Social Media

Mijn favoriete basic kledingitems


De herfst is alweer volop bezig, en een nieuw seizoen betekent voor mij altijd winkelen en op zoek naar nieuwe kleding. Ik ben dol op de herfst en winter: ik vind het heerlijk om warmere kleding en laagjes te dragen. Het liefst draag ik truien en vesten omdat ik echt een koukleum ben. Helaas kost nieuwe kleding ook best veel geld, maar je hebt vast net zoals ik nog een aantal leuke items in de kast hangen die je elk seizoen wel kan dragen. Mijn favoriete basic items ga ik vandaag met jullie bespreken!

Basic t-shirt
Een basic t-shirt komt natuurlijk altijd van pas. Zelf hou ik erg van t-shirts in ook hele basic kleuren: namelijk zwart, wit of grijs. Een t-shirt combineer ik vaak met een zwarte broek en een vest of blazer. Ik hou ervan om neutrale kleuren te dragen, maar hierbij kun je wel weer wat opvallendere accessoires dragen om je outfit op te vrolijken. Een gekleurde jas of sjaal, of misschien zelfs een kleurrijk hoesje voor je telefoon zoals het Sony Xperia X Compact hoesje.

Streepjes
Coco Chanel heeft de streepjes in beeld gebracht en in de modewereld is dit nog steeds te zien. Streepjes zijn eigenlijk geschikt voor elk seizoen als je het mij vraagt. Persoonlijk hou ik het meest van zwart-wit gestreepte items, maar je hebt dit natuurlijk ook in andere kleuren. Aangezien ik van zwarte kleding hou, draag ik het liefst een all black outfit met daarbij bijvoorbeeld een zwart-wit gestreepte trui. Ook zie je tegenwoordig steeds meer pyjama pants met strepen, wat ik ook heel tof vind.

Leren jasje
Het leren jasje is ook een basic item, en mijn absolute favoriet. Ik draag vanaf mijn veertiende al een zwart leren jasje, en nog steeds draag ik 'm met heel veel plezier (ik heb er inmiddels een stuk of drie versleten). Toen ik wat jonger was droeg ik nep leren jasjes, maar anderhalf jaar geleden besloot ik een echt leren jasje te kopen aangezien ik er toch al jaren een droeg. Een leren jasje is geschikt voor elke dag, of je nu naar een feestje gaat of gewoon gaat studeren. Bij het studeren kan een mooie laptophoes zoals deze leren 15 ich MacBook Pro Retina hoes niet ontbreken.

Enkellaarsjes
Persoonlijk ben ik ook heel erg fan van enkellaarsjes. Hoewel ik nu ook een aantal paren sneakers heb, vind ik dit toch iets minder bij mij passen en vind ik enkellaarsjes leuker. Met name zwarte enkelllaarsjes vind ik erg mooi, of het nu met een flinke blokhak is of een in een western stijltje; beide kan ik erg leuk vinden. Ik heb zelf twee paar zwarte enkellaarsjes die ik nog graag draag: één cut-out boot versie, en één met een flinke hak (wat ik soms wel nodig vind met mijn 1.56m). Én een paar zwarte Dr. Martens als je deze meetelt.

Denim
Als laatst denim, dat al populair was in de jaren 50 en nooit meer uit het modebeeld verdwenen is. Hoewel ik eerlijk moet toegeven dat ik het liefst voor een zwarte broek ga dan een spijkerbroek, vind ik spijkerbroeken vooral heel leuk om te combineren met basic items zoals een grijs t-shirt. Daarnaast zie je spijkerjasjes ook weer steeds vaker, iets wat ik wel graag draag en dan het liefst oversized. Zo'n basic outfit met denim kun je altijd weer interessanter maken met een leuk en opvallend telefoonhoesje.

Wat is jouw favoriete basic kledingitem?
Dit artikel is in samenwerking met Smartphonehoesjes.nl.

4 comments

 1. Leuke items heb je genoemd! Mijn favoriete basicitem is dan toch mijn leren jasje. Past overal bij :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Een leren jasje is echt zo handig inderdaad! :)

   Delete
 2. I loveeee basic <3 Ik heb mijn hele kast uitgemest en zoveel weg gegooid... En natuurlijke nieuwe basics gekocht :)

  ReplyDelete
 3. Ja heerlijk, enkellaarsjes in de herfst. Na al die afschuwelijke teenslipper dagen. ;)

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD