Social Media

Review | Bridget Jones's Baby


Sinds ik de eerste film van Bridget Jones heb gezien, ben ik verkocht. De leuke Britse humor, geweldig acteerwerk: het is simpelweg een van de beste romantische komedies naar mijn mening. Ik vond het dan ook jammer dat er na de tweede film Bridget Jones: The Edge of Reason in 2004 geen nieuwe film meer uitkwam. Maar tot mijn verbazing zag ik begin dit jaar dat er tóch nog een nieuwe Bridget Jones film zou uitkomen. Samen met mijn moeder ben ik afgelopen zondag naar de nieuwste film geweest, Bridget Jones's Baby, en deel ik vandaag mijn mening hierover!


Voor degenen die het nog niet kennen (shame on you, haha), de Bridget Jones films gaan over Bridget (gespeeld door Renée Zellweger), een klungelige vrouw van middelbare leeftijd die in Londen woont en werkt. Ze lijkt forever single te zijn, ze rookt, drinkt en kan geen man aan haar zijde houden. De eerste twee films gaan over haar relaties met Mark Darcy (gespeeld door Colin Firth) en Daniel Cleaver (gespeeld door Hugh Grant). Mark is een 'saaie' maar lieve advocaat, en Daniel een sexy player die Bridget heel speciaal kan laten voelen.

Helaas komt Daniel niet meer voor in Bridget Jones's Baby, wat ik echt ontzettend jammer vind. Zijn personage vond ik erg leuk, en daarnaast is Hugh Grant een van mijn favoriete acteurs. Volgens mij heb ik gelezen dat Hugh Grant niet meer in de film wilde spelen, erg jammer. Wel wordt zijn naam nog in de film genoemd, dat vind ik dan wél weer leuk. Het zou raar zijn als ze hem niet op een of andere manier terug hadden laten komen.

Als je de vorige films hebt gezien, dan kan ik je garanderen dat je deze film ook leuk vind. Het is weer dezelfde soort film met dezelfde soort humor en alle andere acteurs komen weer terug. Renée Zellweger vind ik echt een geweldige actrice, de gezichten die zij trekt zijn echt hilarisch. Haar personage is ontzettend leuk: ze is klunzig, een tikkeltje bijdehand, een beetje dom en af en toe naïef. Maar ook heel lief en sterk, ze komt op voor haar eigen rechten en probeer haar waardigheid nog enigszins in tact te houden.

Daarnaast vind ik het leuk dat er een nieuwe man is op komen duiken, namelijk Jack (gespeeld door Patrick Dempsey). Dit maakt het nog komischer, en Bridget Jones zou geen Bridget Jones zijn als er geen dilemma's waren over welke man ze nou moet kiezen. Dit zorgt natuurlijk weer voor hilarische taferelen. Zowel Patrick Dempsey als Colin Firth vind ik erg leuk in de film. Jack is een handige, smooth guy, terwijl Mark wat ongemakkelijker en moeilijker in de omgang is, maar beide zijn leuk om naar te kijken.

Ik kan je eigenlijk alleen maar aanraden om de film te gaan kijken als je van romantische komedies houdt. Als je de vorige Bridget Jones films hebt gezien, dan stelt deze film je zeker niet teleur. Wel moet ik bekennen dat ik Bridget er nogal oud uitziet in de film (ze is 47 maar speelt 43), en wordt dus zwanger wat misschien een beetje onrealistisch lijkt. Maar dit is natuurlijk maar een klein detail, en in principe zou het gewoon kunnen. Ook het einde was leuk, hoewel ik had gedacht dat het iets anders uit zou pakken. Én op het eind is er nog een klein detail wat zou kunnen betekenen dat het nog niet afgelopen is... (Hoewel ik denk dat dit wel de laatste film is.)

Bron foto: Mirror

5 comments

 1. Ik moet eigenlijk eerlijk bekennen dat ik nog geen een film van haar heb gezien maar dat wordt hoog tijd! Ik ben ook zo benieuwd naar deze film want voor zoveel positieve verhalen. <3
  Liefs,
  Evelien

  ReplyDelete
  Replies
  1. Het zijn zulke leuke films, ik zou ze sowieso kijken :)

   Delete
 2. Hmmmm ik wil heeel graag naar deze film omdat ze zo leuk is. Althans, ik vind haar geniaal haha maar begin nu toch iets te twijfelen.

  Liefs,
  Kim | www.kimbuining.com

  ReplyDelete
 3. Ik heb 'm ook gezien, en het allerlaatste shot van de film zet je inderdaad aan het denken haha. Ik hoop dat er nog een film komt! x

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD