waar wil ik naartoe? Er zijn heel wat plekken waar ik naartoe kan: de Verenigde Staten, Chili, Botswana, Zuid-Afrika, China, Japan, Noorwegen, Finland, Engeland, Spanje, Italië, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, en zo gaat het lijstje nog even door. Ik weet nog niet of ik in Europa wil blijven, of dat ik toch verder wil reizen. Eerst zat ik te denken aan Zweden, maar helaas is deze mogelijkheid er niet. Een paar vriendinnen van mij zitten nu in Australië, en hun enthousiaste verhalen maken mij wel erg benieuwd. Het enige 'ding' is dat Australië écht heel ver weg is, en dat ik niet even op en neer naar huis kan vliegen, mocht ik die behoefte hebben.

Ik vind het lastig om te kiezen, en natuurlijk moet ik niet alleen naar de plek kijken, maar ook naar de vakken die ze op de universiteit aanbieden. Ik kies op University College nu voornamelijk humanities vakken, en dit ben ik ook van plan in het buitenland te doen. Op dit moment ga ik me focussen op gender studies, wat ik super leuk en interessant vind. Hopelijk kan ik leuke vakken vinden op de plek waar ik graag naartoe wil. Voor 7 november moet ik al een keus hebben gemaakt, dus de tijd gaat dringen...

Kennen jullie nog leuke plekken in het buitenland, of hebben jullie aanraders uit de bovengenoemde landen, dan hoor ik dat heel graag! Ik ben heel benieuwd of jullie al ervaringen hebben met studeren in het buitenland!

7 comments

 1. Super leuk! Ik wil zelf volgend school jaar een halfjaar naar New York, lijkt me geweldig :)

  ReplyDelete
 2. Je hebt in ieder geval veel opties! Ik zou er als ik jou was gewoon voor gaan, wordt een mooie beleving :D alleen kan kiezen lastig zijn. Succes!

  ReplyDelete
 3. Wat ontzettend spannend! Zeker doen! Zweden is inderdaad een prachtig land; jammer dat dat geen optie is. Ik heb al erg veel goede dingen gehoord over Nieuw-Zeeland en Australië, maar mocht ik een half jaar naar het buitenland kunnen, dan zou ik volgens mij voor Amerika kiezen.

  ReplyDelete
 4. Zelf ben ik 7 maanden in Amerika geweest voor min stage. Ik deed Animatie / receptie in Orlando, Florida. Tot op de dag van vandaag raad ik het IEDEREEN aan om de kans aan te grijpen wanneer ze die krijgen. Zo ook bij jou. Dit gebeurd niet vaak dat je deze kans krijgt. Achteraf was dit echt de mooiste tijd van mijn 25 jarige bestaan hihi

  ReplyDelete
 5. Ik snap dat je dat heel spannend vind maar denk dat het een goede keuze is om het te doen. Je zal er veel leren en en heel anders terugkomen. Ik zou zelf die kans met beide handen aangrijpen.

  ReplyDelete
 6. Oh gaaf idee zeg! Heel erg leuk.
  Het is heel erg spannend, maar ik zou het doen. Vooral als je zo'n prachtige kans krijgt!
  Liefs,
  Evelien

  ReplyDelete
 7. Super tof dat je de kans hebt om een halfjaar naar het buitenland te gaan! Lijkt mij inderdaad ook erg lastig om een land te kiezen. Ik denk dat ik voor Amerika zou gaan hihi.

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD