Social Media

Een half jaar naar het buitenland? #2


7 november komt steeds dichterbij... De dag waarop ik een keuze moet hebben gemaakt waar ik naartoe wil om een half jaar te studeren in het buitenland. Iets langer dan twee weken heb ik nog om te beslissen wat het gaat worden. En om eerlijk te zijn heb ik nog steeds geen idee...

Ik vind het lastig om te kiezen waar ik een half jaar wil gaan studeren, omdat ik een plek zal kiezen waar ik nog nooit ben geweest. Het enige wat ik kan doen is me inlezen, plaatsen opzoeken en met studenten praten die er al wel geweest zijn. En dan hopen dat ik op een plek terecht kom waar ik me 'thuis' kan gaan voelen, waar ik me prettig bij voel en waar ik leuke dingen kan beleven.

Natuurlijk moet ik niet alleen naar de plek kijken, maar ook of de universiteit daar vakken aanbiedt die ik graag zou willen volgen. Ik focus me nu voornamelijk op gender studies en cultural studies, met misschien nog een beetje kunst. Om eerlijk te zien neig ik op dit moment een beetje naar Hong Kong. Een vriendin van mij zit daar, heeft het heel erg naar haar zin, en er zijn redelijk wat gender courses die ze daar aanbieden. Daarnaast lijkt me het ontzettend leuk en bijzonder om te reizen in Azië en daar verschillende landen te verkennen.

Eerst stond Scandinavië (Helsinki) op mijn lijstje, maar die is eigenlijk nu wel afgevallen. Hoewel het me geweldig lijkt om daar naartoe te gaan, moet ik nu misschien voor iets gaan waar ik in de toekomst minder snel zal komen. En dat is een ver land. Daarnaast stond (of staat?) Australië op mijn lijstje, maar ik weet dat dit land erg duur is. Het lijkt me wel echt een waanzinnig mooi land waar je ontzettend veel leuke dingen kan doen, maar omdat het zó duur is weet ik niet of ik het wel waard vind.

En dan de VS... Dit is misschien niet mijn eerste keus, maar ik heb gehoord dat de universiteiten in Californië (Santa Cruz en Berkeley) heel veel gender courses aanbieden. Nu lijkt me het heel erg leuk om naar Californië te gaan, maar Azië lijkt me ook zo'n mooie en leuke ervaring. Beide plekken zijn totaal verschillend en helemaal niet vergelijkbaar, en ik moét ze toch op een of andere manier vergelijken en een keuze maken. Dat maakt het lastig.

Ik ben er nog steeds niet over uit, maar gelukkig heb ik veel vriendinnen in het buitenland zitten (in o.a. Brisbane, Sydney, Hong Kong en Helsinki waar ik ook heen zou kunnen) die ik om advies kan vragen als het nodig is. Zij kunnen me iets vertellen over de steden waar ze nu zitten, en dat helpt echt enorm. Zo krijg ik een beetje een beeld van hoe het daar is, en kan ik dit meenemen in mijn keuze.

Als jullie tips hebben, zijn ze van harte welkom!

4 comments

 1. Wat een lastige keuze, ik zou het ook niet weten als ik zou moeten kiezen.. Azië lijkt me heel gaaf om te studeren! Succes met je keuze, zolang jij achter je keuze staat komt het vast goed!

  ReplyDelete
 2. Oh jeetje wat spannend en zeker een lastige keuze.. jeetje een echt dilemma.
  Mij lijkt australie echt super tof, een bucketlist dingetje.
  Succes meis met kiezen, komt vast goed! <3
  Liefs,
  Evelien

  ReplyDelete
 3. Wat super gaaf dat je dit gaat doen! Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik weet zeker dat je de juiste keuze gaat maken. Alles lijkt mij wel gaaf namelijk haha!

  ReplyDelete
 4. Oeeeeh, wat een mooie plekken! Ik snap dat het lastig is om te kiezen waar je dan heen wilt. Hong Kong lijkt mij wel een heel mooie uitdaging! Dat kiezen komt vast wel goed :) x

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD