Social Media

Waarom ik nu alweer zin heb in de winter


Als je me wat beter kent, weet je wel dat ik echt van de herfst en winter hou. De zomer vind ik heerlijk voor een paar maandjes, maar na een tijdje krijg ik echt genoeg van het warme weer en wil ik weer truien aan, sjaals en leuke enkellaarsjes. De herfst vind ik ook heerlijk, vooral omdat de natuur dan echt prachtig is, maar mijn favoriete seizoen is toch de winter. Hopelijk kan ik je met dit artikel een beetje overhalen om de winter ook leuk te vinden!


Dikke truien, sjaals en winterjassen
Winterkleding vind ik het leukst van allemaal. Ik hou ervan om laagjes aan te trekken, bijvoorbeeld een blouse met daarover een vest of een blazer. Ook vind ik het heerlijk om dikke truien aan te hebben en een sjaal om te slaan. Wel moet ik toegeven dat ik echt een koukleum ben, maar toch vind ik winter heerlijk.

Sneeuw en ijs
Helaas wonen we in Nederland en sneeuwt het hier niet vaak (meer...), maar ik vind sneeuw zó mooi. Alles ziet er zo sprookjesachtig uit, en mijn hond gaat ook door het dolle heen als ze in de sneeuw kan spelen. Daarnaast vind ik schaatsen ook leuk, ook al doe ik het niet zo vaak, maar hoe leuk zou het zijn om weer buiten te kunnen schaatsen?

Warme drankjes
Ik moet eerlijk bekennen dat ik het hele jaar door thee drink, maar als het buiten koud is, smaakt thee naar mijn idee nog beter. Dat geldt ook voor koffie en warme chocolademelk, hoewel ik daar wat minder van hou. Een paar slokjes chocomelk vind ik lekker, maar dan vind ik het wel weer genoeg.

Films kijken op de bank met thee, koekjes en een dekentje
Ik hou er ontzettend van om films te kijken in de winter. Vooral als het buiten heel koud is en als het regent, dat maakt het op een of andere manier nóg gezelliger om binnen te zitten met een dekentje en een leuke romantische komedie. Een paar kaarsjes aansteken maakt het natuurlijk helemaal af.

KERST
Ik kan in een klein stukje tekst mijn liefde voor kerst niet omschrijven. Al vanaf jongs af aan ben ik dol op kerst, en nog steeds kan ik er enorm van genieten. Met "It's the most wonderful time of the year" ben ik het volledig eens. Met kerstavond eten wij altijd lekker uitgebreid met het gezin en kijken we de film 'It's A Wonderful Life'. Eerste kerstdag vieren wij met een deel van de familie, en elk jaar geven we elkaar weer belachelijk veel cadeaus. Natuurlijk kan eten op deze dag ook niet ontbreken. Ik vind het zo fijn om met familie bij elkaar te zijn, en ik moet zeggen dat ik de kerstdecoraties ook prachtig vind (zolang het niet té kitsch wordt). Als klein meisje hield ik al van sprookjesachtige lampjes en kleurtjes, en dat is niet perse weggegaan. Met kerst kan ik me dan ook helemaal uitleven, en samen met mijn moeder versier ik dan ook het huis en onze kerstbomen (meestal een grote en een kleine).

Dat waren de dingen die ik het allerleukst aan de winter vind, en hopelijk wordt het binnenkort wat kouder zodat de herfst in ieder geval al kan beginnen :).

8 comments

 1. Ik hoop dat we dit jaar een keer sneeuw krijgen. Daar heb ik zo een zin in! Oh en ik kijk ook echt uit naar de kerst <3

  ReplyDelete
 2. Ik vind de herfst en winter eigenlijk tien keer niks omdat ik een koukleum ben haha. Ik kan alleen niet wachten op Kerst en Oud en Nieuw!

  ReplyDelete
 3. Ik hou er ook echt van, de knusheid, de gezelligheid love it!

  ReplyDelete
 4. De herfst vind ik -op de regen na- het aller leukste seizoen!

  ReplyDelete
 5. Ik sluit me helemaal bij deze blogpost aan!

  ReplyDelete
 6. Ja! Ik heb ook enorme zin in de kerst :)

  ReplyDelete

Nature of Happiness, Wies Kerrebijn | Theme by BD